Шукаєте ідеальну лазанью? Вам сподобається класична лазанья: тонкі листи, покриті ситним соусом Болоньєзе, чудовим соусом бешамель і запечені з моцарелою і пармезаном - неперевершено.
Очистіть від лушпиння цибулину. Надішліть на плиту невелику каструлю з молоком, додайте в нього очищену цибулю, посипте гвоздикою і покладіть так само в ємність лавровий лист. Доведіть молоко до кипіння, постійно помішуючи, і дайте йому настоятися близько 20 хвилин із закритою кришкою. Потім молоко злийте крізь сито або марлю.
Далі звільніть від лушпиння цибулю і на обробній дошці дрібно її нашаткуйте. Так само очистіть часник і подрібніть його.
У великій каструлі розігрійте рослинне або оливкове масло і обсмажте в ньому фарш (можете використовувати м'ясо на свій смак - курка, свинина або яловичина) до розшарування. Додайте подрібнену цибулю і часник і смажте близько 2 хвилин, постійно помішуючи.
Деглазируйте фарш червоним вином. Додайте так само в сковорідку консервовані подрібнені помідори, доведіть до кипіння, приправте сіллю, чорним меленим перцем, щіпкою цукру і орегано і тушкуйте приблизно 20 хвилин.
Розтопіть вершкове масло в окремій каструлі і додайте в нього борошно. Швидко перемішайте, щоб не було грудок.
Повільно влийте молоко і перемішайте. Приправте сіллю, чорним меленим перцем і мускатним горіхом. Доведіть вміст каструлі до кипіння, помішуючи, і тушкуйте приблизно 15 хвилин на слабкому вогні.
Моцареллу укладіть на кухонну дошку і наріжте невеликими кубиками, а пармезан дрібно натріть.
Форму для запікання (20 х 20 см) змастіть вершковим маслом або оливковою олією. Викладіть у форму рівним шаром подрібнений соус Болоньєзе.
Зверху викладіть 3 листи лазаньї. Розподіліть по листю 1/3 залишеного фаршу і по 1/3 соусу бешамель і моцарелли. Таким же чином викладіть решту інгредієнтів, а в кінці посипте пармезаном.
Випікайте лазанью в попередньо розігрітій духовці при температурі 190 градусів зверху і знизу на середній решітці приблизно від 30 до 45 хвилин до золотистого кольору (конвекція не рекомендується). Перед подачею на стіл дайте класичній лазаньї Болоньєзе охолонути.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти