Ця італійська страва дуже популярна і заслужено любима в усьому світі, завдяки неймовірному смаку. Перевага лазаньї в тому, що вона ситна, але при цьому абсолютно нескладна в приготуванні. Упевнений, вам вже захотілося спробувати лазанью, але боїтеся, що доведеться цілий день провозитися на кухні, повірте, прекрасним рішенням для вас стане використання мультиварки. Вам це може здатися божевіллям, але це кухонне приладдя дійсно забезпечить вам смачну лазанью досить швидко, абсолютно нескладно, а за смаком страва нітрохи не поступиться тому, що приготовлено в духовці. Я постараюся навчити вас способу приготування лазаньї в мультиварці, таким чином витративши трохи свого часу і зусиль, а на виході страва обов'язково підкорить своїм виглядом і смаком всю вашу сім'ю.
Для приготування лазаньї нам обов'язково знадобиться фарш тому якщо у нас є просто яловича м'якоть, її потрібно перекрутити через м'ясорубку і фарш для нашої страви готовий.
Включити мультиварку і вибрати функцію «Соте», в чашу налити оливкової олії і викласти підготовлений яловичий фарш. Трохи присолити і обсмажувати, помішуючи шпателем, протягом 6 хвилин. Обсмажений фарш перекласти в миску.
Чашу мультиварки вимити, знову повернути в чудо - машину і влити туди 1,5 склянки води, а всередину помістити металеву підставку.
На дно пружинної чаші розташувати шматочки лазаньї, щоб повністю покрити її. Лазанью можна нарізати, або ж просто порвати скибочками довільного розміру.
Зверху полити соусом і добре розподілити його ложкою по всій поверхні, до речі сказати завдяки соусу Бешамель лазанья при запіканні в мультиварці покривається красивою рум'яною скоринкою.
Потім викласти третю частину приготованого фаршу і накрити зеленим листям шпинату. Посипати зверху половиною подрібненого в вигляді стружки сиру моцарелла. Сир можна натерти на великій тертці.
Знову викласти листочки лазаньї і соусу, фаршу, зелені шпинату і подрібненого м'якого козячого сиру.
І ще раз повторивши шари всіх інгредієнтів, завершити рештою сиром моцарелла і зверху козячим сиром.
Тепер все це накрити алюмінієвою фольгою, загорнути і обережно опустити чашу на підставку в мультиварку. Закрити кришку машини, вибрати високий тиск і встановити таймер на 20 хвилин.
Після закінчення цього часу чашу з вмістом дістати з мультиварки, зняти фольгу і встановивши на лист для випічки, помістити в попередньо розігріту духову шафу. Залишити пекти буквально на 5 хвилин, поки верхній шар сиру злегка зарум'яниться і почне пузиритися.
Все, лазанья готова, наріжте шматочками і подайте до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти