Це смачна лазанья, в якій замість тортильи використовують баклажан. Спробуйте і ви точно не залишитеся розчарованими.
В першу чергу включіть розігріватися духовку до 190 градусів. І підготуйте форму для випічки, змастивши її дно оливковою олією.
Далі в неглибоку миску розбийте курячі яйця, додайте трохи теплої води і за допомогою вінчика, збийте до однорідної рідкої маси.
Ще в одну миску засипте натертий на дрібній тертці сир пармезан, додайте хлібні крихти, посоліть, приперчіть чорним меленим перцем і гарненько усе змішайте.
Тепер помийте, очистіть від шкірки і наріжте тонкими кільцями невеликого розміру баклажани. Занурте шматки баклажанів в суміш яєць, потім обережно викачаний в хлібній крихті і покладіть на заздалегідь підготовлену форму для випічки.
Випікайте скибочки баклажанів в попередньо розігрітій духовці (190 градусів) до тих пір, поки вони не стануть золотисто-коричневими, від 20 до 25 хвилин. Потім переверніть овочі і запікайте ще близько 15 хвилин. Витягніть запечені баклажани з духовки і збільшіть температуру духовки до 200 градусів.
Далі глибокий сотейник відправте на плиту, налийте в нього оливкову олію і добре розігрійте. Киньте в киплячу олію яловичий фарш, посоліть, приправте чорним меленим перцем і обсмажуйте, періодично помішуючи, близько 10 хвилин. Злийте зайву рідину з м'яса, якщо вона буде.
Тепер додайте в сотейник до м'яса томатний соус, ретельно перемішайте, доведіть до кипіння і відставте готову м'ясну начинку в бік до подальшого використання.
Далі змастіть оливковою олією форму для випічки і покладіть запечені скибочки баклажанів на її дно. Зверху на овочі налийте частину томатного соусу з фаршем, рівномірно розподіливши.
Потім посипте натертий на крупній тертці сир моцарелла і повторіть укладати шари ще кілька раз (як вам дозволяє висота форми для випічки) закінчивши, звісно сиром.
Відправте страву в попередньо розігріту духовку і запікайте до тих пір, поки сир не розтане, а соус почне пузиритися, від 10 до 15 хвилин. Дістаньте форму і залиште охолонути протягом 5 хвилин перед нарізкою.
Готову лазанью розкладіть порційно по тарілках і подавайте зі свіжою зеленню, посипавши натертим пармезаном.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти