Пишні великі ватрушки з білим м'яким сиром і крихтою, вкриті солодкою водою сподобаються вашим близьким.
Просійте пшеничну муку гіркою на стіл або в глибоку миску, як вам буде зручно. Зробіть в борошні поглиблення. Налийте в нього кілька ложок теплого молока і трохи цукру.
Розкришіть руками свіжі дріжджі в молоко. Акуратно розмішайте ложкою дріжджі в молочно-цукровій суміші, щоб вони розчинилися. Посипте сіль по краю борошняної гірки.
Вершкове масло покладіть в сотейник, вилийте до нього решту молока і підігрійте, щоб повністю розчинилося масло. Потім остудіть.
До остиглої олійно-молочної суміші вбийте яйця, додайте цукор. Вінчиком збийте всі інгредієнти до повного їх змішування.
Додавайте рідку масу в борошно, поступово помішуючи, невеликими порціями. Після додавання всієї рідкої маси вимісіть тісто вручну, поки воно не стане гладким. Сформуйте кулю з тіста. Накрийте її мискою або каструлею і залиште на 1-1,5 години, щоб воно підійшло.
Після того як тісто підійшло, трохи примніть його руками, утворюючи коло. Розріжте тісто за допомогою шпателя або ножа на 16 частин. З кожної частини сформуйте кульки.
Розкладіть сформовані кульки на робочу поверхню або обробну дошку і залиште на 30 хвилин.
Поки тісто знову підходить, приготуйте начинку. У миску покладіть м'який сир. Додайте цукор, ванільний цукор, яєчний жовток.
Ретельно перемішайте сиркові маси до однорідності. Також приготуйте крихту. В окрему невелику миску покладіть борошно, цукор і розм'якшене вершкове масло. Все перемішайте.
Візьміть склянку. Змочіть її дно в рослинне масло. Придавлюючи дном кожну кульку, зробіть в ній поглиблення для того, щоб помістити начинку.
У поглиблення покладіть ложкою сиркові маси. Візьміть невелику кількість тіста для крихти і посипте їм боки ватрушки по колу.
Застеліть деко пергаментним папером. Викладіть ватрушки на деко, дотримуючись відстані між ними (під час випічки вони ще виростуть). Поставте деко в розігріту духовку до 180 градусів на 15-20 хвилин.
Готові ледачі ватрушки після випічки змастіть солодкою водою, дайте трохи охолонути і подавайте до чаю. Приємного.
Випадкові рецепти