Укр
Рус
Лазанья Другі страви Іспанська кухня

Лазанья з печерицями

( 4.7778 4 59 9 оцінок)

890 - переглядів
65 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Лазанья з печерицями - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Іспанська кухня, Італійська кухня

Рецепти до свят: День Святого Валентина, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Лазанья з печерицями, куркою і білим соусом - рецепт, який ламає стереотипи. У ньому порушені всі правила приготування класичної лазаньї. Однак зроблена по ньому запіканка виходить настільки смачною, що підкорить будь-якого шанувальника цієї традиційної італійської страви.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лазанья з печерицями" (на 100 грам)

  • Білки7.1 гр.
  • Жири6.2 гр.
  • Вуглеводи7.2 гр.
  • Калорії119 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Спочатку зробіть начинку для лазаньї. Ріпчасту цибулю звільніть від лушпиння і ретельно подрібніть ножем.

Крок - 1
02

Налийте в каструлю оливкову олію і відправте туди подрібнену цибулю.

Крок - 2
03

Моркву почистіть, вимийте, наріжте дрібними кубиками і всипте в каструлю з цибулею.

Крок - 3
04

Стебло селери вимийте, просушіть, наріжте кубиками і відправте в загальну масу. Увімкніть сильний вогонь і, помішуючи, смажте овочі близько 3 хвилин.

Крок - 4
05

Всипте сушені орегано і розмарін.Чеснок очистіть від лушпиння і продавіть через чеснокодавку в овочеву суміш. Перемішайте продукти.

Крок - 5
06

Печериці протріть серветкою від забруднень і подрібніть кубиками. Додайте гриби до овочів.

Крок - 6
07

Посоліть і поперчіть за смаком. Влийте курячий бульйон. Ретельно перемішайте вміст каструлі і тушкуйте на слабкому вогні 1,5 години (рідина повинна повністю випаруватися).

Крок - 7
08

Приготуйте пасту. Свіжу петрушку вимийте, просушіть, відокремте листя від гілочок і дрібно наріжте.

Крок - 8
09

Борошно просійте в миску, зробіть в центрі поглиблення, вбийте туди яйця і збийте виделкою.

Крок - 9
10

Всипте подрібнену петрушку і перемішайте інгредієнти до однорідності. Має вийти однорідне пружне тісто. Накрийте його харчовою плівкою і поставте в холодильник мінімум на півгодини.

Крок - 10
11

Охолоджене тісто для лазаньї розділіть на частини, які помістяться в машинку для розкочування, і присипте борошном. Розкачайте кожен шматочок в тонкий пласт. Складіть його навпіл і знову пропустіть через машинку. Повторюйте до тих пір, поки не отримаєте тісто потрібної товщини.

Крок - 11
12

Готові пласти наріжте однаковими прямокутниками. Влийте в каструлю воду, доведіть до кипіння і добре посоліть. Вода повинна бути відчутно солоною. Відправте туди тісто для лазаньї і варіть 1,5-3 хвилини (не переготуйте, так як лазанья ще запікатиметься в духовці!). Готову пасту викладіть на бавовняний рушник, щоб вона охолола і просохла.

Крок - 12
13

Займіться бешамелем. Влийте в сотейник молоко. Покладіть туди лавровий лист. Доведіть рідину до закипання (але не кип'ятіть!).

Крок - 13
14

Окремо розтопіть вершкове масло. Коли воно повністю розійдеться, всипте борошно і, помішуючи, смажте до золотистого.

Крок - 14
15

Потроху вливайте в борошняну суміш гаряче молоко і перемішайте. Слідкуйте, щоб не було грудочок!

Крок - 15
16

В кінці приготування додайте в соус за смаком спеції (сіль, чорний мелений перець, мускатний горіх). Ретельно перемішайте і вимкніть вогонь.

Крок - 16
17

Курячі грудки вимийте, просушіть і наріжте тонкими слайсами. Тримайте ніж під кутом, щоб шматочки вийшли більше.

Крок - 17
18

Розігрійте на сковороді оливкове масло і підсмажте на ньому курку до легкої рум'яності.

Крок - 18
19

У форму для випічки налийте трохи соусу бешамель і рівномірно розподіліть по дну.

Крок - 19
20

На нього в один шар викладіть пасту. Рівномірно покрийте макарони частиною грибної начинки. Зверху покладіть підсмажену курку.

Крок - 20
21

Покрийте шматочки бешамелем і присипте тертим пармезаном. Повторюйте шари, поки не закінчаться продукти. Розігрійте духовку до 180 градусів і відправте туди форму на 30 хвилин. Лазанья з печерицями повинна добре зарум'яниться.

Крок - 21
22

Вийміть страву з духовки і дайте настоятися протягом півгодини. Потім наріжте лазанью порційними шматочками і подавайте на стіл. Смачного!

Крок - 22

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Котлети свинячі - покроковий рецепт, фото 1 Котлети свинячі 60 4 3 з 5 - детальніше -
Тефтелі в томатному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі в томатному соусі 90 4 3 з 5 - детальніше -
Легкий салат з грушею - покроковий рецепт, фото 1 Легкий салат з грушею 20 2 1 з 5 - детальніше -
Панкейкі - покроковий рецепт, фото 1 Панкейкі 30 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Абрикосове варення половинками - покроковий рецепт, фото 1 Абрикосове варення половинками 60 8 3 з 5 - детальніше -
Канапе з шинкою і сиром - покроковий рецепт, фото 1 Канапе з шинкою і сиром 30 4 2 з 5 - детальніше -
Еклери із заварним кремом - покроковий рецепт, фото 1 Еклери із заварним кремом 35 3 3 з 5 - детальніше -