Лазанья італійська класична - листкова запіканка з тіста з начинкою з м'ясного фаршу з сиром і соусом бешамель. М'ясо в лазаньї може бути будь-яким. Головне - правильно зробити на його основі червоний соус, щоб він вийшов ніжним і соковитим. Як готується класична лазанья по-італійськи, читайте в рецепті.
Спочатку приготуйте м'ясний соус. Червону цибулю наріжте тонкими півкільцями, викладіть в антипригарну сковороду і, помішуючи, смажте близько хвилини.
Додайте нарізаний часник і перемішайте. Влийте оливкову олію, знову перемішайте і смажте до прозорості цибулі.
Надішліть до цибулі з часником м'ясний фарш і, регулярно помішуючи, смажте, поки м'ясо не змінить колір.
Всипте сіль, мелений червоний чилі, сушені базилік і орегано, а також мелений чорний перець. Перемішайте.
Покладіть в загальну масу подрібнені помідори у власному соку і знову перемішайте.
Влийте воду, доведіть суміш до кипіння, накрийте кришкою і томіть на повільному вогні 2 години, час від часу помішуючи. Рідина повинна випаруватися, а соус загуснути. Якщо він загусне занадто сильно, в кінці готування додайте трохи бульйону.
Зробіть бешамель. Вершкове масло наріжте невеликими шматочками і розтопіть на сковороді. Коли воно повністю розійдеться, всипте борошно і ретельно вимішайте, щоб не було грудочок.
Підігрійте молоко і тонкою цівкою влийте в борошняну масу, постійно помішуючи. Не припиняючи помішувати, варіть соус до загусання. В кінці всипте сіль і тертий мускатний горіх.
У форму для випічки викладіть помідори у власному соку, рівномірно розподіліть по дну і полийте оливковою олією.
Зверху в один шар покладіть листи лазаньї (варити тісто не потрібно!).
Рівномірно полийте макарони частиною м'ясного соусу і присипте подрібненою зеленню (у нас петрушка).
Поверх зелені на дрібній тертці натріть пармезан. Залийте все бешамель. Моцареллу наріжте тонкими слайсами і викладіть на соус.
Двічі або тричі (в залежності від розміру форми) повторіть шари в тому ж порядку.
В кінці на крупній тертці натріть едам і посипте їм шар бешамель. На едам викладіть слайси моцарели. Накрийте форму фольгою, змащеною маслом, щоб до неї не пристав сир, і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину.
Зніміть фольгу і запікайте лазанью ще 5 хвилин під грилем, щоб сир зверху апетитно зарум'янився. Потім вийміть запіканку з духовки, злегка остудіть і подавайте на стіл. Лазанья італійська класична виходить дивно ніжною, м'якою і соковитою. Це ситна і фантастично смачна страва. Смачного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти