Укр
Рус
Лазанья Другі страви Італійська кухня

Лазанья з баклажанами

( 4.9286 4 528 28 оцінок)

2086 - переглядів
75 хвилин порцій - 6 складність - 3 з 5
Лазанья з баклажанами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Це смачна лазанья, в якій замість тортильи використовують баклажан. Спробуйте і ви точно не залишитеся розчарованими.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лазанья з баклажанами" (на 100 грам)

  • Білки10.8 гр.
  • Жири11.7 гр.
  • Вуглеводи1.8 гр.
  • Калорії160 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу включіть розігріватися духовку до 190 градусів. І підготуйте форму для випічки, змастивши її дно оливковою олією.

Крок - 1
02

Далі в неглибоку миску розбийте курячі яйця, додайте трохи теплої води і за допомогою вінчика, збийте до однорідної рідкої маси.

Крок - 2
03

Ще в одну миску засипте натертий на дрібній тертці сир пармезан, додайте хлібні крихти, посоліть, приперчіть чорним меленим перцем і гарненько усе змішайте.

Крок - 3
04

Тепер помийте, очистіть від шкірки і наріжте тонкими кільцями невеликого розміру баклажани. Занурте шматки баклажанів в суміш яєць, потім обережно викачаний в хлібній крихті і покладіть на заздалегідь підготовлену форму для випічки.

Крок - 4
05

Випікайте скибочки баклажанів в попередньо розігрітій духовці (190 градусів) до тих пір, поки вони не стануть золотисто-коричневими, від 20 до 25 хвилин. Потім переверніть овочі і запікайте ще близько 15 хвилин. Витягніть запечені баклажани з духовки і збільшіть температуру духовки до 200 градусів.

Крок - 5
06

Далі глибокий сотейник відправте на плиту, налийте в нього оливкову олію і добре розігрійте. Киньте в киплячу олію яловичий фарш, посоліть, приправте чорним меленим перцем і обсмажуйте, періодично помішуючи, близько 10 хвилин. Злийте зайву рідину з м'яса, якщо вона буде.

Крок - 6
07

Тепер додайте в сотейник до м'яса томатний соус, ретельно перемішайте, доведіть до кипіння і відставте готову м'ясну начинку в бік до подальшого використання.

Крок - 7
08

Далі змастіть оливковою олією форму для випічки і покладіть запечені скибочки баклажанів на її дно. Зверху на овочі налийте частину томатного соусу з фаршем, рівномірно розподіливши.

Крок - 8
09

Потім посипте натертий на крупній тертці сир моцарелла і повторіть укладати шари ще кілька раз (як вам дозволяє висота форми для випічки) закінчивши, звісно сиром.

Крок - 9
10

Відправте страву в попередньо розігріту духовку і запікайте до тих пір, поки сир не розтане, а соус почне пузиритися, від 10 до 15 хвилин. Дістаньте форму і залиште охолонути протягом 5 хвилин перед нарізкою.

Крок - 10
11

Готову лазанью розкладіть порційно по тарілках і подавайте зі свіжою зеленню, посипавши натертим пармезаном.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Шурпа з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Шурпа з баранини 120 5 5 з 5 - детальніше -
Тефтелі в томатному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі в томатному соусі 90 4 3 з 5 - детальніше -
Форель у вині - покроковий рецепт, фото 1 Форель у вині 30 4 2 з 5 - детальніше -
Пиріг з яблуком - покроковий рецепт, фото 1 Пиріг з яблуком 40 5 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Котлети гречаники - покроковий рецепт, фото 1 Котлети гречаники 45 3 2 з 5 - детальніше -
Майонез домашній - покроковий рецепт, фото 1 Майонез домашній 15 1 1 з 5 - детальніше -
Фалафель зі свіжою зеленню - покроковий рецепт, фото 1 Фалафель зі свіжою зеленню 45 3 3 з 5 - детальніше -