Укр
Рус
Пісні салати Салати Угорська кухня

Легкий салат з цвітної капусти і помідорів

( 5.0000 5 54 4 оцінки)

684 - переглядів
55 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Легкий салат з цвітної капусти і помідорів - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Угорська кухня, Валлійська кухня, Фінська кухня, Чеська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Легкий салат з цвітної капусти з соковитими помідорами створить чудову компанію основної страви. А ще його можна подати як самостійну страву для легкого сніданку або вечері.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Легкий салат з цвітної капусти і помідорів" (на 100 грам)

  • Білки3 гр.
  • Жири3.8 гр.
  • Вуглеводи3.2 гр.
  • Калорії66 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Насамперед приготуйте соус для салату. У невелику ємність додайте майонез, жирні вершки, сіль і мелений перець. Спеції та їх кількість можна змінювати за вашим смаком. Дайте отриманій суміші настоятися.

Крок - 1
02

Цвітну капусту ретельно вимийте під проточною водою і розділіть на суцвіття. Складіть в чашу пароварки і готуйте протягом 5 хвилин. Овоч можна відварити і в воді. В такому випадку суцвіття відокремлюйте після термообробки. Покладіть капусту в каструлю і залийте водою. Дайте їй прокипіти 5-7 хвилин.

Крок - 2
03

Готовність перевіряйте за допомогою вилки або ножа, капуста повинна легко і м'яко проколюватися. Дуже важливо не переварити суцвіття, щоб вони зберегли свою цілісність. Капусту процідіть через друшляк, щоб позбавитися від зайвої рідини.

Крок - 3
04

Яйця відваріть круто. Охолодіть у холодній воді і очистіть від шкаралупи. Наріжте вздовж на 4 частини.

Крок - 4
05

Помідори вимийте і висушіть. Розріжте томати на половинки, хвостик годі й видаляти. Дрібно наріжте свіжий кріп.

Крок - 5
06

Підготуйте велике красиве блюдо для подачі салату. Викладіть на нього варену капусту в один шар. Якщо суцвіття дуже великі, розділіть їх на шматочки поменше.

Крок - 6
07

На капусту акуратно викладіть яйця і томати. При бажанні, можна додати нарізаний соломкою солодкий болгарський перець.

Крок - 7
08

Полийте овочі готовим соусом і посипте кропом. Овочеву страву поставте на 30 хвилин у холодильник. Легкий і корисний овочевий салат готовий до дегустації. Приємного вам апетиту!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

В’ялена риба - покроковий рецепт, фото 1 В’ялена риба 35 6 3 з 5 - детальніше -
Слойка завитушка - покроковий рецепт, фото 1 Слойка завитушка 60 4 3 з 5 - детальніше -
Чанахи з баранини в горщиках - покроковий рецепт, фото 1 Чанахи з баранини в горщиках 60 5 3 з 5 - детальніше -
Желе із соку - покроковий рецепт, фото 1 Желе із соку 50 3 3 з 5 - детальніше -