Знаменита страва італійської кухні з поетичною назвою лазанья давно завоювала свою популярність по всьому світу. Смачна, ситна, оригінальна страва, яка подобається всім італійцям, і не тільки. Приготувати лазанью - завдання не зовсім з легких, доведеться трохи повозитися, але якщо на вашій кухні є мультиварка - вважайте це половиною успіху. Представляємо вашій увазі чудовий рецепт лазаньї в мультиварці з фаршем. Ця страва приємно здивує ваших домочадців, а ви додасте в свій арсенал ще один вдалий спосіб приготування відмінної ситної і оригінальної страви. За допомогою мультиварки ви зможете приготувати смачну лазанью, заощадивши при цьому і свого часу, і зусилля.
Традиційно лазанью готують з соусом бешамель, саме цей компонент надає цій страві особливого смаку і ніжності. Але в цьому рецепті ми пропонуємо вам турецький варіант лазаньї, який напевно вам сподобається своїм таким же яскравим смаком. Отже, почнемо з фаршу. Попередньо його краще підсмажити на сковорідці, посолити, поперчити і додавши орегано.
Потім в глибоку ємність викладаємо сир риккота. Це м'який вершковий сир, який додасть нашій лазаньї тонкий вершковий смак і ніжну текстуру.
Також тремо на дрібній тертці твердий сир. Відмінно підійде сир чеддер. Його теж відправляємо в миску. Сюди ж додаємо нашаткований шпинат (можна використовувати заморожений). Тепер гарненько перемішуємо все до однорідності.
Далі переходимо до приготування самої лазаньї. Для цього в чашу мультиварки насамперед додаємо томатний соус, кетчуп або будь-який інший соус для пасти на основі помідорів.
Потім беремо пару листів лазаньї, ламаємо їх навпіл або на три частини і викладаємо в чашу. Наступний шар - м'ясний фарш. Додаємо частину його в мультиварку, поливаємо соусом і зверху наливаємо півсклянки води.
Тепер викладаємо сирну суміш, акуратно розрівнюємо її лопаткою, щоб вона повністю покрила попередній шар.
Після цього знову викладаємо листи лазаньї, потім фарш, соус і сирну суміш. Повторюємо процедуру, поки не використаємо всі інгредієнти. Верхній шар у нас повинен бути сир.
Коли ми сформуємо нашу лазанью, закриваємо кришку і включаємо мультиварку в режимі випічка на одну годину. Або ж вибираємо режим тушкування, тоді лазанью готувати потрібно довше, приблизно години три.
За кілька хвилин до завершення програми, натираємо на тертці сир моцарелла і посипаємо зверху нашу лазанью.
Після сигналу про завершення програми, дістаємо нашу страву, яка вже готова до вживання. Перед подачею можна посипати свіжою зеленню. Лазанья в мультиварці з фаршем за цим рецептом виходить дуже смачною. П'янкий аромат і неймовірна краса викликають апетит і гостре бажання скоріше спробувати цю страву. Томатний соус з характерним йому кислувато-солодким смаком в поєднанні з ніжним сирним смаком роблять лазанью просто неймовірною, і це обов'язково відзначать всі, кому пощастить спробувати цю чудову страву.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти