Укр
Рус
Лазанья Другі страви Італійська кухня

Лазанья з соусом Болоньєзе

( 4.9286 4 528 28 оцінок)

3000 - переглядів
60 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Лазанья з соусом Болоньєзе - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці, В скороварці, В повільноварці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Хочете смачно поїсти - необов'язково їхати в Італію, можна створити унікальну  італійську  страву  у себе вдома!

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лазанья з соусом Болоньєзе" (на 100 грам)

  • Білки7.6 гр.
  • Жири13.7 гр.
  • Вуглеводи8.2 гр.
  • Калорії194 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Соус «Болоньєзе». Плодоніжку кожного помідорчика легенько розсікти хрестоподібними лініями і на 2 хвилини опустити їх в окріп, потім швидко в крижану воду, видалити шкірку і подрібнити.

Крок - 1
02

У глибокій розігрітій ємності на вершковому мвслі  і рослинній  олії обсмажити дрібно нарізану цибулю до м'якого стану, додати товчений часник і продовжувати тушквати  ще хвилину, а потім все перекласти в окремий посуд  по  можливості  з мінімумом масла.

Крок - 2
03

У маслі, що залишилося на помірному вогні обсмажити до готовності перекручене м'ясо, постійно перемішуючи дерев'яною лопаткою.

Крок - 3
04

М'ясний фарш з'єднати з обсмаженою цибулею і часником, подрібненими томатами, вином і ще тушкувати три хвилини. М'ясо приправити сіллю і перцем, додати дрібку цукру, 1 ст.л. томатного соусу і під кришкою продовжувати томити на найменшому вогні ще півгодини. Готовий соус посипати рубаним листям зелені і роздавленим  часничком, перемішати і дати настоятися.

Крок - 4
05

Соус «Бешамель». У топлене вершкове масло всипати борошно і при інтенсивному помішуванні вводити частинами гаряче молочко, посолити, приправити подрібненим мускатним горіхом,  після закипання зняти з вогню.

Крок - 5
06

У киплячій воді дві хвилини відварювати листи лазаньї. Зварені листя опускати в крижану воду. Паперовим рушником зняти зайву вологу з кожного остиглого  листа лазаньї.

Крок - 6
07

Соусом «Бешамель» покрити дно форми для запікання, далі викладати листя лазаньї під шаром соусу «Болоньєзе», ще раз промазати соусом «Бешамель» і таку черговість дотримуватися до повного заповнення форми.

Крок - 7
08

Верхній лист лазаньї полити соусом «Бешамель» присипати тертим сиром і запікати до золотистого кольору в духовці при 180 °. Готова лазанья  повинна охолонути і тоді її можна правильно і акуратно порційно розділити.  

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Кукурудзяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Кукурудзяна каша 30 5 2 з 5 - детальніше -
Курячі сердечка - покроковий рецепт, фото 1 Курячі сердечка 35 4 2 з 5 - детальніше -
Котлети з печінки - покроковий рецепт, фото 1 Котлети з печінки 30 4 2 з 5 - детальніше -
Картопля в горщиках - покроковий рецепт, фото 1 Картопля в горщиках 55 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Запечена свинина в фользі - покроковий рецепт, фото 1 Запечена свинина в фользі 50 6 3 з 5 - детальніше -
Солянка на курячому бульйоні - покроковий рецепт, фото 1 Солянка на курячому бульйоні 65 6 4 з 5 - детальніше -
Стейк з мармурової яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Стейк з мармурової яловичини 50 2 3 з 5 - детальніше -
Капусняк - покроковий рецепт, фото 1 Капусняк 80 4 3 з 5 - детальніше -