Укр
Рус
Лазанья Другі страви Італійська кухня

Лазанья класична

( 5.0000 5 514 14 оцінок)

1602 - переглядів
60 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Лазанья класична - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Лазанья класична - це дуже смачна і ситна італійська страва. Досить нескладна, але вимагає підготовки.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лазанья класична" (на 100 грам)

  • Білки11.8 гр.
  • Жири16.3 гр.
  • Вуглеводи10 гр.
  • Калорії239 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Отже, почнемо з приготування м'ясної начинки з соусом болоньєзе. Для початку очищаємо ріпчасту цибулю, миємо, даємо стекти воді і дрібно нашатковуємо. Початок соусу покладено.

Крок - 1
02

Далі візьмемося за морквину. У соусі болоньєзе вона не є обов'язковим інгредієнтом, але ми додамо. Моркву перемиваємо, очищаємо від шкірки і натираємо на дрібну терку.

Крок - 2
03

Часник тут обов'язковий. Він додасть пікантність нашому соусу, і без нього лазанья буде менш ароматною. Часник миємо і очищаємо від лушпиння. Дрібно шаткуємо або пропускаємо через чеснокодавку.

Крок - 3
04

Беремо глибоку сковорідку, ставимо на помірний вогонь і наливаємо в неї оливкову олію. Коли масло розжариться, додаємо нарізану цибулю і нашаткований часник. Обсмажуємо до злегка золотистого кольору.

Крок - 4
05

Слідом додаємо натерту моркву. Добре перемішаємо, щоб не підгоріло, і тушкуємо кілька хвилин.

Крок - 5
06

До обсмажених овочів додаємо фарш. Фарш краще взяти свинячо-яловичий або з телятини. Можна готовий або перемолоти самому. Періодично помішуючи, доводимо до готовності наші овочі з фаршем.

Крок - 6
07

І останнім додаємо томатний соус. Краще приготувати самому зі свіжих томатів. Для цього їх потрібно помити, обдати окропом і зняти шкірку. Потім перекласти в блендер і подрібнити або перемолоти на м'ясорубці. Можна скористатися домашньою заготовкою або купити в магазині. Все перемішуємо і засипаємо сіль, перець і середземноморські приправи. Накриваємо кришкою і притушкуємо ще п'ять хвилин. Соус болоньєзе готовий.

Крок - 7
08

Також нам знадобиться ще один соус, бешамель. У посуд з товстим дном додаємо вершкове масло. Розтоплюємо і додаємо борошно. Все перемішуємо і злегка обсмажуємо.

Крок - 8
09

Невеликою цівкою вливаємо в ємність молоко і, постійно збиваючи, доводимо до кипіння. Коли соус загус додаємо сіль і мелений мускатний горіх. Відставляємо на час в сторону.

Крок - 9
10

Окремо натираємо сир. Ми будемо використовувати будь-який твердий сир і пармезан.

Крок - 10
11

Наступним кроком буде формування самої лазаньї. Нашу форму промазуємо маслом і соусом бешамель. Зверху викладаємо листи для лазаньї. Їх беремо або сирі, або варені у залежності від інструкції на упаковці.

Крок - 11
12

Зверху викладаємо половину нашого фаршу і рівномірно розподіляємо на листах. На фарш укладаємо частину соусу бешамель і рівномірно розрівнюємо по всій страві.

Крок - 12
13

Потім рясно присипаємо тертим сиром. Сир оживляє нашу начинку, а пармезан дасть неповторний смак. Зверху знову листи, соус болоньєзе, соус бешамель і сир. На останній шар викладаємо листи, залишившийся соус бешамель і сир.

Крок - 13
14

У розігріту до 180 градусів духовку ставимо нашу лазанью. Випікаємо 35-40 хвилин. Даємо трохи охолонути і дістаємо з духовки. Красива, підрум'янена і дуже смачна лазанья готова. Насолоджуйтесь її смаком і порадуйте себе і своїх рідних.

Крок - 14

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Вінегрет - покроковий рецепт, фото 1 Вінегрет 20 4 1 з 5 - детальніше -
Салат Нісуаз - покроковий рецепт, фото 1 Салат Нісуаз 40 3 3 з 5 - детальніше -
Товстолобик з начинкою - покроковий рецепт, фото 1 Товстолобик з начинкою 50 2 2 з 5 - детальніше -
Кабачкові палички - покроковий рецепт, фото 1 Кабачкові палички 20 2 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Перлова каша з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Перлова каша з м’ясом 35 4 2 з 5 - детальніше -
Люля кебаб з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Люля кебаб з баранини 60 5 3 з 5 - детальніше -
Вірменський шашлик зі свинини - покроковий рецепт, фото 1 Вірменський шашлик зі свинини 60 4 3 з 5 - детальніше -
Торт бите скло зі сметаною - покроковий рецепт, фото 1 Торт бите скло зі сметаною 60 4 3 з 5 - детальніше -