Лазанья зі свининою - традиційна страва італійської кухні, знайома багатьом, але ми злегка видозмінили рецепт її приготування. Класичну лазанью ви напевно вже пробували, а значить, настав час для експериментів, тим більше що страва за цим рецептом виходить дивно соковитою, запашною і смачною.
Спочатку займіться м'ясом. Для начинки ми пропонуємо використовувати не вирізку, як зазвичай, а свинячі реберця. В ідеалі вони повинні бути підкопченими, щоб надати запіканці особливий аромат. М'ясо вимийте, просушіть і зріжте з поверхні весь жир.
Змастіть свинину вустерським соусом, приправте за смаком сіллю і свіжомеленим чорним перцем і відправте в розігріту до 135 градусів Цельсія коптильню на 2 години.
Через зазначений час вийміть підкопчені реберця, повністю остудіть і зніміть м'ясо з кісток. Наріжте свинину дрібними шматочками.
Приготуйте білий соус. У каструлі або сотейнику на повільному вогні розтопіть вершкове масло. Коли воно повністю розійдеться, всипте борошно і перемішайте вінчиком, щоб не було грудочок.
Продовжуючи помішувати, влийте в борошняну суміш трохи теплого молока. Переконавшись, що грудочок немає, влийте молоко і розмішайте до однорідності.
Приправте вміст сковороди мускатним горіхом, сіллю і чорним меленим перцем і варіть до загустіння. Одержаний соус називається «бешамель».
Займіться червоним соусом для лазаньї. Розігрійте на сковороді оливкове масло. Відправте туди нарізаний тонкими слайсами часник і цибулю-шалот і, помішуючи, смажте до прозорості.
Додайте консервовані помідори у власному соку і доведіть до кипіння. Приправте цукром, сіллю і перцем і томіть на повільному вогні, поки не випарується зайва волога і соус не загусне. В кінці приготування додайте трохи свіжого базиліка і вимкніть вогонь.
Одержаний соус перелийте в чашу блендера і перебийте до стану пюре, але занадто не дрібнити: невеликі шматочки помідорів додадуть страві приємну текстуру.
Листи лазаньї відваріть відповідно до інструкції на упаковці і викладіть в один шар в змащену маслом форму для випічки.
На макарони покладіть шматочки підеопченої свинини і полийте червоним соусом. Накрийте м'ясо тонкими слайсами моцарели.
Зверху покладіть тонкі скибочки шинки. Змастіть шинку білим соусом.
Потім повторіть шари в тому ж порядку. В кінці викладіть на бешамель скибочки моцарели, а на них обидва соуси. Ложкою розмажте соуси по поверхні сиру.
Підготовлену таким чином лазанью зі свининою відправте в коптильню і готуйте при 180 градусах Цельсія, поки сир не розплавиться і не покриється золотисто-коричневою скоринкою. Як варіант, можна запекти страву в духовці.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти