Ділимося з вами легким рецептом, який допоможе вам приготувати просте і швидке листкове тісто, яке ви коли-небудь пробували. Отже, приступайте до приготування.
Рецепт цього тіста для самси - це гібрид листкового і грубого листкового тіста. Таке тісто набагато швидше приготувати, і для створення шарів не потрібно складати і відпочивати. Замість цього необхідно просто натерти на тертці заморожене масло, щоб домогтися того ж ефекту. Ті ж результати, але техніка простіше і заощаджує час. Для початку, помістіть вершкове масло заздалегідь в морозилку мінімум на 2 години, але краще на ніч. У глечику змішайте воду і лимонний сік і відставте. У великій мисці змішайте просіяне борошно і сіль.
Для отримання відмінної випічки вам потрібно, щоб все було досить холодним, тому не соромтеся поставити миску з борошном в холодильник, щоб вона охолола. На великій стороні терки натріть попередньо заморожене масло прямо в борошняну суміш. Втирайте ножем масло в борошно. Заморожене масло - це секретний інгредієнт. Чим холодніше масло, тим більше листковим буде тісто. Так що пам'ятайте, це швидкий і простий процес приготування тіста, тому воно не складається і не робиться весь затяжний метод.
Додайте в борошно, раніше підготовлену лимонну рідину, трохи притримуючи, на випадок, якщо вона вам ще знадобиться. Рукою акуратно зберіть утворене тісто. Вам потрібно додати стільки рідини, щоб присмачити тісто. Через занадто велику кількості води тісто не стане розсипчастим.
З'єднайте тісто, щоб вийшла куля. Оберніть харчовою плівкою, і поставте в холодильник мінімум на 1 годину. Ви можете поставити його в холодильник на строк до 3 днів або заморозити, щоб використовувати пізніше. Примітка: як тільки ви помістите тісто в холодильник і воно полежить якийсь час, то стане трохи вологіше, так що враховуйте це. Таке листкове тісто відмінно підійде для приготування самси.
Випадкові рецепти