Укр
Рус
Лазанья Другі страви Італійська кухня

Лазан’я класична з соусом бешамель

( 4.8889 4 59 9 оцінок)

761 - переглядів
65 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Лазан’я класична з соусом бешамель - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня, Українська кухня, Болгарська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Фісташкова лазанья з панчеттой і проволо - це чудова класична версія страви. Рецепт відрізняється чудовим фісташковим соусом бешамель.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лазан’я класична з соусом бешамель" (на 100 грам)

  • Білки10.5 гр.
  • Жири18.7 гр.
  • Вуглеводи11.6 гр.
  • Калорії264 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В першу чергу приготуйте соус Бешамель. Для цього в невелику каструлю покладіть вершкове масло і на повільному вогні його розтопіть.

Крок - 1
02

Потім додайте в масло просіяне борошно і, постійно помішуючи, злегка підрум'янте суміш. Потім повільно додайте в каструлю тепле молоко і варіть, часто помішуючи, до отримання бажаної консистенції. Коли все буде готово, дайте приготовленому соусу відпочити.

Крок - 2
03

Далі підготуйте фісташкове песто. У блендері змішайте очищені фісташки, тертий сир пармезан, оливкове або рослинне масло першого холодного віджиму, теплу воду, дрібно нашаткований базилік, цедру лимона і все ретельно перебейте.

Крок - 3
04

Потім додайте фісташковий песто в раніше підготовлений і охолоджений бешамель і приправте сіллю і чорним меленим перцем. Обсмажте заздалегідь нарізану невеликими шматочками панчетту на сковороді, поки вона не стане хрусткою, і почніть збирати лазанью.

Крок - 4
05

Почніть з невеликого шару соусу бешамель, який рівномірно розподіліть по дну форми для випічки. Потім акуратно розкладіть листи лазаньї так, щоб покрити всю поверхню соусу. Потім знову промажте соус бешамель, посипте поверх заздалегідь натертим сиром проволо і моцарелла.

Крок - 5
06

Далі викладіть скибочки підсмаженого бекону, посипте зверху покришеними фісташками, знову соус бешамель і листи лазаньї. Повторюйте цей порядок, поки не будуть витрачені всі інгредієнти. На завершення нанесіть шар лазаньї, бешамель і фісташки. Надішліть форму з вмістом в розігріту духовку і випікайте при 180 C близько 20/25 хвилин. Готову класичну лазанью з соусом бешамель подавайте до столу порційно.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Овочевий суп - покроковий рецепт, фото 1 Овочевий суп 30 6 2 з 5 - детальніше -
Рис в томатному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Рис в томатному соусі 50 4 3 з 5 - детальніше -
Салат з буряка з часником - покроковий рецепт, фото 1 Салат з буряка з часником 20 2 2 з 5 - детальніше -
Пелюстка маринована - покроковий рецепт, фото 1 Пелюстка маринована 60 6 1 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Бульйон з баранини - покроковий рецепт, фото 1 Бульйон з баранини 200 5 2 з 5 - детальніше -
Бешамель з мускатним горіхом - покроковий рецепт, фото 1 Бешамель з мускатним горіхом 45 1 2 з 5 - детальніше -
Щі російські - покроковий рецепт, фото 1 Щі російські 55 4 3 з 5 - детальніше -