Лечо - це традиційна страва кухні Угорщини. Головними інгредієнтами в класичному варіанті є червоний болгарський перець, томати і цибуля. Так само часто в лечо додають цукіні або баклажани. Цей оригінальний рецепт лечо на зиму має в своєму складі ще й консервовану кукурузку.
Для початку помийте під проточною водою цукіні. Краще, якщо овоч виберете молодий. Ну а якщо вже вибрали постарше, розріжте цукіні навпіл і за допомогою ложки видаліть нутрощі з огрубілими насінням. Шкірку можна не очищати.
Отже, очищений цукіні викладіть на обробну дошку і наріжте спочатку тонкими смугами, а потім наріжте дрібними кубиками. Нарізаний цукіні укладіть в спеціальний контейнер.
Тепер звільніть від хвостика і нутрощів з кісточками болгарський перець (краще брати червоного кольору), добре вимийте, а потім на кухонній дошці наріжте овоч невеликими шматочками. Нарізаний перець теж відправте в контейнер до цукіні.
Далі очистіть від лушпиння цибулю, викладіть на дошку і гострим ножем наріжте його дрібними кубиками.
Подрібнену цибулю теж відправте в контейнер до інших овочів. Рясно посоліть вміст контейнера, а потім великою ложкою ретельно все перемішайте.
Через деякий час нарізані овочі в контейнері пустять свій сік, тому ретельно руками відіжміть зайву рідину і покладіть нарізані частини в глибоку каструлю.
А в ще одну каструлю залийте холодну воду, додайте оцет, засипте цукор, відправте на плиту і доведіть до кипіння.
Тепер перекладіть віджаті шматочки овочів в киплячу суміш, ще раз добре перемішайте, накрийте кришкою і варіть близько 15 хвилин. За цей час овочі ще пустять свій сік.
Тепер залийте в каструлю до овочів томатну пасту, засипте перець чилі і сухий каррі, потім додайте трохи червоного меленого перцю і ретельно все перемішавши, продовжуйте томити вміст ще близько 20 хвилин.
Далі засипте в каструлю консервовану кукурузку, ретельно все перемішайте і зніміть каструлю з плити.
Тепер відразу ж розкладіть готове лечо на зиму в попередньо простерилізовані банки, щільно закатайте кришками і відправте консервацію в прохолодне місце для зберігання.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти