Укр
Рус
Лимонад Напої Італійська кухня

Лімончелло

( 4.9048 4 521 21 оцінка)

3771 - переглядів
35 хвилин порцій - 6 складність - 2 з 5
Лімончелло - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Рецепти до свят: Новий рік

Актуальні рецепти: Літо

Кухонна техніка: В блендері

Смакові якості: Солодкі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Хочеться розповісти любителям істинно якісного алкоголю, що якщо вже вживати, то обов'язково Лімончелло. Цей чудовий алкогольний напій, який бере свій початок в Італії, вже завоював величезну популярність по всьому світу. У наших краях цей напій ще не настільки популярний, так як в основу його приготування входять лимони, які, на жаль у нас не ростуть. Проте, такий приємний лимонний лікер можна запросто приготувати в домашніх умовах, головне знати деякі секрети приготування. Я хочу вам надати рецепт солодкого, терпкого і освіжаючого лікеру, який може бути приголомшливим, ні з чим не порівнюючим, напоєм.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лімончелло" (на 100 грам)

  • Білки0 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи23.3 гр.
  • Калорії265 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Щоб з першого разу впоратися з цим завданням і отримати в результаті якісний напій, просто необхідно відповідально поставитися до підготовки сировини для готування. Так, як основа - лимони, саме про їхню якість ми і говоримо. Фрукти вибираємо свіжими, ні в якому разі не зів'ялими і, безсумнівно, ароматними, так як від цього залежить і смак готового напою. Перш, ніж приступити до готування, дуже добре миємо вибрані лимони. З урахуванням того, що для тривалого зберігання, цитрусові найчастіше для збереження свіжості покривають воском, їх потрібно мити гарячою водою. Для цього опускаємо фрукти в друшляк, заливаємо окропом, тримаємо кілька хвилин, а потім насухо витираємо щільною, шорсткою тканиною.

Крок - 1
02

Тепер ще один важливий процес - чистка. Цедру з лимонів теж потрібно зняти правильно, тобто, потрібна тільки жовта частина, бо біла дає сильну гіркоту. Найпростіше здійснити цей процес за допомогою овочечистки, але цілком підійде і гострий ніж. До речі, м'якоть лимона можна використовувати для приготування домашнього лимонаду.

Крок - 2
03

Отже, зняту лимонну цедру поміщаємо в скляну банку, яку заповнюємо до половини і заливаємо спиртом. Банку закриваємо щільно кришкою, злегка збовтуємо і відправляємо в темне прохолодне місце настоюватися протягом 60 днів. Щоб не забути терміни, краще на банці написати дату. Чим довше буде настоюватися цедра в спирту, тим яскравіше буде колір і більш насичений смак лимона. А щоб лимонна цедра повністю виділила ефірні масла, банку з вмістом щодня струшуємо, щоб таким чином перемішати.

Крок - 3
04

Коли спирт стане жовтого кольору, а лимонна цедра навпаки трохи зблідне, приступаємо до приготування сиропу. Для цього ставимо на плиту сотейник з водою, нагріваємо її і засипаємо цукор, який розчиняємо і охолоджуємо.

Крок - 4
05

Після цього проціджуємо в сироп приготовлену лимонну настоянку, змішуємо і переливаємо в скляну пляшку. Лімончелло перед вживанням охолоджуємо, а подаючи до столу, розливаємо у високі келихи, можна додати шматочки льоду і прикрасити гілочкою м'яти.

Крок - 5

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Деруни без яєць - покроковий рецепт, фото 1 Деруни без яєць 50 4 3 з 5 - детальніше -
Квіти овочеві - покроковий рецепт, фото 1 Квіти овочеві 20 1 2 з 5 - детальніше -
Фарширована риба по-єврейськи - покроковий рецепт, фото 1 Фарширована риба по-єврейськи 55 3 3 з 5 - детальніше -
Макарони з кабачками - покроковий рецепт, фото 1 Макарони з кабачками 45 3 3 з 5 - детальніше -