Ви чекаєте гостей і губитеся в роздумах, чим їх пригостити, я вас порадую - у мене в арсеналі чудовий рецепт лазаньї з морепродуктами. Більш вишуканого варіанту вам не знайти, адже ця страва, яка користується величезною популярністю, точно зачарує своїм смаком буквально з першого шматочка навіть самого вишуканого гурмана. Можливо можливо ви любите лазанью настільки, що готуєте її вже давно і досить часто, але якщо ви добре ставитеся до морепродуктів, то давайте об'єднаємо ці дві складові і в результаті отримаємо лазанью з морепродуктами. Ця смачна і досить ситна страва ідеально підійде і для святкового столу і просто для недільного сімейного обіду, задоволення отримають усі, та й з'їсти лазанью вдасться без проблем, так як вживати її краще свіжоприготованою.
Отже, приступаємо до приготування необхідних інгредієнтів. Нарізаємо вимиту і обсушену зелень цибулі, пересипаємо в глибоку миску.
Додаємо туди нарізане кубиками м'ясо омарів, консервоване м'ясо крабів, перемішуємо.
Креветки з допомогою ножа нарізаємо і теж викладаємо в миску, усе знову змішуємо.
Потім вміст миски посипаємо приправою для морепродуктів, добре усе ложкою перемішуємо і відставляємо поки в бік.
У велику каструлю кладемо вершкове масло і розігріваємо на середньому вогні. Коли воно повністю розтопиться, засипаємо в масло борошно і за допомогою вінчика швидко перемішуємо, поки воно добре не з'єднається з маслом.
Щоб борошно не встигло підгоріти, починаємо вливати тонкою цівкою вершки, весь час збиваючи цю суміш вінчиком до однорідної маси.
Очищений від лушпиння часник дрібно січемо ножем і кидаємо в каструлю з соусом.
Туди ж додаємо італійську приправу, посипаємо чорним перцем крупного помолу і заправляємо кошерною сіллю. Все добре за допомогою вінчика збиваємо і кип'ятимо буквально кілька хвилин. Після цього знімаємо каструлю з плити.
На дно деко наливаємо трохи приготованого білого соусу і розправляємо ополоником по всій поверхні. Викладаємо поверх соусу 3 лазаньї лапши і викладаємо частину підготовленої суміші з морепродуктів.
Знову змащуємо білим соусом і добре посипаємо подрібненою сумішшю італійських сирів, накриваємо ще трьома лазаньями і знову повторюємо шари продуктів.
Викладаємо заключні три лазаньї, останні морепродукти, поливаємо соусом і посипаємо сиром. Зверху усе притрушуємо подрібненою зеленню петрушки і накриваємо лазанью фольгою.
Деко поміщаємо в духовку, розігріту до 180 градусів і запікаємо протягом 1 години 25 хвилин. По закінченню зазначеного часу дістаємо деко з духовки і даємо постояти близько 15 хвилин. Потім нарізаємо і подаємо до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти