Сьогодні ми готуємо, практично обов'язкова страва літнього меню в багатьох будинках. І, ймовірно, в багатьох будинках її готують по-різному, хоча, в ній обов'язково з'являться постійні інгредієнти, тобто сезонні овочі, такі як, кабачки, помідори або болгарський перець. У цьому рецепті представлена версія лечо з ковбасою, можна також додати бекон, це смачно в будь-якому варіанті.
Ви можете нарізати всі інгредієнти на початку і поступово додавати їх в каструлю. Почніть з смаження ковбаси і цибулі, а інші овочі готуйте по черзі. Тобто нарізайте поступово, але в певному порядку і відразу додавайте в каструлю: спочатку ті, які готуються найдовше (наприклад, перець), і, нарешті, ті, що вимагають більш короткого часу приготування. Отже, ковбасу наріжте невеликими скибочками.
У великій каструлі, в якій будете готувати, розігрійте рослинне масло. Покладіть нарізану ковбасу, і час від часу помішуючи, смажте на середньому вогні до легкого рум'янцю.
Під час смаження додайте до ковбаси спеції - орегано, перець чилі і куркуму і ретельно все перемішайте.
Під час смаження ковбаси швидко підготуйте овочі, щоб додавати їх в каструлю. Спочатку цибулю: очистіть, наріжте навпіл, а потім наріжте дрібними кубиками. Додайте подрібнену цибулю в нарізану ковбасу, перемішайте, зменшіть вогонь, і час від часу нарізайте ще інші овочі.
Видаліть насіння з перцю і розріжте їх на більш дрібні шматочки, наприклад, на смужки. Моркву очистіть, і натріть на крупній тертці (не завжди її додають, але морква надає легку солодкість і заглушає насичений смак помідорів). Покладіть подрібнені овочі в каструлю, перемішайте і, якщо потрібно, налийте більшу кількість води, щоб вміст не пригорав.
Потім додайте дрібно нарізаний або віджатий часник і консервовані часточками помідори, змішайте все, приправте за смаком сіллю, паприкою, орегано і зеленню. Ретельно ще раз все перемішайте, накрийте кришкою і мтоміть близько 10-15 хвилин.
А поки підготуйте кабачки. Якщо овоч молодий, то тільки помийте, просушіть і наріжте великими часточками, якщо старше, то видаліть в ньому насіння і шкірку. Додайте нарізаний кабачок в каструлю до інших овочів, перемішайте, накрийте кришкою і готуйте ще 5-8 хвилин.
Після закінчення цього часу страва готова - перевірте овочі, вони повинні бути готовими, але все ще твердими. Якщо необхідно, приправте ще трохи за смаком і можна подавати.
Подавайте лечо з ковбасою гарячим відразу, після приготування, або остудіть. Такий лечо чудово поєднується з м'яким хлібом, а також з картоплею, крупами, рисом або кус-кусом.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти