Укр
Рус
Лазанья Другі страви Італійська кухня

Лазанья зі шпинатом

( 4.9412 4 517 17 оцінок)

2052 - переглядів
60 хвилин порцій - 6 складність - 4 з 5
Лазанья зі шпинатом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Свіжий шпинат і безліч рікотти роблять цю сирну і апетитну страву.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лазанья зі шпинатом" (на 100 грам)

  • Білки11.9 гр.
  • Жири12.8 гр.
  • Вуглеводи8.1 гр.
  • Калорії198 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку помістіть глибоку каструлю з водою на плиту, присоліть і доведіть до кипіння. Покладіть в киплячу воду листя лазаньї і варіть близько 8-10 хвилин або до аль-дента. Потім процідіть листя і відставте поки в сторону.

Крок - 1
02

Далі ретельно промийте в холодній воді і на обробній дошці наріжте невеликими шматочками шампіньйони. Очистіть від лушпиння і наріжте ріпчасту цибулю.

Крок - 2
03

Так ж очистіть від лушпиння і за допомогою ножа дрібно подрібніть зубчики часнику. Велику сковороду помістіть на плиту, налийте в неї оливкову олію і максимально розігрійте.

Крок - 3
04

Тепер закиньте в киплячу олію нарізану цибулю, подрібнені гриби і часник. Обсмажуйте, періодично помішуючи, до тих пір, поки цибуля не стане м'якою, а гриби утворять золотистий відтінок.

Крок - 4
05

Далі помістіть неглибоку каструлю з водою на плиту і доведіть до кипіння. Помістіть в окріп, попередньо вимиті листя шпинату і відварюйте протягом 5 хвилин. Злийте воду з шпинату через сито, а потім ще вичавіть з нього надлишок рідини за допомогою паперового рушника. На обробній дошці подрібніть шпинат за допомогою ножа.

Крок - 5
06

Потім в глибоку миску закиньте сир Рікотта, додайте натертий на самій дрібній тертці пармезан, рясно посоліть і приперчить чорним меленим перцем.

Крок - 6
07

Далі засипте сухий орегано і базилік, розбийте в миску куряче яйце і закиньте подрібнений і раніше відварений шпинат.

Крок - 7
08

Тепер додайте в миску охолоджену, раніше приготовлену грибну зажарку і за допомогою міксера на низькій швидкості збийте всі інгредієнти до утворення однорідної густої маси.

Крок - 8
09

Починайте приготування самої лазаньї. Отже, на дно, заздалегідь змащеної олією, форми для випічки укладаємо відварені листя лазаньї.

Крок - 9
10

Далі укладіть шар сирно - шпинатній суміші, посипте натертим на крупній тертці сиром моцарелла і дрібно тертим пармезаном.

Крок - 10
11

Потім залийте усе томатним соусом і, знову починаючи з листя лазаньї, повторіть слоювання, закінчивши, звісно, томатною масою.

Крок - 11
12

Тепер накрийте форму алюмінієвою фольгою і відправте в попередньо розігріту плиту до 180 градусів на годину запікатися. Після закінчення часу дістаньте страву і на 15 хвилин залишіть трохи настоятися.

Крок - 12
13

Готову лазанью розділіть порційно і подавайте зі свіжими листками шпинату, посипавши натертим сиром пармезан.

Крок - 13

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Овочевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Овочевий суп 30 6 2 з 5 - детальніше -
Паста - покроковий рецепт, фото 1 Паста 30 4 2 з 5 - детальніше -
Яловичина в соусі - покроковий рецепт, фото 1 Яловичина в соусі 55 2 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Курка з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Курка з грибами 150 5 2 з 5 - детальніше -
Хліб чорний - покроковий рецепт, фото 1 Хліб чорний 240 1 3 з 5 - детальніше -
Мармелад без цукру - покроковий рецепт, фото 1 Мармелад без цукру 45 1 3 з 5 - детальніше -