Дізнайтеся, як зробити наші супер прості полуничні наполеони! Відмінна річна розважальна ідея, яка тільки виглядає складною, але насправді дуже проста у втіленні! Ви будете використовувати куплене в магазині листкове тісто, це робить різку дуже простою. Збийте трохи домашніх вершків, додайте трохи джему і свіжої полуниці, і готово! Це теж буде відмінним подарунком для мами в День матері!
Розігрійте духовку до 200 градусів. Виверніть листкове тісто на посипану борошном поверхню. Розріжте тісто вертикально на 3 прямокутника однакового розміру, потім розріжте їх горизонтально на менші прямокутники рівного розміру.
Проткніть тісто виделкою, перекладіть на деко з бортиком і пергаментним папером. Зверху накрийте випічку ще одним листом пергаментного паперу і помістіть зверху ще один лист з обідком, вирівняний по краях, по суті «прошаруються прямокутники листкового тіста». Це запобіжить їх здуття під час запікання і дозволить їм стати золотисто-коричневими і при цьому залишатися розшарованими. Випікайте тісто 20-25 хвилин. Дістаньте з духовки і дайте охолонути. РАДА: Після повного охолодження тісто може залишатися при кімнатній температурі на решітці для охолодження, накрите зверху всього одним шаром з фольги. Не загортайте тісто, інакше може утворитися конденсат, який зменшить його хрусткість.
Далі помістіть вершки, цукрову пудру і ваніль в ємність електричного міксера і збивайте на досить високих швидкостях до твердих піків. Перекладіть вершки в кондитерський мішок з круглим наконечником.
Для подачі покладіть 1 прямокутник з тіста на десертну тарілку і рівномірно розподіліть досить джему на тісті. Видавіть 6 шматків збитих вершків (3 вгорі прямокутника, 3 внизу), залишаючи місце між ними для 4 ягід полуниці.
Наріжте верхівки полуниці так, щоб всі ягоди були приблизно однакової висоти і приблизно такої ж висоти, як і ваші збиті вершки. Покладіть 4 ягоди полуниці між кремовими насипами. Два зверху і 2 знизу.
Потім візьміть другий прямокутник з листкового тіста, помістіть зверху лопатку з прорізами, посипте його цукровою пудрою, акуратно видаліть, і на вашому прямокутнику залишаться декоративні смуги.
Покладіть тісто поверх вашого Наполеона. Нанесіть шар збитих вершків на центр верхньої частини, потім, залишивши верхню частину неушкодженою, розріжте цю полуницю навпіл і використовуйте її як гарнір, уклавши в центрі групи вершків, розрізаною стороною вгору, в протилежних напрямках (вершини звернені один до одного)
Випадкові рецепти