Укр
Рус
Бобові Другі страви Кубинська кухня

Лобіо із зеленої квасолі

( 4.8148 4 527 27 оцінок)

2109 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Лобіо із зеленої квасолі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кубинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Ви знаєте чому ця страва має таку назву? Та тому, що вона готується з квасолі, а на грузинському це і є не що інше, як лобіо. Тобто, саме так в Грузії і називають квасолю, причому будь-яку, як в зернах так і в стручках. Так що для кавказців ця страва повсякденна, бо в ній абсолютно нічого складного і екзотичного немає. Тим більше рецепт лобіо із зеленої квасолі простіше, ніж, наприклад, з червоної, так як не потрібно тривалого варіння. Загалом, якщо ви ніколи на своїй кухні не пробували готувати лобіо із зеленої квасолі, зробіть це обов'язково. Раптом ця страва стане не тільки частою, а може і улюбленою на вашому столі. Але відразу хочу зауважити, візьміть усе ж свіжі зелені стручки квасолі, а не заморожені, смак страви точно буде кращим.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лобіо із зеленої квасолі" (на 100 грам)

  • Білки17 гр.
  • Жири10.4 гр.
  • Вуглеводи53.5 гр.
  • Калорії362 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Давайте переходити на кухню і нарешті займатися приготуванням. Свіжу зелену квасолю очищаємо від хвостиків, видаляємо тверді прожилки, які з'єднують дві половинки стручка. Я усе-таки рекомендую вам і зелену квасолю замочити в холодній воді, хоча б ненадовго перед тим, як відправите варити.

Крок - 1
02

Після того, як трохи стручки вимочились, промиваємо їх під проточною водою. Ставимо на плиту каструлю з водою, доводимо до кипіння і викладаємо в окріп підготовлені стручки зеленої квасолі. Ложкою акуратно занурюємо зелену квасолю в окріп і варимо протягом чверті години, цього часу буде достатньо, адже навіть не зовсім молоді зелені стручки за цей час зваряться.

Крок - 2
03

Часник очищаємо від лушпиння і дуже дрібно шаткуємо, ні в якому разі не пропускайте через прес, а все ж саме дуже дрібно рубайте. Подрібненого часнику має бути приблизно 2 столові ложки.

Крок - 3
04

У сковорідку вливаємо оливкову олію, відразу хочу зауважити - олію краще взяти вищого сорту, так як від її якості багато в чому залежить смак майбутньої страви. Коли масло в сковорідці трохи розігріється, кладемо туди подрібнений часник і обсмажуємо протягом пари хвилин, за цей час по кухні пошириться його особливий пікантний аромат.  

Крок - 4
05

Нарізаємо зелень цибулі шалот часточками довжиною приблизно пару сантиметрів і кидаємо в сковорідку, де смажиться часник. Продовжуємо обсмажувати, помішуючи дерев'яною лопаткою, до м'якості цибулі.

Крок - 5
06

Відварені стручки зеленої квасолі, відціджуємо і перекладаємо теж в сковорідку, перемішуємо і продовжуємо обсмажувати, але зовсім недовго, так як квасоля вже попередньо відварювали.

Крок - 6
07

Тепер додаємо до нашої страви кедрові горіхи, солимо, трохи перчимо і заправляємо чебрецем. Акуратно лопаткою перемішуємо, готуємо ще хвилин 5 і вимикаємо вогонь.

Крок - 7
08

Готове лобіо подаємо як окрему страву або як гарнір.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Тісто для домашньої локшини - покроковий рецепт, фото 1 Тісто для домашньої локшини 30 1 2 з 5 - детальніше -
Локшина удон з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Локшина удон з куркою 50 4 3 з 5 - детальніше -
Пастила без цукру - покроковий рецепт, фото 1 Пастила без цукру 45 2 3 з 5 - детальніше -
Рибні котлети в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Рибні котлети в духовці 55 3 3 з 5 - детальніше -