Цей рецепт лаваша дуже простий. Його дуже легко приготувати, м'який, жувальний смак. Цей лаваш домашнього приготування набагато краще в порівнянні з купленими в магазині. Лаваш готується з основних інгредієнтів (борошно, вода, сіль, масло, цукор і дріжджі), потім розкочується і випікається при високій температурі. У міру випікання він буде пухнути і створювати кишеню, що ідеально підходить для наповнення.
Сформуйте тісто для лаваша: змішайте воду, цукор і дріжджі в мисці і залиште на п'ять хвилин, поки дріжджі не активуються. Додайте так само просіяне борошно, сіль і оливкове масло. Розмішуйте, доки не утвориться однорідне тісто.
Замісіть тісто: посипте трохи додаткового борошна на чисту робочу поверхню і виверніть підготовлене раніше тісто. Замісіть його протягом 8 хвилин, поки тісто не стане гладким і еластичним. Додавайте більше борошна в міру необхідності, щоб тісто не прилипало до рук або робочої поверхні, але намагайтеся уникати зайвого. Найкраще використовувати занадто мало борошна, ніж занадто багато. Якщо ви втомилися, зупиніться і залиште тісто на кілька хвилин перед тим, як закінчити заміс.
Дайте тісту піднятися: помийте миску, яку ви використовували, щоб змішати тісто і залийте в неї невелику кількість оливкової олії. Покладіть тісто в миску і поверніть його, поки воно не буде покрито маслом. Накрийте чистою ганчіркою або поліетиленовою плівкою і дайте тісту піднятися, поки воно не збільшиться вдвічі, 1-1.5 години.
Обережно підніміть тісто і виверніть його на злегка посипану борошном робочу поверхню. Розділіть його на рівні частини і акуратно розрівняйте кожен шматок в товстий корж. Посипте на коржі трохи більше борошна, а потім накрийте їх кухонним рушником або поліетиленовою плівкою і залиште ще на нетривалий час.
Надайте форму майбутнім лавашам: використовуючи посипану борошном качалку, розкачайте одну з частин в коло. Піднімайте і повертайте тісто часто, щоб воно не прилипало до вашого столу. Посипте трохи додаткового борошна, якщо тісто почне прилипати. Повторіть з іншими шматочками тіста. Дайте тісту остаточної форми (лавашам) відпочити протягом 20-30 хвилин або поки воно не підніметься і не злегка набубнявіє.
Запікайте лаваші на плиті: розігрійте чавунну сковороду на середньому вогні. Залийте трохи олії в сковороду і витріть надлишки. Покладіть лаваш на сковороду і запікайте 30 секунд, поки не побачите бульбашки, які починають утворюватися. Переверніть і готуйте протягом 1-2 хвилин з іншого боку, поки на нижній стороні не з'являться великі підсмажені плями.
Переверніть ще раз і готуйте ще 1-2 хвилини, щоб підсмажити інший бік. Лаваш повинен почати набухати в цей час; якщо це не так або якщо утворюються тільки невеликі кишені, спробуйте злегка натиснути на поверхню лаваша. Тримайте приготовані лаваші накритими чистим посудом під час приготування залишеної випічки.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти