Страви італійської кухні завжди були популярними і затребуваними, і лазанья, звичайно ж, не виняток. Ця страва за своєю суттю є запіканкою, в складі якої макаронні вироби і, звісно, знамениті соуси. Звичайно, сучасним господиням вже не проблема експериментувати в приготуванні будь-якого кулінарного шедевра тому не складе абсолютно ніяких труднощів приготувати лазанью в домашніх умовах. Скористайтеся нашим рецептом, і можливо, у вашому меню з'явиться новий шедевр.
М'ясо необхідно промити під проточною водою і обсушити паперовим рушником. З телячої м'якоті по необхідності зніміть плівки і жилки, наріжте на тонкі скибочки.
Викладіть свинячу грудинку на обробну дошку, розріжте на слайси, зніміть обов'язково шкіру і наріжте дрібними кубиками. Перекладіть нарізану грудинку в сковороду і поставте на плиту, на середню температуру. Періодично помішуйте.
Тим часом, поки буде обсмажуватися м'ясо, очистіть ріпчасту цибулю і наріжте кубиками. Морквину також необхідно очистити від шкірки, сполоснути і нарізати дрібними кубиками.
Стебло селери, невеликого розміру, також наріжте кубиком. Перекладіть овочі на окрему тарілку.
Поверніться до сковороди, якщо кубики грудинки придбали золотистий колір, додайте оливкову олію і відправте до них нарізані овочі. Трошки присоліть, зменшіть температуру і не забувайте помішувати.
Поки овочі тушкуються, займіться телятиною. З неї необхідно зробити рублений фарш. Скибочки телятини спочатку наріжте на шматочки 1*1 сантиметр, а потім починайте різати м'ясо гострим ножем, можете скористатися січкою (напівкруглий ніж), або візьміть за ножа в кожну руку і працюйте вдвічі швидше. Звичайно ж, це займе якийсь час, для швидкості ви можете скористатися м'ясорубкою. Подрібнений фарш перекладіть на сковороду до овочів.
Перемішуйте фарш, розминаючи його лопаткою, щоб не було великих шматків. Обсмажуйте до готовності або поки він не перестане бути рожевим.
Влийте в сковороду червоне вино, перемішайте. Протушкувати фарш з вином, поки воно дещо не випарується близько 5 хвилин.
Томати у власному соку розімніть руками або наріжте кубиками, відправте в сковороду. Також використовуйте і сік, в якому вони були замариновані. Перемішайте всі інгредієнти і накрийте сковороду кришкою, але не повністю. Залиште невеликий зазор, щоб виходила пара. Тушкуйте протягом 30 хвилин, періодично помішуючи.
За 5 хвилин до закінчення тушкування начинки посоліть її і приправте чорним меленим перцем за смаком и влийте молоко. Перемішайте і вимкніть плиту.
Тепер необхідно підготувати тісто для листів лазаньї. В окремій глибокій ємності змішайте борошно, яйця, сіль і оливкове масло. Замісіть тісто, накрийте харчовою плівкою і відставте на 15 хвилин. Після закінчення зазначеного часу розкачайте тісто дуже тонко качалкою або скористайтеся машинкою для розкочування тіста.
Розріжте пласти тіста на частини необхідного вам розміру і відваріть в підсоленій воді протягом 2 хвилин. Потім відкиньте на друшляк і промийте під холодною водою. Викладіть тісто на вафельний рушник, щоб пласти злиплися.
Тепер приготуйте соус бешамель. Поставте глибоку сковороду або сотейник на плиту, покладіть вершкове масло і розтопіть. У розтоплене масло додайте борошно, постійно помішуючи вінчиком. Змішайте до утворення кремоподібного стану.
У суміш борошна з маслом влийте холодне молоко і постійно перемішуйте, готуйте, поки соус не загусне.
Зніміть ємність з плити і додайте в соус сіль, чорний мелений перець і мускатний горіх по своєму смаку. Все перемішайте. Соус бешамель готовий.
Натріть на дрібній тертці пармезан. Увімкніть духовку на 180 градусів. Візьміть форму для випічки розміром приблизно 24*24 сантиметрів, обов'язково з високими бортиками. Змастіть її невеликою кількістю вершкового масла. На дно форми покладіть соус бешамель, розрівняйте його по всій поверхні.
На соус покладіть листи тіста. На тісто м'ясну начинку. На м'ясну начинку ще трохи соусу бешамель і посипте натертим пармезаном.
Далі знову тісто, м'ясна начинка, соус бешамель, пармезан. Чергуйте шари поки не заповните форму доверху.
Останнім шаром повинен бути бешамель з пармезаном. Поставте форму в розігріту духовку. Запікайте приблизно на 45 хвилин, до утворення золотистої скоринки.
Готову смачну і ароматну лазанью наріжте на порційні шматки і подавайте на стіл. Смачного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти