Укр
Рус
Лечо Консервування Болгарська кухня

Лечо на зиму

( 5.0000 5 53 3 оцінки)

1259 - переглядів
60 хвилин порцій - 1 складність - 2 з 5
Лечо на зиму - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Болгарська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Тушкувати

опис

Лечо - це традиційна страва кухні Угорщини. Головними інгредієнтами в класичному варіанті є червоний болгарський перець, томати і цибуля. Так само часто в лечо додають цукіні або баклажани. Цей оригінальний рецепт лечо на зиму має в своєму складі ще й консервовану кукурузку.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лечо на зиму" (на 100 грам)

  • Білки1.4 гр.
  • Жири0.1 гр.
  • Вуглеводи10.4 гр.
  • Калорії52 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку помийте під проточною водою цукіні. Краще, якщо овоч виберете молодий. Ну а якщо вже вибрали постарше, розріжте цукіні навпіл і за допомогою ложки видаліть нутрощі з огрубілими насінням. Шкірку можна не очищати.

Крок - 1
02

Отже, очищений цукіні викладіть на обробну дошку і наріжте спочатку тонкими смугами, а потім наріжте дрібними кубиками. Нарізаний цукіні укладіть в спеціальний контейнер.

Крок - 2
03

Тепер звільніть від хвостика і нутрощів з кісточками болгарський перець (краще брати червоного кольору), добре вимийте, а потім на кухонній дошці наріжте овоч невеликими шматочками. Нарізаний перець теж відправте в контейнер до цукіні.

Крок - 3
04

Далі очистіть від лушпиння цибулю, викладіть на дошку і гострим ножем наріжте його дрібними кубиками.

Крок - 4
05

Подрібнену цибулю теж відправте в контейнер до інших овочів. Рясно посоліть вміст контейнера, а потім великою ложкою ретельно все перемішайте.

Крок - 5
06

Через деякий час нарізані овочі в контейнері пустять свій сік, тому ретельно руками відіжміть зайву рідину і покладіть нарізані частини в глибоку каструлю.

Крок - 6
07

А в ще одну каструлю залийте холодну воду, додайте оцет, засипте цукор, відправте на плиту і доведіть до кипіння.

Крок - 7
08

Тепер перекладіть віджаті шматочки овочів в киплячу суміш, ще раз добре перемішайте, накрийте кришкою і варіть близько 15 хвилин. За цей час овочі ще пустять свій сік.

Крок - 8
09

Тепер залийте в каструлю до овочів томатну пасту, засипте перець чилі і сухий каррі, потім додайте трохи червоного меленого перцю і ретельно все перемішавши, продовжуйте томити вміст ще близько 20 хвилин.

Крок - 9
10

Далі засипте в каструлю консервовану кукурузку, ретельно все перемішайте і зніміть каструлю з плити.

Крок - 10
11

Тепер відразу ж розкладіть готове лечо на зиму в попередньо простерилізовані банки, щільно закатайте кришками і відправте консервацію в прохолодне місце для зберігання.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Молочний суп з вермішеллю - покроковий рецепт, фото 1 Молочний суп з вермішеллю 15 4 1 з 5 - детальніше -
Манна каша - покроковий рецепт, фото 1 Манна каша 20 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Хворост на горілці - покроковий рецепт, фото 1 Хворост на горілці 55 3 3 з 5 - детальніше -
Хачапурі по - аджарськи з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Хачапурі по - аджарськи з сиром 140 2 3 з 5 - детальніше -
Риба по-польськи - покроковий рецепт, фото 1 Риба по-польськи 45 3 3 з 5 - детальніше -
Куряча грудка з апельсинами - покроковий рецепт, фото 1 Куряча грудка з апельсинами 45 2 2 з 5 - детальніше -