Укр
Рус
Лазанья Другі страви Італійська кухня

Лазанья з соусом бешамель

( 4.7778 4 59 9 оцінок)

715 - переглядів
60 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Лазанья з соусом бешамель - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Лазанья з соусом бешамель - класика італійської кухні. Це повноцінний обід, що складається з макаронів з м'ясним і білим соусом. Пропонуємо класичний рецепт приготування лазаньї з яловичим фаршем, овочами і бешамель. Страва проста, але ситна і апетитна.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лазанья з соусом бешамель" (на 100 грам)

  • Білки7.8 гр.
  • Жири9.4 гр.
  • Вуглеводи8.6 гр.
  • Калорії155 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Спочатку приготуйте м'ясний соус для лазаньї. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте невеликими кубиками. Розігрійте в каструлі оливкову олію і, помішуючи, підсмажте на ній подрібнену цибулю до легкої золотистості.

Крок - 1
02

Зубчики часнику очистіть від лушпиння, дрібно поріжте ножем і відправте до цибулі. Перемішайте і смажте до рум'яності.

Крок - 2
03

Додайте в каструлю яловичий фарш. Постійно мішаючи, смажте, поки м'ясо не змінить колір.

Крок - 3
04

Моркву очистіть від шкірки, подрібніть кубиками і відправте до решти продуктів (якщо не любите морквину, можете цей крок пропустити).

Крок - 4
05

Всипте спеції: сіль, мелений чорний перець, паприку, сушені орегано і базилік. Додайте у фарш подрібнені помідори у власному соку і влийте злегка підігріту воду. Помішуючи, доведіть суміш до кипіння. Після цього накрийте каструлю кришкою і томіть м'ясо на повільному вогні 2 години.

Крок - 5
06

Займіться соусом бешамель. На антипригарній сковороді на середньому вогні розтопіть вершкове масло. Коли воно повністю розійдеться, всипте борошно і, помішуючи, смажте до золотистого (1-2 хвилини).

Крок - 6
07

Підігрійте молоко (але не кип'ятіть!) І тонкою цівкою влийте в борошняну масу, весь час помішуючи, щоб не було грудочок. При постійному помішуванні варіть соус до загусання.

Крок - 7
08

Вимкніть вогонь, всипте в бешамель сіль, чорний мелений перець і мускатний горіх і перемішайте до однорідності.

Крок - 8
09

Моцареллу наріжте тонкими слайсами. На дно форми для запікання вилийте частину м'ясного соусу.

Крок - 9
10

На нього в один ряд викладіть листи для лазаньї (попередньо відварювати не потрібно). Покрийте їх спочатку м'ясним соусом, а потім бешамель.

Крок - 10
11

Зверху викладіть шар зі шматочків моцарелли і присипте подрібненим свіжим базиліком або петрушкою. Повторіть шари ще двічі.

Крок - 11
12

Зверху посипте страву натертими на крупній тертці чеддер і моцарелою, а також подрібненою зеленню. Алюмінієву фольгу збризніть рослинним маслом, щоб до неї не прилип сир, і накрийте лазанью зверху. Надішліть форму в розігріту до 190 градусів духовку на 45 хвилин.

Крок - 12
13

За 10 хвилин до кінця запікання зніміть фольгу, щоб сир покрився рум'яною скоринкою. Вийміть готову страву з духовки. Перед подачею лазанья з соусом бешамель повинна настоятися 15 хвилин. Після цього розріжте її на порційні шматочки і подавайте до столу.

Крок - 13

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Буженина - покроковий рецепт, фото 1 Буженина 80 5 2 з 5 - детальніше -
Печиво хмиз - покроковий рецепт, фото 1 Печиво хмиз 50 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Самса з листкового тіста - покроковий рецепт, фото 1 Самса з листкового тіста 40 6 3 з 5 - детальніше -
Шніцель свинячий в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Шніцель свинячий в духовці 50 2 3 з 5 - детальніше -
Глазур дзеркальна - покроковий рецепт, фото 1 Глазур дзеркальна 50 1 3 з 5 - детальніше -
Налисники з капустою і грибами - покроковий рецепт, фото 1 Налисники з капустою і грибами 65 4 3 з 5 - детальніше -