Ця лазанья з сиру легко може бути приготовлена заздалегідь і охолоджена. Спробуйте додати яловичий фарш або мелену індичку в якості додаткового шару до вашої страви, це вже точно не зіпсує її.
В першу чергу включіть на розігрів духову плиту, для цієї страви потрібна відразу добре прогріта духовка. А потім в глибоку миску помістіть сир Рікотта, додайте подрібнену моцарелу, натертий на самій дрібній тертці пармезан-це і стане начинкою в страві.
Далі додайте в миску заздалегідь вимиту і дрібно нашатковану зелень петрушки і базиліка, добросьте очищений від лушпиння і видавлений через чеснокодавку часник (або подрібніть за допомогою ножа). Потім дерев'яною ложкою ретельно усе змішайте до утворення однорідної сирної маси. Начинка для лазаньї готова.
Тепер в глибоку форму для випічки залийте негустий томатний соус (якщо хочете можна використовувати негострий кетчуп) і рівномірно розподіліть по всьому дну ємності.
Зверху на соус акуратно укладіть листя лазаньї. Потрібно укладати досить щільно один до одного, можна навіть внахлест, це стосується невеликого розміру листя.
Далі додайте частину сирної суміші, рівномірно розподіливши поверх листя лазаньї, а потім знову нанесіть шар томатного соусу.
Тепер знову ж укладаються листя лазаньї і повторюються шари до тих пір, поки вся сирна суміш не закінчиться, а останнім обов'язково буде томатний соус.
Отже, коли усі необхідні продукти будуть покладені в форму для випічки, накрийте її вміст фольгою і випікайте в попередньо розігрітій духовці до 180 градусів протягом 1 години.
Після закінчення цього часу приберіть з форми фольгу, усипте поверх томатного соусу залишившуся подрібнену моцарелу, знову ж рівномірно розподіливши по всьому блюду і відправте назад в духовку. Продовжуйте запікати близько 10 хвилин до повного розплавлення сиру, можна трохи довше, якщо хочете, щоб утворилася скоринка.
Далі витягніть готову лазанью з плити, почекайте 15 хвилин, потім розділіть на порції і подавайте.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти