Освіжаючий, з приємним апельсиновим смаком і сонячним кольором лимонад. Напій дуже простий у приготуванні і прекрасно працює в спекотні дні. Злегка солодкий, з легкою гіркуватістю апельсинової цедри (якщо вам це не подобається, ви можете регулювати цей смак). На смак лимонад найкраще в охолодженому вигляді. Можна додати в напій інші фрукти, наприклад, персики, щоб трохи змінити смак.
Для початку ретельно вимийте апельсин і видаліть з нього шкірку. Спочатку розріжте фрукт навпіл, зніміть одну частину м'якоті зі шкіри, залишаючи іншу зі шкіркою - для приємної апельсинової гіркоти в майбутньому напої (якщо вам не подобається це чи є страх, що він буде дуже насиченим, то ви можете залишити шкірки тільки від 1/3 або 1/4 апельсина).
Розріжте відокремлену м'якоть апельсин на більш дрібні шматочки, наприклад кубики.
Далі очистіть від шкірки моркву і наріжте її на більш дрібні шматочки, наприклад кільця, півкільця або кубики.
Помістіть нарізану моркву і подрібнений апельсин в невелику каструлю. Налийте трохи води, трохи покривши вміст, доведіть до кипіння, і готуйте на слабкому вогні, поки морква трохи не розм'якшиться.
У той же час залийте більшу частину води в іншу каструлю, засипте в неї цукор і лимонну кислоту. Ретельно все перемішайте, і коли вода закипить, зніміть каструлю з вогню і залиште вміст остигати.
Після приготування апельсина і моркви відставте і їх на час охолодитися. Потім акуратно збийте (переважно блендером) остигнулу апельсиново-морквяну суміш в пюре, а потім змішайте її з охолодженою водою і цукром.
Змішайте і ретельно процідіть утворену суміш через дуже дрібне сито, а ще краще - через складену марлю кілька разів, щоб добре відфільтрувати змішану м'якоть. Якщо вам подобається сухий смак з апельсиновою кіркою, цю м'якоть можна успішно використовувати для випічки.
Перелийте приготований лимонад в пляшки або інші ємності з кришкою (наприклад, банку, відповідний глечик) і помістіть в холодильник. Вживайте напій охолодженим. Зберігайте лимонад з апельсина в прохолодному місці і ніколи не тримайте його більш декількох днів. Смачного.
Випадкові рецепти