Цей класичний рецепт суфле наповнений солодким цитрусовим смаком і настільки м'який, що може розтопити ложку в роті. Гаряче лимонне суфле стало частим гостем на наших столах.
Змастіть нутрощі однакових формочок маслом. Додайте трохи цукру в кожну форму і поверніть, щоб покрити боки і основу, витрушуючи надлишок. Надішліть, щоб охолодити в холодильнику.
Використовуйте дрібну тертку, щоб подрібнити лимони - натріть зовнішню оболонку фрукта (цедру), але будьте обережні, щоб не натерти білу серцевину під нею (серцевина дасть гіркоту). Розріжте лимони навпіл, і вичавіть сік. Додайте цедру в сік і відставте на час в сторону.
Відокремте в різні миски жовтки від білків з курячого яйця. Помістіть яєчні білки у велику миску і жовтки в окрему маленьку миску. Додайте цукру в миску з яєчними жовтками. Розігрійте духовку до 180 градусів. Помістіть деко в середину духовки.
Покладіть вершки, борошно і кукурудзяну муку в миску середнього розміру і збийте до отримання однорідної маси.
Нагрійте молоко у великій каструлі на середньому вогні до кипіння. Зніміть з вогню. Змішайте гаряче молоко з раніше підготовленою масою з вершків за допомогою вінчика - додайте трохи для початку і добре перемішайте, поки суміш не стане однорідною, як густі вершки. Потім додайте решту молока і перемішайте.
Вилийте суміш назад в каструлю і поставте її на слабкий вогонь. Енергійно збивайте вінчиком, поки вона не загусне. Важливо постійно збивати, щоб суміш не прилипала. Коли ви відчуєте, що суміш густіє, зніміть каструлю з вогню, додайте лимонний сік і трохи перемішайте. Тепло каструлі продовжить готувати суміш.
Використовуючи дерев'яну ложку або кухонний вінчик, збийте яєчні жовтки і цукрову пудру разом в невеликій мисці. Збийте їх в густу пасту.
Додайте цю пасту до суміші в каструлі і добре перемішайте до однорідного стану. Помістіть каструлю назад на плиту, щоб знову загуснути. Збивайте до тих пір, поки суміш не почне пузиритися, а потім зніміть з вогню - утворена маса повинна виглядати як заварний крем.
Збийте яєчні білки у великій мисці, використовуючи ручний вінчик або електричний міксер. Перед початком роботи переконайтеся, що чаша і вінчик повністю чисті і не містять жиру, і переконайтеся, що в яєчних білках немає жовтка, інакше вони не зіб'ються до повного обсягу. Збивайте, поки не почнуть формуватися м'які піки.
Коли суміш в каструлі охолоне, ви можете додати яєчні білки. Перевірте температуру суміші, перш ніж додавати яєчні білки - вона повинна бути температурою тіла або нижче. Додайте одну велику ложку яєчних білків і добре збийте вінчиком, щоб суміш стала менш жорсткою. Тепер використовуйте велику металеву ложку або шпатель, щоб дуже акуратно скласти залишені яєчні білки.
Заповніть раніше підготовлені формочки до країв сумішшю і вирівняйте лопаткою. Проведіть великим пальцем навколо внутрішнього обідка формочок (це допомагає суфле підніматися рівномірно).
Помістіть формочки на деко в середині духовки і випікайте протягом приблизно 14 хвилин, поки суфле не підніметься і не стане золотистим. Не відкривайте духовку під час приготування. Уважно спостерігайте за випіканням - виймайте формочки, як тільки суфле підніметься і стане золотистим. Посипте лимонне суфле цукровою пудрою і відразу подавайте.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти