Укр
Рус
Ватрушки Випічка Російська кухня

Лінива велика ватрушка

( 4.8333 4 56 6 оцінок)

927 - переглядів
65 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Лінива велика ватрушка - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Пишні великі ватрушки з білим м'яким сиром і крихтою, вкриті солодкою водою сподобаються вашим близьким.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лінива велика ватрушка" (на 100 грам)

  • Білки8.2 гр.
  • Жири7 гр.
  • Вуглеводи39.8 гр.
  • Калорії260 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Просійте пшеничну муку гіркою на стіл або в глибоку миску, як вам буде зручно. Зробіть в борошні поглиблення. Налийте в нього кілька ложок теплого молока і трохи цукру.

Крок - 1
02

Розкришіть руками свіжі дріжджі в молоко. Акуратно розмішайте ложкою дріжджі в молочно-цукровій суміші, щоб вони розчинилися. Посипте сіль по краю борошняної гірки.

Крок - 2
03

Вершкове масло покладіть в сотейник, вилийте до нього решту молока і підігрійте, щоб повністю розчинилося масло. Потім остудіть.

Крок - 3
04

До остиглої олійно-молочної суміші вбийте яйця, додайте цукор. Вінчиком збийте всі інгредієнти до повного їх змішування.

Крок - 4
05

Додавайте рідку масу в борошно, поступово помішуючи, невеликими порціями. Після додавання всієї рідкої маси вимісіть тісто вручну, поки воно не стане гладким. Сформуйте кулю з тіста. Накрийте її мискою або каструлею і залиште на 1-1,5 години, щоб воно підійшло.

Крок - 5
06

Після того як тісто підійшло, трохи примніть його руками, утворюючи коло. Розріжте тісто за допомогою шпателя або ножа на 16 частин. З кожної частини сформуйте кульки.

Крок - 6
07

Розкладіть сформовані кульки на робочу поверхню або обробну дошку і залиште на 30 хвилин.

Крок - 7
08

Поки тісто знову підходить, приготуйте начинку. У миску покладіть м'який сир. Додайте цукор, ванільний цукор, яєчний жовток.

Крок - 8
09

Ретельно перемішайте сиркові маси до однорідності. Також приготуйте крихту. В окрему невелику миску покладіть борошно, цукор і розм'якшене вершкове масло. Все перемішайте.

Крок - 9
10

Візьміть склянку. Змочіть її дно в рослинне масло. Придавлюючи дном кожну кульку, зробіть в ній поглиблення для того, щоб помістити начинку.

Крок - 10
11

У поглиблення покладіть ложкою сиркові маси. Візьміть невелику кількість тіста для крихти і посипте їм боки ватрушки по колу.

Крок - 11
12

Застеліть деко пергаментним папером. Викладіть ватрушки на деко, дотримуючись відстані між ними (під час випічки вони ще виростуть). Поставте деко в розігріту духовку до 180 градусів на 15-20 хвилин.

Крок - 12
13

Готові ледачі ватрушки після випічки змастіть солодкою водою, дайте трохи охолонути і подавайте до чаю. Приємного.

Крок - 13

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Курячий бульйон з вермішеллю - покроковий рецепт, фото 1 Курячий бульйон з вермішеллю 70 6 3 з 5 - детальніше -
Безе рецепт простий - покроковий рецепт, фото 1 Безе рецепт простий 100 3 3 з 5 - детальніше -
Торт "Повітряно-шоколадний" - покроковий рецепт, фото 1 Торт "Повітряно-шоколадний" 90 5 3 з 5 - детальніше -