Лазанья класична - це дуже смачна і ситна італійська страва. Досить нескладна, але вимагає підготовки.
Отже, почнемо з приготування м'ясної начинки з соусом болоньєзе. Для початку очищаємо ріпчасту цибулю, миємо, даємо стекти воді і дрібно нашатковуємо. Початок соусу покладено.
Далі візьмемося за морквину. У соусі болоньєзе вона не є обов'язковим інгредієнтом, але ми додамо. Моркву перемиваємо, очищаємо від шкірки і натираємо на дрібну терку.
Часник тут обов'язковий. Він додасть пікантність нашому соусу, і без нього лазанья буде менш ароматною. Часник миємо і очищаємо від лушпиння. Дрібно шаткуємо або пропускаємо через чеснокодавку.
Беремо глибоку сковорідку, ставимо на помірний вогонь і наливаємо в неї оливкову олію. Коли масло розжариться, додаємо нарізану цибулю і нашаткований часник. Обсмажуємо до злегка золотистого кольору.
Слідом додаємо натерту моркву. Добре перемішаємо, щоб не підгоріло, і тушкуємо кілька хвилин.
До обсмажених овочів додаємо фарш. Фарш краще взяти свинячо-яловичий або з телятини. Можна готовий або перемолоти самому. Періодично помішуючи, доводимо до готовності наші овочі з фаршем.
І останнім додаємо томатний соус. Краще приготувати самому зі свіжих томатів. Для цього їх потрібно помити, обдати окропом і зняти шкірку. Потім перекласти в блендер і подрібнити або перемолоти на м'ясорубці. Можна скористатися домашньою заготовкою або купити в магазині. Все перемішуємо і засипаємо сіль, перець і середземноморські приправи. Накриваємо кришкою і притушкуємо ще п'ять хвилин. Соус болоньєзе готовий.
Також нам знадобиться ще один соус, бешамель. У посуд з товстим дном додаємо вершкове масло. Розтоплюємо і додаємо борошно. Все перемішуємо і злегка обсмажуємо.
Невеликою цівкою вливаємо в ємність молоко і, постійно збиваючи, доводимо до кипіння. Коли соус загус додаємо сіль і мелений мускатний горіх. Відставляємо на час в сторону.
Окремо натираємо сир. Ми будемо використовувати будь-який твердий сир і пармезан.
Наступним кроком буде формування самої лазаньї. Нашу форму промазуємо маслом і соусом бешамель. Зверху викладаємо листи для лазаньї. Їх беремо або сирі, або варені у залежності від інструкції на упаковці.
Зверху викладаємо половину нашого фаршу і рівномірно розподіляємо на листах. На фарш укладаємо частину соусу бешамель і рівномірно розрівнюємо по всій страві.
Потім рясно присипаємо тертим сиром. Сир оживляє нашу начинку, а пармезан дасть неповторний смак. Зверху знову листи, соус болоньєзе, соус бешамель і сир. На останній шар викладаємо листи, залишившийся соус бешамель і сир.
У розігріту до 180 градусів духовку ставимо нашу лазанью. Випікаємо 35-40 хвилин. Даємо трохи охолонути і дістаємо з духовки. Красива, підрум'янена і дуже смачна лазанья готова. Насолоджуйтесь її смаком і порадуйте себе і своїх рідних.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти