Укр
Рус
Лаваші Випічка Азербайджанська кухня

Лаваш з сиром

( 4.7143 4 57 7 оцінок)

1110 - переглядів
60 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Лаваш з сиром - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Азербайджанська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Традиційний і унікальний спосіб приготування лаваша з сирною начинкою - ще одне класична страва прямо з багатої і ароматної східної кухні. Лаваш з сиром в основному подається на обід і вечерю і може бути поданий з будь-яким гарніром і соусом.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лаваш з сиром" (на 100 грам)

  • Білки7.2 гр.
  • Жири5.5 гр.
  • Вуглеводи21.9 гр.
  • Калорії168 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У невелику миску засипте просіяне борошно, залийте оливкову чи рослинну олію, трохи присоліть і перемішайте.

Крок - 1
02

Потім поступово підливаючи в ємність теплу воду, вимісіть щільне, не прилипаюче до рук тісто. Змастіть утворене тісто рослинним маслом і залиште в мисці трохи «піднятися» приблизно на 30 хвилин.

Крок - 2
03

Тим часом підготуйте начинку для майбутньої страви. Для цього помістіть неглибоку сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло і прогрійте. Засипте в гаряче масло попередньо очищену від лушпиння і на обробній дошці дрібно нашатковану червону цибулю.

Крок - 3
04

Далі додайте в сковороду, заздалегідь вимитий і дрібно нарізаний зелений перець чилі, засипте часниковий порошок (можна використовувати свіжий видавлений часник) і обсмажуйте, постійно мішаючи, близько 2 хвилин.

Крок - 4
05

Тепер очистіть від хвостика і нутрощів болгарський перець, дрібно його нашаткуйте, а потім теж відправте в сковорідку до інших овочів. Додайте так само заздалегідь очищену від шкірки і натерту на крупній тертці моркву і обсмажуйте, помішуючи, ще близько 3 хвилин.

Крок - 5
06

Тепер засипте в сковорідку куркуму, червоний мелений перець, додайте сухий коріандр, порошок кмину, спеції гарам масала, рясно посоліть і продовжуйте смажити, помішуючи, до появи насиченого аромату.

Крок - 6
07

Далі натріть на крупній тертці створожний сир, відправте в сковорідку і обсмажуйте все, постійно мішаючи, ще близько 5 хвилин.

Крок - 7
08

Потім викладіть тісто на присипаний борошном стіл, розділіть на частини і кожну частину розкачайте в тонкий корж (лаваш). Тепер в центр кожного коржика покладіть раніше підготовлену начинку і акуратно загорніть краї так, щоб начинка сховалася всередині, а краї виробу не розвалювалися.

Крок - 8
09

Тепер покладіть начинену випічку на попередньо розігріту сковороду (масло вливати не потрібно) і обсмажуйте на слабкому вогні, перевертаючи кілька разів з боку на бік, до появи коричневої хрусткої скоринки на тісті.

Крок - 9
10

Готовий лаваш з сиром розріжте на частини, помістіть на блюдо і приступайте дегустувати. Приємного!

Крок - 10

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Харчо - покроковий рецепт, фото 1 Харчо 60 5 3 з 5 - детальніше -
Розсольник вегетаріанський - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник вегетаріанський 35 4 3 з 5 - детальніше -
Зелений борщ з реберцями - покроковий рецепт, фото 1 Зелений борщ з реберцями 105 5 3 з 5 - детальніше -
Тефтелі в томатному соусі - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі в томатному соусі 90 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Окрошка на бульйоні - покроковий рецепт, фото 1 Окрошка на бульйоні 50 6 2 з 5 - детальніше -
Закусочний торт з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Закусочний торт з грибами 50 4 3 з 5 - детальніше -
Картопляні нагетси - покроковий рецепт, фото 1 Картопляні нагетси 50 2 2 з 5 - детальніше -
Піца рецепт простий - покроковий рецепт, фото 1 Піца рецепт простий 50 3 3 з 5 - детальніше -