Укр
Рус
Ватрушки Випічка Естонська кухня

Лінива ватрушка з сиром

( 4.7500 4 54 4 оцінки)

984 - переглядів
70 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Лінива ватрушка з сиром - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Естонська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Знайдіть мені людину, яка не погодиться з тим, що кращий десерт до чаювання - домашня випічка. Адже, ні в яке порівняння з покупними печивом і тістечками не йде спечений з любов'ю пиріг, торт або інша випічка. Звичайно, не завжди є можливість возитися довго на кухні, а домашньою випічкою хочеться якомога частіше радувати родину, ось тут на виручку може прийти рецепт ватрушок. М'яка і пишна лінива ватрушка з сиром не займе багато часу на приготування, зате смачним десертом обов'язково вдасться порадувати своїх рідних.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лінива ватрушка з сиром" (на 100 грам)

  • Білки9 гр.
  • Жири6.7 гр.
  • Вуглеводи31.8 гр.
  • Калорії227 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Неймовірно смачне тісто, ніжна сирна начинка - відмінний сніданок або перекус для сім'ї. Для того, щоб тісто вийшло якісним, потрібно всі продукти трохи підігріти або хоча б довести до кімнатної температури. Тому навіть яйця дістаємо з холодильника не менше ніж за годину до замішування тіста. Родзинки заливаємо гарячою, але не киплячою водою і залишаємо на кілька хвилин, щоб вони трохи розпарилися.

Крок - 1
02

Тепер вливаємо молоко в каструлю і підігріваємо, поки воно не стане теплим, але ні в якому разі не гарячим. Також розтоплюємо вершкове масло і виливаємо в миску для охолодження.

Крок - 2
03

А ось тепер можна сміливо приступати до підготовки тіста для ватрушок. В першу чергу засипаємо борошно в миску і додаємо розтоплене масло.

Крок - 3
04

Далі вливаємо молоко, викладаємо розпарені родзинки разом з водою, додаємо яйце, а також цукор, сіль і дріжджі. Енергійно розмішуємо ложкою, поки інгредієнти не об'єднаються разом, потім замішуємо тісто рукою. Розминаємо близько 5 хвилин, поки не утвориться гнучка і еластична кулька.

Крок - 4
05

Після цього викладаємо тісто в миску і накриваємо тканиною або рушником. Ми залишаємо тісто на 1 годину в теплому місці без протягів. За цей час воно має збільшитися в об'ємі в два рази.

Крок - 5
06

Поки тісто росте, потрібно приготувати сирну масу. Для цього кладемо сир в блендер. Потім додаємо яєчний жовток і цукор. Все перемішуємо, поки не вийде густий і гладкий крем.

Крок - 6
07

За цей час тісто підніметься, можна приступати до формування ватрушок. Відриваємо невеликі шматочки і утворюємо з них рулони, які укладаємо на деко, викладене папером. Робимо порожнину в кожній кулі і наповнюємо сирною масою. Далі залишаємо булочки, щоб знову піднялися на 10-15 хвилин. За цей час розігріваємо духовку до 200 градусів.

Крок - 7
08

Кладемо булочки в розігріту духовку і випікаємо протягом 15-20 хвилин, поки вони не починають приємно пахнути і червоніти. Готовність ватрушок перевіряємо дерев'яною паличкою, особливо під начинкою і виймаємо готові вироби для охолодження. Ароматні, ніжні вироби просто підкорять ваших домочадців. Лінива ватрушка з сиром смачна не тільки відразу після випічки, але і на наступний день.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Жувальний мармелад - покроковий рецепт, фото 1 Жувальний мармелад 65 3 3 з 5 - детальніше -
Хліб з висівками - покроковий рецепт, фото 1 Хліб з висівками 60 1 3 з 5 - детальніше -
Кабачки тушковані - покроковий рецепт, фото 1 Кабачки тушковані 40 3 3 з 5 - детальніше -