Свіжий шпинат і безліч рікотти роблять цю сирну і апетитну страву.
Для початку помістіть глибоку каструлю з водою на плиту, присоліть і доведіть до кипіння. Покладіть в киплячу воду листя лазаньї і варіть близько 8-10 хвилин або до аль-дента. Потім процідіть листя і відставте поки в сторону.
Далі ретельно промийте в холодній воді і на обробній дошці наріжте невеликими шматочками шампіньйони. Очистіть від лушпиння і наріжте ріпчасту цибулю.
Так ж очистіть від лушпиння і за допомогою ножа дрібно подрібніть зубчики часнику. Велику сковороду помістіть на плиту, налийте в неї оливкову олію і максимально розігрійте.
Тепер закиньте в киплячу олію нарізану цибулю, подрібнені гриби і часник. Обсмажуйте, періодично помішуючи, до тих пір, поки цибуля не стане м'якою, а гриби утворять золотистий відтінок.
Далі помістіть неглибоку каструлю з водою на плиту і доведіть до кипіння. Помістіть в окріп, попередньо вимиті листя шпинату і відварюйте протягом 5 хвилин. Злийте воду з шпинату через сито, а потім ще вичавіть з нього надлишок рідини за допомогою паперового рушника. На обробній дошці подрібніть шпинат за допомогою ножа.
Потім в глибоку миску закиньте сир Рікотта, додайте натертий на самій дрібній тертці пармезан, рясно посоліть і приперчить чорним меленим перцем.
Далі засипте сухий орегано і базилік, розбийте в миску куряче яйце і закиньте подрібнений і раніше відварений шпинат.
Тепер додайте в миску охолоджену, раніше приготовлену грибну зажарку і за допомогою міксера на низькій швидкості збийте всі інгредієнти до утворення однорідної густої маси.
Починайте приготування самої лазаньї. Отже, на дно, заздалегідь змащеної олією, форми для випічки укладаємо відварені листя лазаньї.
Далі укладіть шар сирно - шпинатній суміші, посипте натертим на крупній тертці сиром моцарелла і дрібно тертим пармезаном.
Потім залийте усе томатним соусом і, знову починаючи з листя лазаньї, повторіть слоювання, закінчивши, звісно, томатною масою.
Тепер накрийте форму алюмінієвою фольгою і відправте в попередньо розігріту плиту до 180 градусів на годину запікатися. Після закінчення часу дістаньте страву і на 15 хвилин залишіть трохи настоятися.
Готову лазанью розділіть порційно і подавайте зі свіжими листками шпинату, посипавши натертим сиром пармезан.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти