Укр
Рус
thermomix thermomix
Лазанья Другі страви Італійська кухня

Лазанья з куркою і грибами

50 хвилинпорцій - 6складність - 3 з 5
Лазанья з куркою і грибами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Набридли традиційні макарони або смажена картопля, хочеться чогось - то смачного і незвичайного, тоді обов'язково вам потрібно прочитати мої рекомендації і приготувати лазанью. Я вас запевняю, ви відмінно різноманітите своє меню і точно побалуєте свою сім'ю смачною вечерею. Ароматна і дуже ситна лазанья з куркою і грибами, приготована на власній кухні, не просто нагодує всю вашу сім'ю, а й викличе масу емоцій. Тим більше що готувати її абсолютно не складно, а дуже навіть цікаво. Різновидів цієї італійської страви безліч, але хочу запропонувати вам саме такий варіант, де відмінно поєднуються всі інгредієнти, а смак приємно здивує навіть будь-якого вибагливого гурмана. Ну, що, намагаємося? Рекомендую вам використовувати для приготування кожен аркуш для лазаньї, це найоптимальніший і простий варіант. І бажано взяти ті, які не потрібно відварювати, а можна використовувати сухими, вони відмінно приготуються разом з начинкою в духовці.

Інгредієнти

  • Петрушка 1/2 пуч.
  • Пармезан 400 г.
  • Моцарелла 250 г.
  • Перець чорний мелений 1/2 ч.л
  • Сіль за смаком
  • Бешамель 3 скл.
  • Куряча грудка 500 г.
  • Бульйон 1/2 скл.
  • Часник 2 зуб.
  • Шпинат 200 г.
  • Печериці 300 г.
  • Масло рослинне 1 ст.л

Покроковий рецепт з фото

  1. 01

    Широку катрюлю або сотейник помістіть на плиту, налийте олію і добре розігрійте. Очищені, вимиті печериці нарізати тонкими пластинками і, виклавши в каструлю, і обсмажувати на середньому вогні до золотистого кольору.

    Крок - 1
  2. 02

    Потім додати часник, дуже дрібно нарізаний або пропущений через прес, перемішати з грибами і трохи присмажити, поки з'явиться часниковий аромат.

    Крок - 2
  3. 03

    Листя шпинату, промиті холодною водою, теж помістити в каструлю з грибами, готувати, поки листя не стануть м'якими.

    Крок - 3
  4. 04

    На цьому етапі додати куряче м'ясо, попередньо відварене або обсмажене, і нарізане соломкою.

    Крок - 4
  5. 05

    Все це посолити, посипати перцем і курячим бульйоном, до речі, овочевий бульйон можна використовувати теж, смак страви від цього не постраждає ..

    Крок - 5
  6. 06

    Весь вміст каструлі перемішати, готувати до повного випаровування рідини. Зняти каструлю з плити і залишити остигати. Таким чином, начинка з грибів, курки і шпинату практично готова.

    Крок - 6
  7. 07

    Включити духовку і залишити розігріватися до 180 градусів. Тепер поставити деко, на дно розподілити соус бешамель, зверху застелити листами лазаньї. Потім знову змастити соусом і викласти частину приготовленої начинки.

    Крок - 7
  8. 08

    Після цього укласти скибочки сиру моцарелла і посипати тертим пармезаном.

    Крок - 8
  9. 09

    Тепер всю вищевказану процедуру повторити, щоб в страві було два шари курячо - грибної суміші.

    Крок - 9
  10. 10

    Укривши страву листами лазаньї і полив соусом бешамель, посипати добре тертим пармезаном і накрити фольгою.

    Крок - 10
  11. 11

    Деко помістити в духовку і запікати страву протягом півгодини. За цей час верх лазаньї повинен вкритися бульбашками. Фольгу потрібно зняти і потримати нашу страву ще трохи в духовці, буквально 5 хвилин, до золотистого кольору.

    Крок - 11
  12. 12

    Діставши лазанью з духовки, посипати дрібно нашаткованою зеленню петрушки і перед нарізкою трохи остудити.

    Крок - 12

Оцінити рецепт