Укр
Рус
Тісто Випічка Українська кухня

Листкове тісто

( 4.9130 4 523 23 оцінки)

3685 - переглядів
100 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Листкове тісто - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: День Святого Валентина

Актуальні рецепти: Зима

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

На приготування листкового тіста треба час, так як воно має лежати між складками, але це того варто. Цього рецепта вистачить на асортимент випічки. Якщо ви просто готуєте один з них, надлишки тіста можна заморозити для подальшого використання. Просто необхідно розморозити в холодильнику перед скручуванням і використанням.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Листкове тісто" (на 100 грам)

  • Білки3.7 гр.
  • Жири36 гр.
  • Вуглеводи30.9 гр.
  • Калорії467 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для цього рецепта тіста встановіть настільний міксер з насадкою для змішування. Для приготування тіста збийте трохи розтоплене масло з борошном в міксері до однорідної маси.

Крок - 1
02

Вистеліть невелику квадратну форму харчовою плівкою і зіскребіть збите густе масло по ній, намазуючи його до рівня (так як воно буде м'яким). Охолодіть до необхідної консистенції - це може зайняти від 30 до 90 хвилин. Якщо тісто застигло або ви робите його набагато раніше, дайте йому розм'якшити до температури трохи нижче кімнатної.

Крок - 2
03

Тепер засипте в міксер борошно, додайте трохи цукру, сіль, покладіть вершкове масло, залийте воду з лимонним соком і збийте все, до однорідної маси. Утворене тісто, розділіть на кілька частин, загорніть в плівку і відправте в холодильник не менше, ніж на 30 хвилин.

Крок - 3
04

На наступному етапі видаліть залишки тіста з форми на добре посипану борошном робочу поверхню. Присипте важку качалку борошном і скачайте корж тіста в прямокутник розміром приблизно 16 на 9 сантиметрів. Час від часу піднімайте тісто, щоб переконатися, що воно не прилипає до робочої поверхні (після першого рулону воно взагалі не прилипає).

Крок - 4
05

Помістіть шматок тіста (масло борошно) в центр, зверху ще один і складіть краї, щоб повністю охопити. Знову розкачайте тісто до прямокутника розміром 20 на 10 сантиметрів, при необхідності перемішуючи його і робочу поверхню. Складіть навпіл, але не забудьте видалити надлишки борошна за допомогою кондитерської кисті, перш ніж складати.

Крок - 5
06

Поверніть тісто на 90 градусів і повторіть розкочування тіста до прямокутника розміром 20 x 10 см, змахуючи його і складаючи на три частини. Оберніть тісто, позначте його цифрою №1 (для першого згину) і охолодіть від 2 годин до доби.

Крок - 6
07

Для другого згину знову розкачайте тісто в прямокутник розміром 20 x 10 сантиметрів, змахніть надлишки борошна і складіть навпіл. Поверніть тісто на 90 градусів, повторіть розкочування і складання, потім загорніть тісто і виділіть його знаком №2 і охолодіть протягом мінімум 2 годин і до одного дня.

Крок - 7
08

Для остаточного згину розкачайте і складіть тісто на три частини в останній раз (на цей раз тільки один раз). Тепер тісто готове, але перед використанням його потрібно загорнути і охолодити як мінімум 2 години. Листкове тісто можна зберігати в холодильнику до 4 днів, або його можна порціонювати  і заморожувати до 3 місяців. Перед вживанням необхідно розморозити в холодильнику.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти