Укр
Рус
Пісні салати Салати Українська кухня

Легкий салат з грушею

( 4.8889 4 527 27 оцінок)

3324 - переглядів
20 хвилин порцій - 2 складність - 1 з 5
Легкий салат з грушею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Цей легкий і свіжий зимовий салат сповнений сезонних фруктів і горіхів, таких як груша, журавлина і горіхи пекан, і заправлений домашнім соусом.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Легкий салат з грушею" (на 100 грам)

  • Білки2 гр.
  • Жири20.4 гр.
  • Вуглеводи8 гр.
  • Калорії226 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для цього легкого і в той же час корисного салату приготуйте спочатку заправку. У невелику ємність, що має кришку, налийте оливкову олію, додайте лимонний сік, який ви можете видавити зі свіжого лимона або скористайтеся лимонним концентратом.

Крок - 1
02

Також додайте в банку діжонську гірчицю і приправте всі інгредієнти в банці сіллю і чорним меленим перцем, вказаною кількістю або за своїм смаком, перш ніж спробувавши заправку.

Крок - 2
03

Закрийте ємність і збовтайте інгредієнти для салатної заправки, до повного їх змішування і з'єднання. Поки відставте в сторону.

Крок - 3
04

Листя мікс - салату промийте холодною водою. Просушіть паперовим рушником. Наріжте гострим ножем невеликими шматочками або нарвіть руками, щоб не прим'яти листя, інакше вони матимуть не дуже привабливий вигляд. Покладіть в миску.

Крок - 4
05

Груші для не солодких салатів вибирайте менш солодкі і не переспілі, щоб при перемішуванні шматочки не перетворилися в пюре. Груші сполосніть, розріжте на дві частини. Виріжте не потрібну частину з насінням і видаліть хвостик. Наріжте тонкими скибочками. За бажанням можете очистити шкірку.

Крок - 5
06

До листя салату і груші покладіть завчасно очищені горіхи пекан або їх можна замінити усіма відомими волоськими горіхами (ще можна додавати мигдальні, кедрові). Всі горіхи мають поживні і корисні властивості.

Крок - 6
07

У цей салат можна покласти сушену журавлину, щоб надати йому незвичайний смак. Сполосніть журавлину і дайте час просохнути або ж промокніть зайву вологу серветкою. А вже потім перекладіть в миску.

Крок - 7
08

Всі складові салату в мисці, залишилося тільки додати заправку. Полийте салат ароматною заправкою. Акуратно перемішайте ложкою.

Крок - 8
09

Легкий салат з грушею порційно покладіть на тарілки і подавайте до столу відразу, після приготування. Смачного.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Баурсаки - покроковий рецепт, фото 1 Баурсаки 140 6 4 з 5 - детальніше -
Чахохбілі по грузинськи - покроковий рецепт, фото 1 Чахохбілі по грузинськи 60 6 3 з 5 - детальніше -
Самса з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Самса з куркою 85 2 3 з 5 - детальніше -