Укр
Рус
Лаваші Випічка Татарська кухня

Лаваш

( 5.0000 5 522 22 оцінки)

2957 - переглядів
140 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Лаваш - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Татарська кухня, Східна кухня

Рецепти до свят: День народження

Актуальні рецепти: Зима

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

Посуд: На сковороді

опис

Цей рецепт лаваша дуже простий. Його дуже легко приготувати, м'який, жувальний смак. Цей лаваш домашнього приготування набагато краще в порівнянні з купленими в магазині. Лаваш готується з основних інгредієнтів (борошно, вода, сіль, масло, цукор і дріжджі), потім розкочується і випікається при високій температурі. У міру випікання він буде пухнути і створювати кишеню, що ідеально підходить для наповнення.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лаваш" (на 100 грам)

  • Білки6.5 гр.
  • Жири2.2 гр.
  • Вуглеводи54.8 гр.
  • Калорії266 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Сформуйте тісто для лаваша: змішайте воду, цукор і дріжджі в мисці і залиште на п'ять хвилин, поки дріжджі не активуються. Додайте так само просіяне борошно, сіль і оливкове масло. Розмішуйте, доки не утвориться однорідне тісто.

Крок - 1
02

Замісіть тісто: посипте трохи додаткового борошна на чисту робочу поверхню і виверніть підготовлене раніше тісто. Замісіть його протягом 8 хвилин, поки тісто не стане гладким і еластичним. Додавайте більше борошна в міру необхідності, щоб тісто не прилипало до рук або робочої поверхні, але намагайтеся уникати зайвого. Найкраще використовувати занадто мало борошна, ніж занадто багато. Якщо ви втомилися, зупиніться і залиште тісто на кілька хвилин перед тим, як закінчити заміс.

Крок - 2
03

Дайте тісту піднятися: помийте миску, яку ви використовували, щоб змішати тісто і залийте в неї невелику кількість оливкової олії. Покладіть тісто в миску і поверніть його, поки воно не буде покрито маслом. Накрийте чистою ганчіркою або поліетиленовою плівкою і дайте тісту піднятися, поки воно не збільшиться вдвічі, 1-1.5 години.

Крок - 3
04

Обережно підніміть тісто і виверніть його на злегка посипану борошном робочу поверхню. Розділіть його на рівні частини і акуратно розрівняйте кожен шматок в товстий корж. Посипте на коржі трохи більше борошна, а потім накрийте їх кухонним рушником або поліетиленовою плівкою і залиште ще на нетривалий час.

Крок - 4
05

Надайте форму майбутнім лавашам: використовуючи посипану борошном качалку, розкачайте одну з частин в коло. Піднімайте і повертайте тісто часто, щоб воно не прилипало до вашого столу. Посипте трохи додаткового борошна, якщо тісто почне прилипати. Повторіть з іншими шматочками тіста. Дайте тісту остаточної форми (лавашам) відпочити протягом 20-30 хвилин або поки воно не підніметься і не злегка набубнявіє.

Крок - 5
06

Запікайте лаваші на плиті: розігрійте чавунну сковороду на середньому вогні. Залийте трохи олії в сковороду і витріть надлишки. Покладіть лаваш на сковороду і запікайте 30 секунд, поки не побачите бульбашки, які починають утворюватися. Переверніть і готуйте протягом 1-2 хвилин з іншого боку, поки на нижній стороні не з'являться великі підсмажені плями.

Крок - 6
07

Переверніть ще раз і готуйте ще 1-2 хвилини, щоб підсмажити інший бік. Лаваш повинен почати набухати в цей час; якщо це не так або якщо утворюються тільки невеликі кишені, спробуйте злегка натиснути на поверхню лаваша. Тримайте приготовані лаваші накритими чистим посудом під час приготування залишеної випічки.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Пшенична каша - покроковий рецепт, фото 1 Пшенична каша 25 4 2 з 5 - детальніше -
Локшина домашня - покроковий рецепт, фото 1 Локшина домашня 40 4 3 з 5 - детальніше -
Вермішель - покроковий рецепт, фото 1 Вермішель 20 4 1 з 5 - детальніше -
Куряча грудка - покроковий рецепт, фото 1 Куряча грудка 30 2 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Варення з вишні - покроковий рецепт, фото 1 Варення з вишні 95 1 3 з 5 - детальніше -
Піца домашня (дуже проста) - покроковий рецепт, фото 1 Піца домашня (дуже проста) 40 3 2 з 5 - детальніше -
Самі звичайні млинці - покроковий рецепт, фото 1 Самі звичайні млинці 65 3 3 з 5 - детальніше -