Укр
Рус
Лазанья Другі страви Італійська кухня

Лазанья в домашніх умовах

( 4.8750 4 516 16 оцінок)

1469 - переглядів
60 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Лазанья в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Страви італійської кухні завжди були популярними і затребуваними, і лазанья, звичайно ж, не виняток. Ця страва за своєю суттю є запіканкою, в складі якої макаронні вироби і, звісно, знамениті соуси. Звичайно, сучасним господиням вже не проблема експериментувати в приготуванні будь-якого кулінарного шедевра тому не складе абсолютно ніяких труднощів приготувати лазанью в домашніх умовах. Скористайтеся нашим рецептом, і можливо, у вашому меню з'явиться новий шедевр.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лазанья в домашніх умовах" (на 100 грам)

  • Білки8.2 гр.
  • Жири8.8 гр.
  • Вуглеводи7.9 гр.
  • Калорії153 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

М'ясо необхідно промити під проточною водою і обсушити паперовим рушником. З телячої м'якоті по необхідності зніміть плівки і жилки, наріжте на тонкі скибочки.

Крок - 1
02

Викладіть свинячу грудинку на обробну дошку, розріжте на слайси, зніміть обов'язково шкіру і наріжте дрібними кубиками. Перекладіть нарізану грудинку в сковороду і поставте на плиту, на середню температуру. Періодично помішуйте.

Крок - 2
03

Тим часом, поки буде обсмажуватися м'ясо, очистіть ріпчасту цибулю і наріжте кубиками. Морквину також необхідно очистити від шкірки, сполоснути і нарізати дрібними кубиками.

Крок - 3
04

Стебло селери, невеликого розміру, також наріжте кубиком. Перекладіть овочі на окрему тарілку.

Крок - 4
05

Поверніться до сковороди, якщо кубики грудинки придбали золотистий колір, додайте оливкову олію і відправте до них нарізані овочі. Трошки присоліть, зменшіть температуру і не забувайте помішувати.

Крок - 5
06

Поки овочі тушкуються, займіться телятиною. З неї необхідно зробити рублений фарш. Скибочки телятини спочатку наріжте на шматочки 1*1 сантиметр, а потім починайте різати м'ясо гострим ножем, можете скористатися січкою (напівкруглий ніж), або візьміть за ножа в кожну руку і працюйте вдвічі швидше. Звичайно ж, це займе якийсь час, для швидкості ви можете скористатися м'ясорубкою. Подрібнений фарш перекладіть на сковороду до овочів.

Крок - 6
07

Перемішуйте фарш, розминаючи його лопаткою, щоб не було великих шматків. Обсмажуйте до готовності або поки він не перестане бути рожевим.

Крок - 7
08

Влийте в сковороду червоне вино, перемішайте. Протушкувати фарш з вином, поки воно дещо не випарується близько 5 хвилин.

Крок - 8
09

Томати у власному соку розімніть руками або наріжте кубиками, відправте в сковороду. Також використовуйте і сік, в якому вони були замариновані. Перемішайте всі інгредієнти і накрийте сковороду кришкою, але не повністю. Залиште невеликий зазор, щоб виходила пара. Тушкуйте протягом 30 хвилин, періодично помішуючи.

Крок - 9
10

За 5 хвилин до закінчення тушкування начинки посоліть її і приправте чорним меленим перцем за смаком и влийте молоко. Перемішайте і вимкніть плиту.

Крок - 10
11

Тепер необхідно підготувати тісто для листів лазаньї. В окремій глибокій ємності змішайте борошно, яйця, сіль і оливкове масло. Замісіть тісто, накрийте харчовою плівкою і відставте на 15 хвилин. Після закінчення зазначеного часу розкачайте тісто дуже тонко качалкою або скористайтеся машинкою для розкочування тіста.

Крок - 11
12

Розріжте пласти тіста на частини необхідного вам розміру і відваріть в підсоленій воді протягом 2 хвилин. Потім відкиньте на друшляк і промийте під холодною водою. Викладіть тісто на вафельний рушник, щоб пласти злиплися.

Крок - 12
13

Тепер приготуйте соус бешамель. Поставте глибоку сковороду або сотейник на плиту, покладіть вершкове масло і розтопіть. У розтоплене масло додайте борошно, постійно помішуючи вінчиком. Змішайте до утворення кремоподібного стану.

Крок - 13
14

У суміш борошна з маслом влийте холодне молоко і постійно перемішуйте, готуйте, поки соус не загусне.

Крок - 14
15

Зніміть ємність з плити і додайте в соус сіль, чорний мелений перець і мускатний горіх по своєму смаку. Все перемішайте. Соус бешамель готовий.

Крок - 15
16

Натріть на дрібній тертці пармезан. Увімкніть духовку на 180 градусів. Візьміть форму для випічки розміром приблизно 24*24 сантиметрів, обов'язково з високими бортиками. Змастіть її невеликою кількістю вершкового масла. На дно форми покладіть соус бешамель, розрівняйте його по всій поверхні.

Крок - 16
17

На соус покладіть листи тіста. На тісто м'ясну начинку. На м'ясну начинку ще трохи соусу бешамель і посипте натертим пармезаном.

Крок - 17
18

Далі знову тісто, м'ясна начинка, соус бешамель, пармезан. Чергуйте шари поки не заповните форму доверху.

Крок - 18
19

Останнім шаром повинен бути бешамель з пармезаном. Поставте форму в розігріту духовку. Запікайте приблизно на 45 хвилин, до утворення золотистої скоринки.

Крок - 19
20

Готову смачну і ароматну лазанью наріжте на порційні шматки і подавайте на стіл. Смачного.

Крок - 20

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Харчо - покроковий рецепт, фото 1 Харчо 60 5 3 з 5 - детальніше -
Перлова каша - покроковий рецепт, фото 1 Перлова каша 20 5 2 з 5 - детальніше -
Салат з огірків - покроковий рецепт, фото 1 Салат з огірків 30 3 2 з 5 - детальніше -
Вишневий пиріг з безе - покроковий рецепт, фото 1 Вишневий пиріг з безе 90 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Чанахи з яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Чанахи з яловичини 55 6 3 з 5 - детальніше -
 Галушки по-полтавськи - покроковий рецепт, фото 1 Галушки по-полтавськи 60 4 3 з 5 - детальніше -
Варення з абрикосів - покроковий рецепт, фото 1 Варення з абрикосів 95 1 3 з 5 - детальніше -
Торт з шоколадним кремом - покроковий рецепт, фото 1 Торт з шоколадним кремом 75 6 3 з 5 - детальніше -