Цей рецепт для тих, хто дуже хоче скуштувати вареники з сиром, але абсолютно не володіє великою кількістю часу. Ліниві вареники виходять не менш смачними, але готувати їх на багато швидше.
Основним інгредієнтом ледачих вареників з сиру є, звичайно ж, сир. Можете використовувати цей продукт абсолютно будь-якої жирності, який любите або найчастіше купуєте. Щоб ще більше заощадити час, в якості помічника використовуйте побутову техніку. Наприклад, тестомесілку або міксер. У його чашу помістіть необхідну за рецептом кількість сиру.
Далі киньте в сир сіль і трохи цукру. Також розбийте куряче яйце. Як ви вже, напевно, чули не один раз, що для приготування тіста краще використовувати продукти кімнатної температури. Увімкніть кухонний прилад і на невеликій швидкості вінчиком ретельно перемішайте сир з цукром, сіллю і яйцем в чаші міксера.
Тепер прийшов час додавати в сир борошно. Невеликими порціями, поступово кидайте борошно в чашу міксера і перемішуйте вінчиком. Кількість борошна, яка знадобиться, залежить від різних факторів. Наприклад, сухий або вологий сир, який ви використовуєте. Величина курячого яйця і обсяг ложок, якими міряєте сіль і цукор.
Кидайте борошно, поки тісто не вийде щільним. Тепер з чаші міксера перемістіть його на робочу поверхню, добре присипану борошном.
Тепер вже за допомогою рук, напередодні ретельно вимитих або одягнених в рукавички, ще раз ретельно вимісіть тісто протягом декількох хвилин. Сформуйте з сирного тіста довгу ковбаску, діаметром близько 3 - 4 см. А потім зверху трохи притисніть по всій довжині.
Гострим ножем навскоси наріжте ковбаску з сирного тіста приблизно на однакові шматочки шириною близько 2 см.
Виберіть каструлю, налийте в неї холодну воду і поставте на вогонь. Трохи посоліть і додайте цукор. Коли рідина закипить, по одному киньте шматочки сирного тіста в воду. Акуратно перемішайте.
Після того, як шматочки тіста спливуть на поверхню, зменшіть вогонь і варіть протягом 1 - 2 хвилин. Готові ліниві вареники витягніть за допомогою шумівки з окропу і складіть в миску. Вживайте теплими. Смачного!
Випадкові рецепти