Хочемо запропонувати рецепт лечо з перцем і ковбасою. Головне, його дуже смачно і легко приготувати. Якщо вам не подобається м'ясо, ви можете приготувати лечо без нього, але страва буде такою ж смачною.
Для початку очистіть від лушпиння, а потім на обробній дошці наріжте ріпчасту цибулю навпіл уздовж і наріжте тонкими половинками.
Помитий і очищений від насіння і нутрощів червоний перець чилі наріжте зовсім дрібними кубиками.
Солодкі перці ретельно промийте і очистіть від насіннєвих гнізд, викладіть на обробну дошку і наріжте їх на тонкі смужки, а потім на шматочки по кілька сантиметрів.
Очистіть так само від лушпиння і наріжте невеликими шматочками часник. Можете зубчики видавити через чеснокодавку.
Далі очистіть від плівки напівкопчену ковбасу і поріжте її на тонкі півкільця. Обдайте свіжі помідори окропом, акуратно очистіть їх від шкірки і наріжте невеликими скибочками.
У каструлі ємністю близько 4 літрів розігрійте невелику кількість рослинного або оливкового масла і обсмажте в ньому, постійно помішуючи, подрібнену цибулю близько 3 хвилин, щоб овоч трохи розм'як.
Потім додайте в каструлю нарізаний болгарський перець і червоний чилі, залийте теплу воду, перемішайте все, накрийте кришкою і томіть вміст приблизно 15 хвилин, періодично помішуючи.
Приблизно через 15 хвилин, коли перець стане майже м'яким, додайте в каструлю нарізані помідори, томатний концентрат (паста), засипте спеції, приправте все сіллю і чорним меленим перцем, ретельно перемішайте і томіть приблизно 10 хвилин під закритою кришкою.
В цей час обсмажте ковбасу на сковороді без додавання жиру, щоб вона стала золотистою. Потім додайте обсмажену ковбасу в каструлю до овочів, ретельно перемішайте все і тушкуйте ще близько 5 хвилин, перевірте на смак і, якщо необхідно, приправте. Лечо з перцю і ковбаси готове, ви можете подавати його. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти