Сильний, з тонким смаком карамелі або смаженого цукру, з невеликою кількістю ванільного аромату лікер 33. Карамель - це простий спосіб зробити домашній напій, який сьогодні є типовим рецептом для дорослих, які хочуть і можуть пити алкоголь.
Відміряйте цукор і засипте його в суху каструлю / сотейник, бажано (але не обов'язково) з дном, яке запобігає горінню, наприклад, керамічного / тефлонового посуду.
Помістіть каструлю на плиту, включіть вогонь і розтопіть карамельний цукор на сильному вогні. Ретельно перемішайте тільки тоді, коли цукор вже розтанув, і в залежності від того, як довго карамелізуєте цукор. Хочете світлий, майже золотий: карамелізується протягом коротшого часу, так щоб цукор потемнів, але не горів занадто сильно. Якщо темний, з бурштиновим кольором: карамелізується довше, щоб цукор потемнів. Але будьте обережні, щоб не спалити його.
Коли цукор розтане і карамель досягне бажаного кольору, вимкніть нагрів і залийте карамель гарячою водою. Обережніше, бажано в кухонній рукавичці, тому що карамель має високу температуру і після контакту з водою, навіть гарячою, відбудеться дуже бурхлива реакція - вона почне бризкати. Тому робіть це обережно, усвідомлено і подалі від очей, і ваші руки нехай краще будуть захищені кухонною рукавичкою або кухонним рушником.
При помішуванні карамелі і розчинення у воді, додайте в неї ванільний цукор. Добре все перемішайте і залиште матеріали, повністю охолонути. За цей час простерилізуйте пляшки.
Коли суміш охолоне (при кімнатній температурі або в холодильнику, ви можете розлити її в окремий посуд і помістити у великий посуд з холодною водою, вона швидко охолоне), додайте в неї спирт, перемішайте і розлийте в готові пляшки. Пляшки щільно закрийте кришкою і залиште готовий лікер на 3-4 дні для настоювання. Тільки тоді він підходить для споживання. Подавайте цей алкогольний напій у відповідних випадках, але можна так само використовувати як кулінарну добавку, і охоче вживати його на кухні, щоб приготувати страви, які вимагають невеликої кількості алкоголю.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти