Укр
Рус
Лазанья Другі страви Італійська кухня

Лазанья проста

( 5.0000 5 59 9 оцінок)

866 - переглядів
35 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Лазанья проста - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Чи зможете приготувати лазанью, не використовуючи духовку? А самостійно замісити тісто, з якого зробити листи для лазаньї? Все насправді набагато простіше, ніж ви думаєте, просто спробуйте.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лазанья проста" (на 100 грам)

  • Білки5.1 гр.
  • Жири7.7 гр.
  • Вуглеводи21.3 гр.
  • Калорії179 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Спочатку займіться тістом. У велику миску киньте просіяне борошно, сіль і рослинне масло. Поступово додавайте воду, все перемішуючи. Замісіть м'яке тісто.

Крок - 1
02

Розділіть тісто на 4 частини, накрийте вологою тканиною і залиште на 20 хвилин. По закінченню цього періоду тісто готове до розкочування. Робочу поверхню посипте борошном, покладіть шматочок тіста і за допомогою качалки розкачайте. Повинні вийти тонкі аркуші розміром з форму, в якій ви будете готувати лазанью.

Крок - 2
03

Розкатані листи помістіть на решітку, дайте можливість висохнути протягом приблизно 30 хвилин або поки тісто не стане твердим і напівпрозорим.

Крок - 3
04

Тим часом візьміть чисту сковорідку і налийте в неї рослинне масло, поставте на маленький вогонь. Киньте очищений і подрібнений часник, червоні пластівці чилі і сушений орегано. Весь час помішуйте і готуйте протягом хвилини.

Крок - 4
05

Цибулю, моркву і картоплю очистіть, сполосніть під краном і наріжте дрібними кубиками. Дрібно наріжте стручкову квасолю. Подрібнені овочі відправте в сковорідку, додайте кукурудзу. Смажте вміст сковороди, помішуючи, на сильному вогні протягом 3 - 4 хвилин, поки овочі не стануть злегка м'якими.

Крок - 5
06

Тепер посоліть за смаком, киньте порошок чилі, його можна замінити чорним меленим перцем, і перемішайте. Як тільки овочі залишать вологу, додайте подрібнений шпинат і коріандр. Перемішайте і продовжуйте готувати на середньому вогні ще 3 - 4 хвилини. Коли овочі будуть готові, перекладіть їх в миску і дайте трохи охолонути.

Крок - 6
07

Розкладіть перед собою всі інгредієнти, необхідні для збірки лазаньї: натерта моцарелу, білий соус і соус марінара, тушковані овочі і листи з тіста. Дістаньте сковорідку і розподіліть по її дну кілька великих ложок соусу марінара.

Крок - 7
08

Покладіть лист тіста, намажте невеликою кількістю соусу марінара і білим соусом. Зверху викладіть частину овочів, рівномірно розподіліть. Посипте тертим сиром і полийте білим соусом.

Крок - 8
09

Повторіть ті ж кроки і зробіть ще кілька шарів. Останній шар повинен складатися з соусів, овочів і сиру.     Поставте сковороду на плиту і готуйте лазанью на слабкому вогні протягом 20 хвилин. Через 10 хвилин рівномірно розподіліть розтанувший сир, щоб верх лазаньї добре підрум'янився. Накривати кришкою сковорідку не треба.

Крок - 9
10

Зніміть сковорідку з готовою лазаньєю з плити. Зверху страву посипте невеликою кількістю пластівців червоного перцю чилі і дрібно нарізаним свіжим коріандром. Поріжте лазанью на шматочки і подавайте гарячою. Смачного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Класичний цибулевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Класичний цибулевий суп 75 7 4 з 5 - детальніше -
Плов з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Плов з куркою 60 6 3 з 5 - детальніше -
М’ясо в духовці - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо в духовці 60 3 3 з 5 - детальніше -
Бездріжджеве тісто - покроковий рецепт, фото 1 Бездріжджеве тісто 15 1 1 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Суп з фрикадельками та локшиною - покроковий рецепт, фото 1 Суп з фрикадельками та локшиною 40 5 2 з 5 - детальніше -
Салат з яловичини по-азійському - покроковий рецепт, фото 1 Салат з яловичини по-азійському 40 3 3 з 5 - детальніше -
Стейк зі свинини вдома - покроковий рецепт, фото 1 Стейк зі свинини вдома 35 1 2 з 5 - детальніше -