Лазанья з соусом бешамель - класика італійської кухні. Це повноцінний обід, що складається з макаронів з м'ясним і білим соусом. Пропонуємо класичний рецепт приготування лазаньї з яловичим фаршем, овочами і бешамель. Страва проста, але ситна і апетитна.
Спочатку приготуйте м'ясний соус для лазаньї. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте невеликими кубиками. Розігрійте в каструлі оливкову олію і, помішуючи, підсмажте на ній подрібнену цибулю до легкої золотистості.
Зубчики часнику очистіть від лушпиння, дрібно поріжте ножем і відправте до цибулі. Перемішайте і смажте до рум'яності.
Додайте в каструлю яловичий фарш. Постійно мішаючи, смажте, поки м'ясо не змінить колір.
Моркву очистіть від шкірки, подрібніть кубиками і відправте до решти продуктів (якщо не любите морквину, можете цей крок пропустити).
Всипте спеції: сіль, мелений чорний перець, паприку, сушені орегано і базилік. Додайте у фарш подрібнені помідори у власному соку і влийте злегка підігріту воду. Помішуючи, доведіть суміш до кипіння. Після цього накрийте каструлю кришкою і томіть м'ясо на повільному вогні 2 години.
Займіться соусом бешамель. На антипригарній сковороді на середньому вогні розтопіть вершкове масло. Коли воно повністю розійдеться, всипте борошно і, помішуючи, смажте до золотистого (1-2 хвилини).
Підігрійте молоко (але не кип'ятіть!) І тонкою цівкою влийте в борошняну масу, весь час помішуючи, щоб не було грудочок. При постійному помішуванні варіть соус до загусання.
Вимкніть вогонь, всипте в бешамель сіль, чорний мелений перець і мускатний горіх і перемішайте до однорідності.
Моцареллу наріжте тонкими слайсами. На дно форми для запікання вилийте частину м'ясного соусу.
На нього в один ряд викладіть листи для лазаньї (попередньо відварювати не потрібно). Покрийте їх спочатку м'ясним соусом, а потім бешамель.
Зверху викладіть шар зі шматочків моцарелли і присипте подрібненим свіжим базиліком або петрушкою. Повторіть шари ще двічі.
Зверху посипте страву натертими на крупній тертці чеддер і моцарелою, а також подрібненою зеленню. Алюмінієву фольгу збризніть рослинним маслом, щоб до неї не прилип сир, і накрийте лазанью зверху. Надішліть форму в розігріту до 190 градусів духовку на 45 хвилин.
За 10 хвилин до кінця запікання зніміть фольгу, щоб сир покрився рум'яною скоринкою. Вийміть готову страву з духовки. Перед подачею лазанья з соусом бешамель повинна настоятися 15 хвилин. Після цього розріжте її на порційні шматочки і подавайте до столу.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти