Безліч смаків і ароматів в одному горщику страви. Унікальний рецепт лечо з м'ясом, що поєднує польську, німецьку і угорську кухню.
Наріжте свинячі відбивні на досить великі шматочки і приправте добре сіллю, білим перцем і чорним меленим перцем.
Обсмажте шматочки м'яса в сотейнику в гарячому маслі з обох боків до золотистого кольору. Перемістіть обсмажену свинину в форму для випічки на нетривалий час.
Залийте трохи вина в сотейник після смаження м'яса, варіть деякий час, а потім полийте їм скибочки обсмаженої свинини в формі.
В ту ж сковороду налийте олію і обсмажуйте овочі по черзі. Перед смаженням кожної наступної партії овочів змащуйте сковороду маслом. Покладіть в першу чергу попередньо подрібнену ріпчасту цибулю і часник в гаряче масло, обсмажуйте до м'якості, а потім частину перекладіть в чавунну каструлю (куди вже перемістили раніше обсмажене м'ясо), решту укладіть на чисту тарілку.
Потім зовсім небагато прожарьте в цій же сковороді попередньо нарізані дрібно солоні огірки і перемістіть їх в каструлю з м'ясом.
Потім обсмажте заздалегідь очищений і подрібнений болгарський перець, частину якого відправте в чавунну каструлю до решти продуктів, а другу частину на тарілку з цибулею і часником. Далі точно так само поступіть з попередньо подрібненим цукіні.
Тепер приготуємо соус до майбутньої страви на тій же сковороді: трохи обсмажте томатну пасту, додайте консервовані часточками помідори, невелику кількість води, перемішайте і варіть близько 5 хвилин.
Потім приправте вміст сковороди цукром, сіллю і перцем, додайте лимонну цедру і протоміть ще близько 5 хвилин. Перекладіть готовий соус в каструлю з м'ясом і овочами.
Засипте в сковорідку червоний перець чилі і за бажанням паприку, обсмажте їх і залийте залишившогося, білого вина. Варіть, додавши дрібку цукру, ще кілька хвилин.
М'ясо і овочі в чавунному посуді посипте орегано і полийте вином зі сковороди. Далі укладіть решту овочів, додайте в каструлю вершкове масло і коріандр. Розмішайте все і готуйте під накритою кришкою близько 45 хвилин. В кінці приготування додайте в каструлю подрібнену зелень петрушки і, перемішавши, зніміть з вогню.
Готове лечо з м'ясом перекладіть в глибоку миску або тарілку. У верхній частині кожної порції викладіть трохи сметани і прикрасьте кількома листками петрушки.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти