Фісташкова лазанья з панчеттой і проволо - це чудова класична версія страви. Рецепт відрізняється чудовим фісташковим соусом бешамель.
В першу чергу приготуйте соус Бешамель. Для цього в невелику каструлю покладіть вершкове масло і на повільному вогні його розтопіть.
Потім додайте в масло просіяне борошно і, постійно помішуючи, злегка підрум'янте суміш. Потім повільно додайте в каструлю тепле молоко і варіть, часто помішуючи, до отримання бажаної консистенції. Коли все буде готово, дайте приготовленому соусу відпочити.
Далі підготуйте фісташкове песто. У блендері змішайте очищені фісташки, тертий сир пармезан, оливкове або рослинне масло першого холодного віджиму, теплу воду, дрібно нашаткований базилік, цедру лимона і все ретельно перебейте.
Потім додайте фісташковий песто в раніше підготовлений і охолоджений бешамель і приправте сіллю і чорним меленим перцем. Обсмажте заздалегідь нарізану невеликими шматочками панчетту на сковороді, поки вона не стане хрусткою, і почніть збирати лазанью.
Почніть з невеликого шару соусу бешамель, який рівномірно розподіліть по дну форми для випічки. Потім акуратно розкладіть листи лазаньї так, щоб покрити всю поверхню соусу. Потім знову промажте соус бешамель, посипте поверх заздалегідь натертим сиром проволо і моцарелла.
Далі викладіть скибочки підсмаженого бекону, посипте зверху покришеними фісташками, знову соус бешамель і листи лазаньї. Повторюйте цей порядок, поки не будуть витрачені всі інгредієнти. На завершення нанесіть шар лазаньї, бешамель і фісташки. Надішліть форму з вмістом в розігріту духовку і випікайте при 180 C близько 20/25 хвилин. Готову класичну лазанью з соусом бешамель подавайте до столу порційно.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти