Традиційний і унікальний спосіб приготування лаваша з сирною начинкою - ще одне класична страва прямо з багатої і ароматної східної кухні. Лаваш з сиром в основному подається на обід і вечерю і може бути поданий з будь-яким гарніром і соусом.
У невелику миску засипте просіяне борошно, залийте оливкову чи рослинну олію, трохи присоліть і перемішайте.
Потім поступово підливаючи в ємність теплу воду, вимісіть щільне, не прилипаюче до рук тісто. Змастіть утворене тісто рослинним маслом і залиште в мисці трохи «піднятися» приблизно на 30 хвилин.
Тим часом підготуйте начинку для майбутньої страви. Для цього помістіть неглибоку сковорідку на плиту, налийте в неї рослинне масло і прогрійте. Засипте в гаряче масло попередньо очищену від лушпиння і на обробній дошці дрібно нашатковану червону цибулю.
Далі додайте в сковороду, заздалегідь вимитий і дрібно нарізаний зелений перець чилі, засипте часниковий порошок (можна використовувати свіжий видавлений часник) і обсмажуйте, постійно мішаючи, близько 2 хвилин.
Тепер очистіть від хвостика і нутрощів болгарський перець, дрібно його нашаткуйте, а потім теж відправте в сковорідку до інших овочів. Додайте так само заздалегідь очищену від шкірки і натерту на крупній тертці моркву і обсмажуйте, помішуючи, ще близько 3 хвилин.
Тепер засипте в сковорідку куркуму, червоний мелений перець, додайте сухий коріандр, порошок кмину, спеції гарам масала, рясно посоліть і продовжуйте смажити, помішуючи, до появи насиченого аромату.
Далі натріть на крупній тертці створожний сир, відправте в сковорідку і обсмажуйте все, постійно мішаючи, ще близько 5 хвилин.
Потім викладіть тісто на присипаний борошном стіл, розділіть на частини і кожну частину розкачайте в тонкий корж (лаваш). Тепер в центр кожного коржика покладіть раніше підготовлену начинку і акуратно загорніть краї так, щоб начинка сховалася всередині, а краї виробу не розвалювалися.
Тепер покладіть начинену випічку на попередньо розігріту сковороду (масло вливати не потрібно) і обсмажуйте на слабкому вогні, перевертаючи кілька разів з боку на бік, до появи коричневої хрусткої скоринки на тісті.
Готовий лаваш з сиром розріжте на частини, помістіть на блюдо і приступайте дегустувати. Приємного!
Схожі рецепти
Випадкові рецепти