Укр
Рус
Лечо Консервування Болгарська кухня

Лечо простий рецепт

( 4.7500 4 58 8 оцінок)

888 - переглядів
120 хвилин порцій - 1 складність - 4 з 5
Лечо простий рецепт - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Болгарська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Я хотів би поділитися рецептом смачного лечо по простому рецепту на зиму. З такою консервацією ми можемо приготувати смачну додаткову другу страву, все, що потрібно, це покласти вміст банки в каструлю, додати трохи води, смажену ковбасу (якщо хочете), приправити, протушкувати і подавати.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лечо простий рецепт" (на 100 грам)

  • Білки1.1 гр.
  • Жири0 гр.
  • Вуглеводи4.9 гр.
  • Калорії24 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Ріпчасту цибулю очистіть від шкірки, а потім на обробній дошці наріжте овоч тонкими півкільцями. Очистіть від лушпиння часник, наріжте невеликими шматочками і додайте в цибулю.

Крок - 1
02

Промиті і очищені від насіннєвих гнізд болгарські перці наріжте на смужки довжиною близько 2-3 сантиметрів і додайте в нарізаний раніше цибулю. Так само очистіть перець чилі від насіння, дрібно наріжте і додайте його до інших інгредієнтів.

Крок - 2
03

Розріжте попередньо вимитий цукіні уздовж навпіл, кожну половину ще раз навпіл, а потім наріжте овоч на більш дрібні шматочки шириною близько 1 сантиметра і покладіть в окремій мисці.

Крок - 3
04

Попередньо вимиті помідори помістіть в глибоку миску, залийте, повністю покривши, окропом і залиште приблизно на 2 хвилини. Потім злийте гарячу воду і очистіть помідори від шкірки.

Крок - 4
05

Розріжте очищені помідори навпіл і виріжте в них потовщення з стебла. Потім поріжте помідори на більш дрібні шматочки і відправте в миску до цукіні.

Крок - 5
06

У каструлі розігрійте олію і закиньте в нього нарізану цибулю і часник, додайте паприку, перець чилі і обсмажуйте все, постійно помішуючи протягом 15 хвилин.

Крок - 6
07

Через цей час засипте в каструлю спеції, додайте лавровий лист, подрібнений на більш дрібні шматочки, і приправте все сіллю.

Крок - 7
08

Потім додайте в каструлю цукіні, помідори, перемішайте, і продовжуйте тушкувати вміст, періодично помішуючи, ще близько 20 хвилин. В кінці тушкування перевірте вміст каструлі на смак і, при необхідності, заправте ще сіллю і чорним меленим перцем.

Крок - 8
09

У попередньо простерилізовані банки покладіть приготоване лечо разом з соусом до повного заповнення, залишаючи близько 1 сантиметра вільного простору від кришки. Обережно протріть край банки паперовим рушником або тканиною і щільно затягніть кришку (попередньо ошпарену).

Крок - 9
10

Далі накрийте дно глибокої каструлі кухонним рушником, вставте на нього банки і відокремте їх іншою тканиною, щоб ємності не стикалися (відділення банок з тканиною не обов'язково потрібно).

Крок - 10
11

Залийте банки в каструлі теплою водою до чверті їх висоти, відправте каструлю на газ і з моменту кипіння пастеризуйте на слабкому вогні близько 15 хвилин.

Крок - 11
12

Потім дістаньте банки з каструлі, переверніть їх на рушник вверх дном, накрийте тканиною і залиште остигати. Лечо по-простому рецепту до зими готове. Можна поставити банки з консервованим лечо в комору або зберігати в холодильнику.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Різотто - покроковий рецепт, фото 1 Різотто 45 6 2 з 5 - детальніше -
Локшина домашня - покроковий рецепт, фото 1 Локшина домашня 40 4 3 з 5 - детальніше -
Курка з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Курка з картоплею 90 6 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Люля кебаб з курки на сковороді - покроковий рецепт, фото 1 Люля кебаб з курки на сковороді 50 5 3 з 5 - детальніше -
Кролик в винному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Кролик в винному соусі 75 4 3 з 5 - детальніше -
Бутерброд з авокадо - покроковий рецепт, фото 1 Бутерброд з авокадо 30 2 2 з 5 - детальніше -
Димляма - покроковий рецепт, фото 1 Димляма 120 3 3 з 5 - детальніше -