Чи зможете приготувати лазанью, не використовуючи духовку? А самостійно замісити тісто, з якого зробити листи для лазаньї? Все насправді набагато простіше, ніж ви думаєте, просто спробуйте.
Спочатку займіться тістом. У велику миску киньте просіяне борошно, сіль і рослинне масло. Поступово додавайте воду, все перемішуючи. Замісіть м'яке тісто.
Розділіть тісто на 4 частини, накрийте вологою тканиною і залиште на 20 хвилин. По закінченню цього періоду тісто готове до розкочування. Робочу поверхню посипте борошном, покладіть шматочок тіста і за допомогою качалки розкачайте. Повинні вийти тонкі аркуші розміром з форму, в якій ви будете готувати лазанью.
Розкатані листи помістіть на решітку, дайте можливість висохнути протягом приблизно 30 хвилин або поки тісто не стане твердим і напівпрозорим.
Тим часом візьміть чисту сковорідку і налийте в неї рослинне масло, поставте на маленький вогонь. Киньте очищений і подрібнений часник, червоні пластівці чилі і сушений орегано. Весь час помішуйте і готуйте протягом хвилини.
Цибулю, моркву і картоплю очистіть, сполосніть під краном і наріжте дрібними кубиками. Дрібно наріжте стручкову квасолю. Подрібнені овочі відправте в сковорідку, додайте кукурудзу. Смажте вміст сковороди, помішуючи, на сильному вогні протягом 3 - 4 хвилин, поки овочі не стануть злегка м'якими.
Тепер посоліть за смаком, киньте порошок чилі, його можна замінити чорним меленим перцем, і перемішайте. Як тільки овочі залишать вологу, додайте подрібнений шпинат і коріандр. Перемішайте і продовжуйте готувати на середньому вогні ще 3 - 4 хвилини. Коли овочі будуть готові, перекладіть їх в миску і дайте трохи охолонути.
Розкладіть перед собою всі інгредієнти, необхідні для збірки лазаньї: натерта моцарелу, білий соус і соус марінара, тушковані овочі і листи з тіста. Дістаньте сковорідку і розподіліть по її дну кілька великих ложок соусу марінара.
Покладіть лист тіста, намажте невеликою кількістю соусу марінара і білим соусом. Зверху викладіть частину овочів, рівномірно розподіліть. Посипте тертим сиром і полийте білим соусом.
Повторіть ті ж кроки і зробіть ще кілька шарів. Останній шар повинен складатися з соусів, овочів і сиру. Поставте сковороду на плиту і готуйте лазанью на слабкому вогні протягом 20 хвилин. Через 10 хвилин рівномірно розподіліть розтанувший сир, щоб верх лазаньї добре підрум'янився. Накривати кришкою сковорідку не треба.
Зніміть сковорідку з готовою лазаньєю з плити. Зверху страву посипте невеликою кількістю пластівців червоного перцю чилі і дрібно нарізаним свіжим коріандром. Поріжте лазанью на шматочки і подавайте гарячою. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти