Укр
Рус
Лазанья Другі страви Італійська кухня

Лазанья зі свининою

( 5.0000 5 58 8 оцінок)

911 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Лазанья зі свининою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Лазанья зі свининою - традиційна страва італійської кухні, знайома багатьом, але ми злегка видозмінили рецепт її приготування. Класичну лазанью ви напевно вже пробували, а значить, настав час для експериментів, тим більше що страва за цим рецептом виходить дивно соковитою, запашною і смачною.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лазанья зі свининою" (на 100 грам)

  • Білки8.4 гр.
  • Жири17.2 гр.
  • Вуглеводи14.5 гр.
  • Калорії250 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Спочатку займіться м'ясом. Для начинки ми пропонуємо використовувати не вирізку, як зазвичай, а свинячі реберця. В ідеалі вони повинні бути підкопченими, щоб надати запіканці особливий аромат. М'ясо вимийте, просушіть і зріжте з поверхні весь жир.

Крок - 1
02

Змастіть свинину вустерським соусом, приправте за смаком сіллю і свіжомеленим чорним перцем і відправте в розігріту до 135 градусів Цельсія коптильню на 2 години.

Крок - 2
03

Через зазначений час вийміть підкопчені реберця, повністю остудіть і зніміть м'ясо з кісток. Наріжте свинину дрібними шматочками.

Крок - 3
04

Приготуйте білий соус. У каструлі або сотейнику на повільному вогні розтопіть вершкове масло. Коли воно повністю розійдеться, всипте борошно і перемішайте вінчиком, щоб не було грудочок.

Крок - 4
05

Продовжуючи помішувати, влийте в борошняну суміш трохи теплого молока. Переконавшись, що грудочок немає, влийте молоко і розмішайте до однорідності.

Крок - 5
06

Приправте вміст сковороди мускатним горіхом, сіллю і чорним меленим перцем і варіть до загустіння. Одержаний соус називається «бешамель».

Крок - 6
07

Займіться червоним соусом для лазаньї. Розігрійте на сковороді оливкове масло. Відправте туди нарізаний тонкими слайсами часник і цибулю-шалот і, помішуючи, смажте до прозорості.

Крок - 7
08

Додайте консервовані помідори у власному соку і доведіть до кипіння. Приправте цукром, сіллю і перцем і томіть на повільному вогні, поки не випарується зайва волога і соус не загусне. В кінці приготування додайте трохи свіжого базиліка і вимкніть вогонь.

Крок - 8
09

Одержаний соус перелийте в чашу блендера і перебийте до стану пюре, але занадто не дрібнити: невеликі шматочки помідорів додадуть страві приємну текстуру.

Крок - 9
10

Листи лазаньї відваріть відповідно до інструкції на упаковці і викладіть в один шар в змащену маслом форму для випічки.

Крок - 10
11

На макарони покладіть шматочки підеопченої свинини і полийте червоним соусом. Накрийте м'ясо тонкими слайсами моцарели.

Крок - 11
12

Зверху покладіть тонкі скибочки шинки. Змастіть шинку білим соусом.

Крок - 12
13

Потім повторіть шари в тому ж порядку. В кінці викладіть на бешамель скибочки моцарели, а на них обидва соуси. Ложкою розмажте соуси по поверхні сиру.

Крок - 13
14

Підготовлену таким чином лазанью зі свининою відправте в коптильню і готуйте при 180 градусах Цельсія, поки сир не розплавиться і не покриється золотисто-коричневою скоринкою. Як варіант, можна запекти страву в духовці.   

Крок - 14

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Грибний суп пюре з вершками - покроковий рецепт, фото 1 Грибний суп пюре з вершками 40 4 3 з 5 - детальніше -
Рис в томатному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Рис в томатному соусі 50 4 3 з 5 - детальніше -
Шоколадний Фондан - покроковий рецепт, фото 1 Шоколадний Фондан 30 2 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Пшоняна каша на молоці - покроковий рецепт, фото 1 Пшоняна каша на молоці 35 2 2 з 5 - детальніше -
Овочеві канапе на шпажках - покроковий рецепт, фото 1 Овочеві канапе на шпажках 45 4 3 з 5 - детальніше -
Гуакамоле з часником - покроковий рецепт, фото 1 Гуакамоле з часником 45 1 2 з 5 - детальніше -
Суші з авокадо - покроковий рецепт, фото 1 Суші з авокадо 35 2 2 з 5 - детальніше -