Укр
Рус
Вареники Другі страви Українська кухня

Ліниві вареники

( 4.8421 4 519 19 оцінок)

3200 - переглядів
45 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Ліниві вареники - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Варити

опис

Можна погоджуватися з назвою цієї страви, можна обуритися, тому як вона хоч і проста, але все ж не для ледарів, в будь-якому випадку - це завжди смачно. І хоч ліниві вареники - чи не одне з найпростіших рішень в плані ситного сніданку, вони дуже часто виручають сучасних господинь, які все ж намагаються при будь-якому розкладі смачно нагодувати сім'ю. Якщо ви ще не знаєте, як їх готувати, ми постараємося виправити цю несправедливість і підкажемо вам, як приготувати ідеальну страву навіть для діток. І нехай вони хоч ледачими будуть, хоч ні, смаку їм це ніяк не зменшить. Ледачі вареники за смаком, як і звичайні, а відрізняються виключно тільки простотою приготування. Адже начинка в цьому варіанті просто з'єднаються з тістом, а не ховається всередину оболонки, як в класичному варіанті. Ось саме цей факт і спрощує процес готування.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Ліниві вареники" (на 100 грам)

  • Білки7.5 гр.
  • Жири2.5 гр.
  • Вуглеводи19.5 гр.
  • Калорії137 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Нам абсолютно не доведеться морочитися, як, наприклад з сирною запіканкою, а страву отримаємо смачну, до того ж дуже швидко, що дуже важливо в разі нестачі часу на підготовку. Загалом, ліниві вареники - цілком самостійна, поживна, смачна і досить поширена страва, тому я вважаю, що вже досить вас вмовляти, а пора братися за роботу. У глибоку миску викладаємо сир, якість якого має бути найвищою, адже його в цьому рецепті найбільше. Сир беремо свіжий, приємний на запах і з дуже легкою кислинкою, ні в якому разі не має бути присутня гіркота.

Крок - 1
02

Сир солимо, додаємо цукор і збитий яєчний жовток. Ще кидаємо просіяне борошно, і дивіться, щоб не переборщити, а то тісто буде жорстке, як гума, та й смак ледачих вареників менш насиченим.

Крок - 2
03

Далі за допомогою вилки переминаємо всі інгредієнти, перемішуємо, поступово утворюючи тісто. Коли воно стане м'яким і гладким, беремо половину і викладаємо на робочу поверхню, посипану борошном.

Крок - 3
04

Розкачуємо приготоване тісто руками, утворюючи довгу смужку круглої форми, яку ми розтягуємо і приминаємо, щоб вийшов прямокутний довгий пласт тіста.

Крок - 4
05

З одного боку по краю пласта викладаємо ягоди вишні без кісточки з невеликим проміжком одна від одної. Вишні можна використовувати не тільки свіжі, але й розморожені і консервовані, головне без кісточок.

Крок - 5
06

Тепер загортаємо тісто таким чином, щоб вкрилися ягоди і злегка придавлюємо, щоб краї тіста зліпилися. Пальцем руки натискаємо тісто між ягідками вишні, а потім розрізаємо на частини за допомогою ножа для нарізки тіста.

Крок - 6
07

Тепер беремо кожну скибочку тесту з ягодою і виделкою притискаємо краю по периметру, утворюючи красивий вареник.

Крок - 7
08

Ставимо на плиту каструлю з підсоленою водою і доводимо до кипіння. У киплячу воду кидаємо приготовані вареники і варимо помішуючи, поки вони не спливуть на поверхню води.

Крок - 8
09

Готові ліниві вареники дістаємо з каструлі з допомогою шумівки, перекладаємо в миску і подаємо до столу. Смачні, ароматні вареники відмінно поєднуються зі свіжою сметаною.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Салат Секрет молодості - покроковий рецепт, фото 1 Салат Секрет молодості 30 3 2 з 5 - детальніше -
Бульйон з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Бульйон з баранини 200 5 2 з 5 - детальніше -
Цукерки Корівка - покроковий рецепт, фото 1 Цукерки Корівка 50 3 3 з 5 - детальніше -