Укр
Рус
Тісто Випічка Українська кухня

Листкове тісто для самси просто і швидко

( 4.8889 4 527 27 оцінок)

3569 - переглядів
30 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Листкове тісто для самси просто і швидко - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: День Святого Валентина

Актуальні рецепти: Зима

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Збивати

опис

Ділимося з вами легким рецептом, який допоможе вам приготувати просте і швидке листкове тісто, яке ви коли-небудь пробували. Отже, приступайте до приготування.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Листкове тісто для самси просто і швидко" (на 100 грам)

  • Білки4.1 гр.
  • Жири23.7 гр.
  • Вуглеводи34.2 гр.
  • Калорії370 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Рецепт цього тіста для самси - це гібрид листкового і грубого листкового тіста. Таке тісто набагато швидше приготувати, і для створення шарів не потрібно складати і відпочивати. Замість цього необхідно просто натерти на тертці заморожене масло, щоб домогтися того ж ефекту. Ті ж результати, але техніка простіше і заощаджує час. Для початку, помістіть вершкове масло заздалегідь в морозилку мінімум на 2 години, але краще на ніч. У глечику змішайте воду і лимонний сік і відставте. У великій мисці змішайте просіяне борошно і сіль.

Крок - 1
02

Для отримання відмінної випічки вам потрібно, щоб все було досить холодним, тому не соромтеся поставити миску з борошном в холодильник, щоб вона охолола. На великій стороні терки натріть попередньо заморожене масло прямо в борошняну суміш. Втирайте ножем масло в борошно. Заморожене масло - це секретний інгредієнт. Чим холодніше масло, тим більше листковим буде тісто. Так що пам'ятайте, це швидкий і простий процес приготування тіста, тому воно не складається і не робиться весь затяжний метод.

Крок - 2
03

Додайте в борошно, раніше підготовлену лимонну рідину, трохи притримуючи, на випадок, якщо вона вам ще знадобиться. Рукою акуратно зберіть утворене тісто. Вам потрібно додати стільки рідини, щоб присмачити тісто. Через занадто велику кількості води тісто не стане розсипчастим.

Крок - 3
04

З'єднайте тісто, щоб вийшла куля. Оберніть харчовою плівкою, і поставте в холодильник мінімум на 1 годину. Ви можете поставити його в холодильник на строк до 3 днів або заморозити, щоб використовувати пізніше. Примітка: як тільки ви помістите тісто в холодильник і воно полежить якийсь час, то стане трохи вологіше, так що враховуйте це. Таке листкове тісто відмінно підійде для приготування самси.

Крок - 4

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Вермішель - покроковий рецепт, фото 1 Вермішель 20 4 1 з 5 - детальніше -
Гуляш зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш зі свинини 45 4 3 з 5 - детальніше -
Картопля, запечена з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Картопля, запечена з грибами 55 3 3 з 5 - детальніше -