Укр
Рус
Лечо Консервування Болгарська кухня

Лечо з перцю та помідорів

( 4.7778 4 59 9 оцінок)

860 - переглядів
45 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Лечо з перцю та помідорів - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Болгарська кухня

Актуальні рецепти: Весна, Літо

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Варити

опис

Лечо з перцю та помідорів - універсальна страва, яка може бути і гарніром до м'яса або риби, і заправкою до борщу, і навіть легкою вечерею або перекусом. Пропонуємо рецепт овочевого лечо в банках, яке нескладно готується, довго зберігається і підходить практично до всього.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лечо з перцю та помідорів" (на 100 грам)

  • Білки0.8 гр.
  • Жири1.3 гр.
  • Вуглеводи5.4 гр.
  • Калорії40 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У каструлю або глибоку сковороду налийте трохи олії і поставте на вогонь. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння, подрібніть тонкими півкільцями і відправте обсмажувати.

Крок - 1
02

Кабачки (у нас цукіні) наріжте кубиками. Приправте припущену цибулю кумином, солодкою паприкою, чорним меленим перцем і сіллю, перемішайте і продовжіть обжарку.

Крок - 2
03

Коли цибуля стане золотистою, додайте в сковороду нарізані кабачки.

Крок - 3
04

Болгарський перець (бажано різних кольорів) звільніть від хвостиків, насіння і перегородок і наріжте тонкою соломкою (жульєном), а потім додайте до решти продуктів.

Крок - 4
05

Так само поступіть з гострим перцем. Перемішайте вміст сковороди і тушкуйте до м'якості овочів.

Крок - 5
06

Зробіть на помідорах хрестоподібні надрізи і пробланшуйте овочі в окропі протягом 2-3 хвилин. Після цього очистіть помідори від шкірки, а м'якоть подрібніть кубиками і відправте в загальну масу. Якщо томатна шкірка в лечо вас не бентежить, можете помідори не очищати.

Крок - 6
07

Помішуючи, тушкуйте страву на середньому вогні до готовності (близько 20 хвилин). Спробуйте утворену юшку і, якщо потрібно, відрегулювати спеції. Зазвичай лечо потребує додавання солі. Якщо помідори дуже кислі, можливо, щоб збалансувати смак, знадобиться трохи цукру.

Крок - 7
08

Готове лечо з перцю і помідорів прямо зі сковороди розподіліть по чистим банкам, обов'язково влийте юшку і закрийте банки чистими кришками.

Крок - 8
09

Наповніть каструлю водою, покладіть на дно бавовняний рушник, виставте банки з лечо і включіть вогонь. Пастеризуйте консервацію протягом 15-20 хвилин після закипання води.

Крок - 9
10

Вийміть банки з каструлі, переверніть на кришки і дайте в такому положенні охолонути, а потім відправте в холодильник або комору. Лечо з перцю та помідорів в банках зберігається близько року, але зазвичай з'їдається набагато раніше. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Смачний гороховий суп - покроковий рецепт, фото 1 Смачний гороховий суп 120 8 4 з 5 - детальніше -
Капусняк український - покроковий рецепт, фото 1 Капусняк український 90 6 3 з 5 - детальніше -
Молочний суп з вермішеллю - покроковий рецепт, фото 1 Молочний суп з вермішеллю 15 4 1 з 5 - детальніше -
Різотто - покроковий рецепт, фото 1 Різотто 45 6 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Курячий рулет - покроковий рецепт, фото 1 Курячий рулет 60 4 2 з 5 - детальніше -
Салат столичний з ковбасою - покроковий рецепт, фото 1 Салат столичний з ковбасою 45 4 3 з 5 - детальніше -
М’ясний бульйон в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний бульйон в мультиварці 90 6 3 з 5 - детальніше -
Торт «Мадонна» - покроковий рецепт, фото 1 Торт «Мадонна» 80 4 3 з 5 - детальніше -