Приготування голубців досить трудомісткий процес. Виручать ліниві голубці, приготовлені умультиварці.
Цей простий, але не менш чудовий рецепт лінивих голубців передбачає наявність мультиварки, оскільки саме в ній і буде готуватися страва. Отже, встановіть на мультиварці режим «Жарки», налийте в неї трохи рослинного або оливкового масла, потім додайте яловичий фарш (власного приготування або покупний) і сіль. Обсмажуйте, помішуючи, м'ясо, поки воно не підрум'яниться, близько 5 хвилин.
Додайте в м'ясо попередньо очищену від лушпиння та дрібно нашатковану цибулю, заздалегідь очищений від лушпиння і подрібнений часник (можна використовувати сушений часник або часниковий порошок), майоран, чорний мелений перець і ретельно все перемішайте.
Потім додайте в мультиварку томатний соус або навіть сік, суху паприку, заздалегідь підготовлений яловичий бульйон і вимочені в гарячій воді і розм'якшені родзинки, накрийте ємність кришкою і варіть в установленому режимі близько 15 хвилин.
Далі після закінчення цього часу додайте в мультиварку попередньо вимочений (близько 2 годин) у холодній воді довгозернистий білий рис. Можна так само використовувати в цьому рецепті спеціальний пропарений рис.
Потім засипте до решти інгредієнтів заздалегідь вимиту під проточною водою і нашатковану досить великими шматками білокачанну капусту і варіть, переміщавши все, близько 3 хвилин, все в тому ж режимі з накритою кришкою.
Готові ліниві голубці, приготовлені в мультиварці, викладіть в глибокі піали, приправте свіжою зеленню, за бажанням і подавайте до обіднього столу. Можна страву так само подавати з відвареним рисом або іншим будь-яким гарніром.
Випадкові рецепти