Укр
Рус
Лазанья Другі страви Австрійська кухня

Лазанья Болоньєзе класична

( 5.0000 5 55 5 оцінок)

754 - переглядів
65 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Лазанья Болоньєзе класична - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Австрійська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Шукаєте ідеальну лазанью? Вам сподобається класична лазанья: тонкі листи, покриті ситним соусом Болоньєзе, чудовим соусом бешамель і запечені з моцарелою і пармезаном - неперевершено.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лазанья Болоньєзе класична" (на 100 грам)

  • Білки7.8 гр.
  • Жири11.4 гр.
  • Вуглеводи9.7 гр.
  • Калорії182 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Очистіть від лушпиння цибулину. Надішліть на плиту невелику каструлю з молоком, додайте в нього очищену цибулю, посипте гвоздикою і покладіть так само в ємність лавровий лист. Доведіть молоко до кипіння, постійно помішуючи, і дайте йому настоятися близько 20 хвилин із закритою кришкою. Потім молоко злийте крізь сито або марлю.

Крок - 1
02

Далі звільніть від лушпиння цибулю і на обробній дошці дрібно її нашаткуйте. Так само очистіть часник і подрібніть його.

Крок - 2
03

У великій каструлі розігрійте рослинне або оливкове масло і обсмажте в ньому фарш (можете використовувати м'ясо на свій смак - курка, свинина або яловичина) до розшарування. Додайте подрібнену цибулю і часник і смажте близько 2 хвилин, постійно помішуючи.

Крок - 3
04

Деглазируйте фарш червоним вином. Додайте так само в сковорідку консервовані подрібнені помідори, доведіть до кипіння, приправте сіллю, чорним меленим перцем, щіпкою цукру і орегано і тушкуйте приблизно 20 хвилин.

Крок - 4
05

Розтопіть вершкове масло в окремій каструлі і додайте в нього борошно. Швидко перемішайте, щоб не було грудок.

Крок - 5
06

Повільно влийте молоко і перемішайте. Приправте сіллю, чорним меленим перцем і мускатним горіхом. Доведіть вміст каструлі до кипіння, помішуючи, і тушкуйте приблизно 15 хвилин на слабкому вогні.

Крок - 6
07

Моцареллу укладіть на кухонну дошку і наріжте невеликими кубиками, а пармезан дрібно натріть.

Крок - 7
08

Форму для запікання (20 х 20 см) змастіть вершковим маслом або оливковою олією. Викладіть у форму рівним шаром подрібнений соус Болоньєзе.

Крок - 8
09

Зверху викладіть 3 листи лазаньї. Розподіліть по листю 1/3 залишеного фаршу і по 1/3 соусу бешамель і моцарелли. Таким же чином викладіть решту інгредієнтів, а в кінці посипте пармезаном.

Крок - 9
10

Випікайте лазанью в попередньо розігрітій духовці при температурі 190 градусів зверху і знизу на середній решітці приблизно від 30 до 45 хвилин до золотистого кольору (конвекція не рекомендується). Перед подачею на стіл дайте класичній лазаньї Болоньєзе охолонути.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Яловича печінка - покроковий рецепт, фото 1 Яловича печінка 30 4 2 з 5 - детальніше -
Свиняче серце - покроковий рецепт, фото 1 Свиняче серце 35 3 3 з 5 - детальніше -
М’ясний рулет - покроковий рецепт, фото 1 М’ясний рулет 90 4 3 з 5 - детальніше -
Торт П’яна вишня - покроковий рецепт, фото 1 Торт П’яна вишня 60 7 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Вермішель - покроковий рецепт, фото 1 Вермішель 20 4 1 з 5 - детальніше -
Пиріг з чорницею - покроковий рецепт, фото 1 Пиріг з чорницею 60 4 3 з 5 - детальніше -