Укр
Рус
Капусняк Перші страви Російська кухня

Лінивий капусняк з квашеної капусти

( 4.8000 4 525 25 оцінок)

2598 - переглядів
70 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Лінивий капусняк з квашеної капусти - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Капусняк - це відмінне перше страва, дуже популярна в українській кухні і нітрохи не поступається за своєю ситністю і наваристий борщу. У традиційному варіанті приготування капусняка не припускає особливих зусиль і доступний навіть початківцям кулінарам.  

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лінивий капусняк з квашеної капусти" (на 100 грам)

  • Білки5 гр.
  • Жири7.9 гр.
  • Вуглеводи6.4 гр.
  • Калорії120 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для приготування капустняка найкраще використовувати свиняче м'ясо. Візьміть шматок свинячої лопатки, помийте під холодною водою. За допомогою гострого ножа наріжте на кухонній дошці невеликими шматочками довільної форми.

Крок - 1
02

Виберіть каструлю, в якій будете варити капусняк. На дно налийте невелику кількість рослинної олії і поставте на маленький вогонь. Киньте в каструлю шматочки м'яса і підсмажте, періодично помішуючи.

Крок - 2
03

Поки готується м'ясо, підготуйте ріпчасту цибулю. Очистіть її від лушпиння і сполосніть під холодною водою, наріжте невеликими кубиками на кухонній дошці. Надішліть подрібнену цибулю в каструлю до м'яса, перемішайте і нехай готується далі.

Крок - 3
04

Тепер займіться овочами. Візьміть корінь петрушки, селери і моркву. Почистіть, помийте їх і натріть на тертці з великими отворами. Натерті овочі так само киньте до м'яса з цибулею і ретельно перемішайте. Каструлю з вогню знімати не треба, нехай далі готується на маленькому вогні.

Крок - 4
05

Прийшов час приправити майбутній капусняк спеціями. Киньте лавровий лист, горошини чорного і запашного перцю, кмин, горошки коріандру і не забудьте посолити за смаком. Якщо ж вам не подобається кмин або коріандр, просто не додавайте їх. Залийте вміст каструлі водою і залиште далі готуватися.

Крок - 5
06

Візьміть квашену капусту і відіжміть з неї сік в окрему ємність. Сік поки не виливайте, він може вам знадобитися пізніше. Капусту киньте в каструлю. Якщо суп виходить дуже густим, додайте ще теплої кип'яченої води. Киньте вершкове масло, все перемішайте ще раз. Залиште готуватися під кришкою далі.

Крок - 6
07

Тим часом, очистіть від шкірки картоплю, помийте її і наріжте на кухонній дошці невеликими кубиками. Візьміть окрему каструлю, налийте в неї воду і киньте кубики картоплі. Поставте її на вогонь. Варіть картоплю протягом 10 - 15 хвилин.

Крок - 7
08

Зцідіть воду з готової картоплі і пересипте її в каструлю з капустняком. Перемішайте і спробуйте. Якщо суп не дуже кислий, додайте залишившийся капустяний сік. Якщо ж навпаки - долийте трохи кип'яченої води або води, в якій варилася картопля. Залиште варитися ще на деякий час. Загальний час приготування капустняка займає близько 1,5 годин. Смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Плов з куркою в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Плов з куркою в домашніх умовах 35 4 2 з 5 - детальніше -
Юшка з консерви - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з консерви 60 5 3 з 5 - детальніше -
Зрази картопляні з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Зрази картопляні з м’ясом 75 4 3 з 5 - детальніше -