Укр
Рус
Лазанья Другі страви Італійська кухня

Лазанья з фаршем в духовці

( 4.8000 4 510 10 оцінок)

740 - переглядів
45 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Лазанья з фаршем в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Лазанья з фаршем в духовці - домашній рецепт приготування класичної італійської страви. Для фаршу ми використовуємо телятину, яка робить лазанью дієтичною і корисною, а також надає запіканці оксамитову текстуру. Така страва підійде і для сімейного обіду, і для романтичної вечері.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лазанья з фаршем в духовці" (на 100 грам)

  • Білки7.5 гр.
  • Жири8.1 гр.
  • Вуглеводи13.4 гр.
  • Калорії163 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Приготуйте бешамель. Розтопіть в каструлі вершкове масло і, постійно помішуючи, підсмажте на ньому борошно до легкої золотистості.

Крок - 1
02

Продовжуючи мішати, влийте підігріте молоко. Всипте за смаком сіль, чорний мелений перець і мускатний горіх.

Крок - 2
03

Не перестаючи помішувати, варіть соус до загусання, а потім перелийте в миску, накрийте харчовою плівкою в контакт і остудіть.

Крок - 3
04

Моркву очистіть від шкірки, вимийте і наріжте невеликими кубиками. Цибулю-шалот звільніть від лушпиння і теж подрібніть кубиками.

Крок - 4
05

Розігрійте на сковороді оливкове масло і підсмажте на ньому цибулю з морквою. Печериці протріть від забруднень вологою серветкою і наріжте тонкими слайсами.

Крок - 5
06

Коли морква почне підрум'янюватися, покришіть в сковороду кубик овочевого бульйону і пропустіть через прес часник.

Крок - 6
07

Додайте нарізані гриби і влийте підігріту воду. Помішуючи, готуйте овочі з печерицями до м'якості.

Крок - 7
08

Знову розігрійте в сковороді оливкове масло і відправте туди м'ясний фарш.

Крок - 8
09

Петрушку вимийте, дрібно поріжте ножем і додайте до м'яса. Посоліть і поперчіть за смаком, всипте прованські трави.

Крок - 9
10

Помішуючи, готуйте, поки телятина не замінить колір (але не до повної готовності). Форму для лазаньї застеліть пергаментом.

Крок - 10
11

Всередину покладіть лист для лазаньї. Покрийте його соусом бешамель. Зверху викладіть овочеву зажарку з печерицями.

Крок - 11
12

На неї покладіть підсмажений фарш. Присипте м'ясо натертим на дрібній тертці твердим сиром. Покладіть ще 2 листи лазаньї.

Крок - 12
13

Змастіть бешамелем. Викладіть зверху вимитий і просушений шпинат. На нього покладіть овочі з грибами. Покрийте їх м'ясом.

Крок - 13
14

Присипте сиром. Знову покладіть лист лазаньї і повторіть шари, виключивши шпинат. Накрийте конструкцію 2 листами лазаньї. Змастіть бешамелем.

Крок - 14
15

Зробіть горіхове посипання. Змішайте в рівних кількостях муку, мелений фундук і панірувальні сухарі.

Крок - 15
16

Додайте вершкове масло і перемішайте інгредієнти для отримання однорідної крихти. Посипте нею лазанью зверху.

Крок - 16
17

Надішліть заготовку в розігріту до 190 градусів духовку на 30 хвилин. Домашня лазанья з фаршем в духовці готова. Дайте їй настоятися 10-15 хвилин, а потім порційно наріжте і подавайте на стіл. Смачного!

Крок - 17

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Пісний розсольник - покроковий рецепт, фото 1 Пісний розсольник 45 6 3 з 5 - детальніше -
М’ясо в духовці - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо в духовці 60 3 3 з 5 - детальніше -
Курка з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Курка з грибами 150 5 2 з 5 - детальніше -
Морозиво пломбір - покроковий рецепт, фото 1 Морозиво пломбір 40 1 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Ватрушка - покроковий рецепт, фото 1 Ватрушка 50 3 3 з 5 - детальніше -
Малосольні огірки за 5 хвилин - покроковий рецепт, фото 1 Малосольні огірки за 5 хвилин 15 1 2 з 5 - детальніше -
Класичний гаспачо - покроковий рецепт, фото 1 Класичний гаспачо 35 3 2 з 5 - детальніше -