Приготуйте одну з найпопулярніших італійських страв. Смачна і апетитна лазанья ідеально підходить для всієї родини. Для начинки можна використовувати будь-які овочі за смаком.
Глибоку форму для запікання змастіть невеликою кількістю рослинного масла. Поставте на плиту велику каструлю з водою. Посоліть, додайте трохи оливкового масла і доведіть до кипіння. Акуратно опустіть макарони для лазаньї в каструлю і варіть до готовності. Відкиньте на друшляк і викладіть макарони на рівну поверхню.
Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і наріжте шматочками близько 1 см. Часник подрібніть гострим ножем.
Кабачки ретельно вимийте і висушіть. Видаліть хвостики і наріжте овочі невеликими кубиками.
Консервований смажений червоний перець відкиньте на дрібнопористе сито і дайте стекти зайвій рідині. Наріжте овоч невеликими шматочками.
Поставте сковороду на середній вогонь і налийте оливкову олію. У розігріту жаровню всипте подрібнену цибулю. Обсмажте до напівпрозорості протягом 5 хвилин. Додайте часник, пластівці червоного перцю чилі і кабачки. Посоліть і готуйте, поки овочі не стануть м'якими.
Всипте в жаровню червоний перець і томатний соус. Переміксуйте, додайте подрібнені листя базиліка і тушкуйте на слабкому вогні, поки суміш не загусне.
У глибоку миску всипте сир Рікотта або творог. Вбийте яйця, посоліть і перемішайте. В окремі ємності натріть Пармезан і знежирений сир Моцарелла.
У форму для запікання викладіть частину тушкованих овочів. Наступним шаром розташуйте макарони. Рівномірно розподіліть Рікотту і всипте частину натертих сирів. Знову викладіть овочі та повторіть шари до заповнення форми. Верхівку присипте тертим сиром.
Накрийте форму фольгою і відправте в розігріту до 180 ° С духовку на 20 хвилин. За 5 хвилин до готовності, зніміть фольгу, для отримання золотистої скоринки. Остудіть лазанью, розділіть на порційні шматочки і подавайте на стіл. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти