Я сподіваюся, вам сподобається цей простий рецепт легкого та повітряного печива з шоколадною крихтою! Хрустке печиво по краях, шоколадне в середині і дуже тонке призведе всіх жителів вашого будинку в захват.
Засипте в глибоку миску просіяне борошно, додайте харчову соду, трохи присоліть і за допомогою вінчика ретельно все перемішайте, до об'єднання сипучих інгредієнтів.
Далі в іншу велику миску покладіть трохи підтале вершкове масло і засипте білий цукор. Потім додайте в миску тростинний цукор і кухонною лопаткою ретельно все перемішайте, до утворення однорідної густої маси.
Тепер залийте в миску екстракт ванілі, тепле молоко (бажано високої жирності), Розбийте куряче яйце і за допомогою вже вінчика збийте вміст, до об'єднання всіх інгредієнтів і утворення повітряної суміші.
Далі, поступово підсипаючи в миску, раніше підготовлену суміш з борошна, перемішайте все і утворіть більш густу однорідну масу (тісто).
Тепер засипте в утворене тісто шоколадну стружку і ще раз все ретельно перемішайте. Покладіть підготовлену масу в поліетиленовий мішок (можна використовувати харчову плівку), добре її загорніть і відправте на час в холодильник.
Далі за допомогою спеціальної мірної ложки (таку ще використовують для морозива) набирайте порційно охолоджену масу і викладайте у вигляді невеликих кульок на попередньо застелений пергаментним папером деко. Між кульками з тіста має бути невелика відстань, так як при випіканні шоколад буде підтавати, і кулька розтечеться в коржик.
Тепер відправте лист з кульками з тіста в попередньо розігріту духовку до 200 градусів, приблизно на 15 хвилин. Потім викладіть вже готову випічку на спеціальну решітку і охолодіть.
Легке хрустке печиво викладіть на гарне блюдо і подавайте до столу. Особливо раді цій страві будуть наймолодші жителі вашого будинку. Подавайте цю випічку з гарячим чаєм або іншим улюбленим гарячим напоєм.
Випадкові рецепти