Укр
Рус
Лазанья Другі страви Італійська кухня

Лазанья італійська класична

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

1011 - переглядів
55 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Лазанья італійська класична - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Італійська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Лазанья італійська класична - листкова запіканка з тіста з начинкою з м'ясного фаршу з сиром і соусом бешамель. М'ясо в лазаньї може бути будь-яким. Головне - правильно зробити на його основі червоний соус, щоб він вийшов ніжним і соковитим. Як готується класична лазанья по-італійськи, читайте в рецепті.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лазанья італійська класична" (на 100 грам)

  • Білки7.9 гр.
  • Жири8.4 гр.
  • Вуглеводи10.1 гр.
  • Калорії151 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Спочатку приготуйте м'ясний соус. Червону цибулю наріжте тонкими півкільцями, викладіть в антипригарну сковороду і, помішуючи, смажте близько хвилини.

Крок - 1
02

Додайте нарізаний часник і перемішайте. Влийте оливкову олію, знову перемішайте і смажте до прозорості цибулі.

Крок - 2
03

Надішліть до цибулі з часником м'ясний фарш і, регулярно помішуючи, смажте, поки м'ясо не змінить колір.

Крок - 3
04

Всипте сіль, мелений червоний чилі, сушені базилік і орегано, а також мелений чорний перець. Перемішайте.

Крок - 4
05

Покладіть в загальну масу подрібнені помідори у власному соку і знову перемішайте.

Крок - 5
06

Влийте воду, доведіть суміш до кипіння, накрийте кришкою і томіть на повільному вогні 2 години, час від часу помішуючи. Рідина повинна випаруватися, а соус загуснути. Якщо він загусне занадто сильно, в кінці готування додайте трохи бульйону.

Крок - 6
07

Зробіть бешамель. Вершкове масло наріжте невеликими шматочками і розтопіть на сковороді. Коли воно повністю розійдеться, всипте борошно і ретельно вимішайте, щоб не було грудочок.

Крок - 7
08

Підігрійте молоко і тонкою цівкою влийте в борошняну масу, постійно помішуючи. Не припиняючи помішувати, варіть соус до загусання. В кінці всипте сіль і тертий мускатний горіх.

Крок - 8
09

У форму для випічки викладіть помідори у власному соку, рівномірно розподіліть по дну і полийте оливковою олією.

Крок - 9
10

Зверху в один шар покладіть листи лазаньї (варити тісто не потрібно!).

Крок - 10
11

Рівномірно полийте макарони частиною м'ясного соусу і присипте подрібненою зеленню (у нас петрушка).

Крок - 11
12

Поверх зелені на дрібній тертці натріть пармезан. Залийте все бешамель. Моцареллу наріжте тонкими слайсами і викладіть на соус.

Крок - 12
13

Двічі або тричі (в залежності від розміру форми) повторіть шари в тому ж порядку.

Крок - 13
14

В кінці на крупній тертці натріть едам і посипте їм шар бешамель. На едам викладіть слайси моцарели. Накрийте форму фольгою, змащеною маслом, щоб до неї не пристав сир, і відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 1 годину.

Крок - 14
15

Зніміть фольгу і запікайте лазанью ще 5 хвилин під грилем, щоб сир зверху апетитно зарум'янився. Потім вийміть запіканку з духовки, злегка остудіть і подавайте на стіл. Лазанья італійська класична виходить дивно ніжною, м'якою і соковитою. Це ситна і фантастично смачна страва. Смачного!

Крок - 15

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Курячі шлунки - покроковий рецепт, фото 1 Курячі шлунки 90 4 3 з 5 - детальніше -
Свинина в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Свинина в духовці 120 6 3 з 5 - детальніше -
Картопляні крокети з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Картопляні крокети з грибами 40 4 3 з 5 - детальніше -
Запіканка в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Запіканка в мультиварці 60 4 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Відбивні по-французьки - покроковий рецепт, фото 1 Відбивні по-французьки 45 3 2 з 5 - детальніше -
Шашлик на шпажках в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик на шпажках в духовці 35 2 2 з 5 - детальніше -