Цей легкий і свіжий зимовий салат сповнений сезонних фруктів і горіхів, таких як груша, журавлина і горіхи пекан, і заправлений домашнім соусом.
Для цього легкого і в той же час корисного салату приготуйте спочатку заправку. У невелику ємність, що має кришку, налийте оливкову олію, додайте лимонний сік, який ви можете видавити зі свіжого лимона або скористайтеся лимонним концентратом.
Також додайте в банку діжонську гірчицю і приправте всі інгредієнти в банці сіллю і чорним меленим перцем, вказаною кількістю або за своїм смаком, перш ніж спробувавши заправку.
Закрийте ємність і збовтайте інгредієнти для салатної заправки, до повного їх змішування і з'єднання. Поки відставте в сторону.
Листя мікс - салату промийте холодною водою. Просушіть паперовим рушником. Наріжте гострим ножем невеликими шматочками або нарвіть руками, щоб не прим'яти листя, інакше вони матимуть не дуже привабливий вигляд. Покладіть в миску.
Груші для не солодких салатів вибирайте менш солодкі і не переспілі, щоб при перемішуванні шматочки не перетворилися в пюре. Груші сполосніть, розріжте на дві частини. Виріжте не потрібну частину з насінням і видаліть хвостик. Наріжте тонкими скибочками. За бажанням можете очистити шкірку.
До листя салату і груші покладіть завчасно очищені горіхи пекан або їх можна замінити усіма відомими волоськими горіхами (ще можна додавати мигдальні, кедрові). Всі горіхи мають поживні і корисні властивості.
У цей салат можна покласти сушену журавлину, щоб надати йому незвичайний смак. Сполосніть журавлину і дайте час просохнути або ж промокніть зайву вологу серветкою. А вже потім перекладіть в миску.
Всі складові салату в мисці, залишилося тільки додати заправку. Полийте салат ароматною заправкою. Акуратно перемішайте ложкою.
Легкий салат з грушею порційно покладіть на тарілки і подавайте до столу відразу, після приготування. Смачного.
Випадкові рецепти