Хочете смачно поїсти - необов'язково їхати в Італію, можна створити унікальну італійську страву у себе вдома!
Соус «Болоньєзе». Плодоніжку кожного помідорчика легенько розсікти хрестоподібними лініями і на 2 хвилини опустити їх в окріп, потім швидко в крижану воду, видалити шкірку і подрібнити.
У глибокій розігрітій ємності на вершковому мвслі і рослинній олії обсмажити дрібно нарізану цибулю до м'якого стану, додати товчений часник і продовжувати тушквати ще хвилину, а потім все перекласти в окремий посуд по можливості з мінімумом масла.
У маслі, що залишилося на помірному вогні обсмажити до готовності перекручене м'ясо, постійно перемішуючи дерев'яною лопаткою.
М'ясний фарш з'єднати з обсмаженою цибулею і часником, подрібненими томатами, вином і ще тушкувати три хвилини. М'ясо приправити сіллю і перцем, додати дрібку цукру, 1 ст.л. томатного соусу і під кришкою продовжувати томити на найменшому вогні ще півгодини. Готовий соус посипати рубаним листям зелені і роздавленим часничком, перемішати і дати настоятися.
Соус «Бешамель». У топлене вершкове масло всипати борошно і при інтенсивному помішуванні вводити частинами гаряче молочко, посолити, приправити подрібненим мускатним горіхом, після закипання зняти з вогню.
У киплячій воді дві хвилини відварювати листи лазаньї. Зварені листя опускати в крижану воду. Паперовим рушником зняти зайву вологу з кожного остиглого листа лазаньї.
Соусом «Бешамель» покрити дно форми для запікання, далі викладати листя лазаньї під шаром соусу «Болоньєзе», ще раз промазати соусом «Бешамель» і таку черговість дотримуватися до повного заповнення форми.
Верхній лист лазаньї полити соусом «Бешамель» присипати тертим сиром і запікати до золотистого кольору в духовці при 180 °. Готова лазанья повинна охолонути і тоді її можна правильно і акуратно порційно розділити.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти