Хочеться розповісти любителям істинно якісного алкоголю, що якщо вже вживати, то обов'язково Лімончелло. Цей чудовий алкогольний напій, який бере свій початок в Італії, вже завоював величезну популярність по всьому світу. У наших краях цей напій ще не настільки популярний, так як в основу його приготування входять лимони, які, на жаль у нас не ростуть. Проте, такий приємний лимонний лікер можна запросто приготувати в домашніх умовах, головне знати деякі секрети приготування. Я хочу вам надати рецепт солодкого, терпкого і освіжаючого лікеру, який може бути приголомшливим, ні з чим не порівнюючим, напоєм.
Щоб з першого разу впоратися з цим завданням і отримати в результаті якісний напій, просто необхідно відповідально поставитися до підготовки сировини для готування. Так, як основа - лимони, саме про їхню якість ми і говоримо. Фрукти вибираємо свіжими, ні в якому разі не зів'ялими і, безсумнівно, ароматними, так як від цього залежить і смак готового напою. Перш, ніж приступити до готування, дуже добре миємо вибрані лимони. З урахуванням того, що для тривалого зберігання, цитрусові найчастіше для збереження свіжості покривають воском, їх потрібно мити гарячою водою. Для цього опускаємо фрукти в друшляк, заливаємо окропом, тримаємо кілька хвилин, а потім насухо витираємо щільною, шорсткою тканиною.
Тепер ще один важливий процес - чистка. Цедру з лимонів теж потрібно зняти правильно, тобто, потрібна тільки жовта частина, бо біла дає сильну гіркоту. Найпростіше здійснити цей процес за допомогою овочечистки, але цілком підійде і гострий ніж. До речі, м'якоть лимона можна використовувати для приготування домашнього лимонаду.
Отже, зняту лимонну цедру поміщаємо в скляну банку, яку заповнюємо до половини і заливаємо спиртом. Банку закриваємо щільно кришкою, злегка збовтуємо і відправляємо в темне прохолодне місце настоюватися протягом 60 днів. Щоб не забути терміни, краще на банці написати дату. Чим довше буде настоюватися цедра в спирту, тим яскравіше буде колір і більш насичений смак лимона. А щоб лимонна цедра повністю виділила ефірні масла, банку з вмістом щодня струшуємо, щоб таким чином перемішати.
Коли спирт стане жовтого кольору, а лимонна цедра навпаки трохи зблідне, приступаємо до приготування сиропу. Для цього ставимо на плиту сотейник з водою, нагріваємо її і засипаємо цукор, який розчиняємо і охолоджуємо.
Після цього проціджуємо в сироп приготовлену лимонну настоянку, змішуємо і переливаємо в скляну пляшку. Лімончелло перед вживанням охолоджуємо, а подаючи до столу, розливаємо у високі келихи, можна додати шматочки льоду і прикрасити гілочкою м'яти.
Випадкові рецепти