Лечо з перцю без використання оцту страва, яку люблять у багатьох країнах Східної Європи. Багато цибулі та болгарського барвистого перцю, які тушкуються з шматочками ковбаси в томатному соусі з паприкою. Це дуже смачно!
Очистіть від лушпиння цибулю, а потім на обробній дошці наріжте її тонкими півкільцями або наріжте зовсім маленькими кубиками. Далі викладіть на кухонну дошку копчені ковбаски і наріжте їх тонкими кільцями.
Далі видаліть в болгарському перці (в цьому рецепті необхідно вибирати овоч з кількома відтінками: червоний, жовтий, зелений) хвостик і серцевину, а потім ретельно його промийте і на кухонній дошці наріжте тонкою соломкою.
Далі помістіть невелику каструлю на плиту, налийте в неї трохи води і розігрійте. Потім відразу засипте в каструлю нарізаний болгарський перець, накрийте ємність кришкою і залиште на слабкому вогні томитися.
Тепер помістіть невелику сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло і добре прогрійте, засипте в гаряче масло раніше нашатковану цибулю і обсмажуйте, постійно мішаючи, до легкого розм'якшення овоча. Перекладіть обсмажену цибулю в каструлю до перцю.
Ретельно перемішайте вміст каструлі, залийте ще трохи води, а потім знову накрийте кришкою і залиште томитися на слабкому вогні. А в звільнену сковорідку покладіть раніше нарізану ковбаску і обсмажуйте, періодично помішуючи, до появи золотистості на м'ясному продукті.
Далі перекладіть золотисту ковбасу в каструлю до решти продуктів, долийте в разі потреби води, накрийте кришкою і залиште страву томитися приблизно на 20 хвилин.
Потім залийте в каструлю консервовані часточками помідори в соусі, додайте трохи томатної пасти або кетчуп, очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник. Потім трохи посоліть вміст каструлі, приправте паприкою, ще раз все добре перемішайте і залиште томитися ще близько 10 хвилин.
Готове лечо без використання оцту розкладіть в глибокі тарілки і подавайте до столу зі свіжим хлібом.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти