Укр
Рус
Лаваші Випічка Східна кухня

Лаваш з сиром

( 4.9167 4 512 12 оцінок)

1027 - переглядів
75 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Лаваш з сиром - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Лаваш з сиром - це відмінна страва, адже її можна вживати як основну, а можна порізати на невеликі скибочки і використовувати в якості закуски. Думаю, що обидва способи обов'язково сподобаються присутнім за столом. А головне, що приготувати цю випічку дуже легко і досить швидко.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лаваш з сиром" (на 100 грам)

  • Білки8.4 гр.
  • Жири9 гр.
  • Вуглеводи34.9 гр.
  • Калорії258 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Приготуйте соус. З'єднайте в окремій мисці йогурт і оливкову олію. Добре збийте вінчиком, щоб соус став однорідним. Такий соус додасть вашому лавашу відмінний смак, а тісто з його допомогою буде добре прилипати один до одного.

Крок - 1
02

Тепер займіться підготовкою продуктів для начинки. Сполосніть під проточною водою петрушку. Струсіть від зайвої вологи або промокніть паперовим рушником. Відріжте щільні стебла, залиште тільки зелень. Дрібно наріжте зелень петрушки і перекладіть поки на окрему тарілку. Якщо ви не любите петрушку можете замінити її шпинатом.

Крок - 2
03

Сир для начинки беріть обов'язково свіжий, жирність його повинна бути не менше 5%, якщо магазинний, але можна взяти і домашній. Сир розімніть виделкою, щоб розпушити його і він не мав великих грудочок.

Крок - 3
04

Твердий сир вибирайте на свій розсуд, але такий, який добре плавиться - це може бути сулугуні, він додасть начинці солоноватого смаку і її не доведеться підсолювати, можна вибрати м'яку моцарелу. Твердий сир натріть на крупній тертці.

Крок - 4
05

У глибокій ємності змішайте нарізану зелень, сир і натертий сир. Якщо у вас сир з солонуватим смаком не додавайте сіль, а якщо ні - трохи присоліть на свій смак.

Крок - 5
06

Готували ви коли-небудь тісто для лаваша? Якщо немає, ми в цьому вам допоможемо. У глибоку ємність висипте просіяне борошно. До борошна додайте оливкову олію і сіль.

Крок - 6
07

Всі інгредієнти в мисці залийте теплою водою. Температура води повинна бути не більше 35 градусів. Вимішуйте тісто протягом 5 хвилин, поки воно не стане пружнім. Вимішане тісто залиште на 5 хвилин «відпочити», перш ніж ви почнете з ним, щось робити.

Крок - 7
08

Готове тісто викладіть на стіл. Розділіть його на рівні частини, розмір залежить від бажаного результату, сформувавши кульки. Розкачайте кожну кульку, за допомогою качалки, поки вона не стане досить тонкою, як лаваш.

Крок - 8
09

На розкатане коло налийте кілька ложок соусу і розмажте його, не доходячи приблизно 1,5 сантиметра до краю. Потім по центру кола викладіть начинку, в такій кількості, щоб зручно було загорнути тісто.

Крок - 9
10

Складіть тісто спочатку з одного боку, потім з іншого, накриваючи начинку. У вас виходить майже прямокутник. Нанесіть ще трохи соусу по праву і ліву сторони тіста, щоб склеїти його шви. Загорніть тісто, щоб форма вийшла квадратною.

Крок - 10
11

Розігрійте пательню на плиті. Налийте трохи оливкового масла. Викладайте лаваш з сиром на розігріте масло і готуйте приблизно по 2 хвилини з кожного боку, поки не з'явиться рум'яна кірочка.

Крок - 11
12

Подавайте готовий лаваш з сиром і зеленню краще гарячим, але можна і в холодному вигляді до чаю. Приємного.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Суп з галушками - покроковий рецепт, фото 1 Суп з галушками 40 5 3 з 5 - детальніше -
Рис з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Рис з овочами 50 5 3 з 5 - детальніше -
Крем білковий з ваніллю - покроковий рецепт, фото 1 Крем білковий з ваніллю 30 1 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти