Укр
Рус
Бобові Другі страви Кубинська кухня

Лобіо із стручкової квасолі

( 4.8519 4 527 27 оцінок)

2118 - переглядів
65 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Лобіо із стручкової квасолі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Кубинська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Що таке лобіо знають напевно жителі кавказьких країн, але на сьогоднішній день це вже не є якоюсь дивиною у багатьох країнах. Квасоля - ось головне що становить будь-якого рецепту лобіо, і саме від її виду і залежить смак страви і специфіка готування. Один з варіантів - лобіо з стручкової квасолі, смачна і незвичайна страва, яка непогано підходить для тих, хто поститься. Ну, а тим, хто віддає перевагу більш ситній їжі запропоную свій рецепт, не зовсім вегетаріанський. Страва, яка готується з молодих стручків квасолі, абсолютно не утруднить вас в процесі приготування, так як готувати її зовсім не складно, та й часу багато не займе. Щоб страва була привабливою на вигляд і смачною, потрібно правильно підготувати інгредієнти, які повинні бути свіжими і якісними. І тоді вам вдасться приготувати лобіо досить просто і легко.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лобіо із стручкової квасолі" (на 100 грам)

  • Білки5.1 гр.
  • Жири6.8 гр.
  • Вуглеводи3.4 гр.
  • Калорії99 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Насамперед наріжте тонкими скибочками, висотою приблизно 5 см, бекон.

Крок - 1
02

Квасолю обов'язково добре промийте холодною водою. Вимиті стручки квасолі помістіть на обробну дошку і видаліть кінчики, а також жорстку ниточку. Краще їх не ламати і не нарізати, приготовані в цілому вигляді, вони будуть виглядати в страві красивіше.

Крок - 2
03

На плиту помістіть сотейник і покладіть туди нарізані скибочки бекону. Постійно перемішуючи дерев'яною лопаткою обсмажуйте до золотистого кольору.

Крок - 3
04

Цибулину очистіть від лушпиння, промийте холодною водою, розріжте навпіл і кожну половинку наріжте тонкими півкільцями, потім розділіть їх на пір'я.

Крок - 4
05

Коли в сотейнику, де смажиться бекон, буде вже достатня кількість жиру, викладіть туди нашатковану цибулю. Перемішуючи разом з беконом обсмажуйте до м'якості цибулі.

Крок - 5
06

Після цього додайте до цих продуктів очищений і дрібно нарізаний часник, обсмажуйте усе разом, інтенсивно помішуючи дерев'яною ложкою, щоб не підгоріло.

Крок - 6
07

Потім влийте в сотейник томатний соус, перемішайте і готуйте ще кілька хвилин.

Крок - 7
08

Підготовлені стручки квасолі укладіть в сотейник поверх бекону з цибулею, влийте курячий бульйон. Після цього посипте меленим перцем, а також додайте трохи кайенского перцю і посоліть.

Крок - 8
09

Доведіть вміст сотейника до кипіння, як тільки бульйон почне закипати, за допомогою дерев'яної ложки занурюйте стручки квасолі, щоб вони кипіли в рідині.

Крок - 9
10

Готуйте страву на повільному вогні протягом години, час від часу злегка помішуючи. В кінці готування спробуйте на смак і при необхідності трохи підсоліть. За допомогою вилки спробуйте стручки квасолі на готовність, можна навіть спробувати, готові досить м'які на смак.

Крок - 10
11

Гарячим накладайте лобіо на тарілки, полив зверху поливкою з шматочками бекону, подавайте на стіл і пригощайтесь.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Гаспачо без огірків - покроковий рецепт, фото 1 Гаспачо без огірків 40 5 3 з 5 - детальніше -
Чахохбілі по грузинськи - покроковий рецепт, фото 1 Чахохбілі по грузинськи 60 6 3 з 5 - детальніше -
Суп місо з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Суп місо з грибами 55 5 3 з 5 - детальніше -
Торт Нірка крота з бананами - покроковий рецепт, фото 1 Торт Нірка крота з бананами 90 6 3 з 5 - детальніше -