Лаваш з сиром - це відмінна страва, адже її можна вживати як основну, а можна порізати на невеликі скибочки і використовувати в якості закуски. Думаю, що обидва способи обов'язково сподобаються присутнім за столом. А головне, що приготувати цю випічку дуже легко і досить швидко.
Приготуйте соус. З'єднайте в окремій мисці йогурт і оливкову олію. Добре збийте вінчиком, щоб соус став однорідним. Такий соус додасть вашому лавашу відмінний смак, а тісто з його допомогою буде добре прилипати один до одного.
Тепер займіться підготовкою продуктів для начинки. Сполосніть під проточною водою петрушку. Струсіть від зайвої вологи або промокніть паперовим рушником. Відріжте щільні стебла, залиште тільки зелень. Дрібно наріжте зелень петрушки і перекладіть поки на окрему тарілку. Якщо ви не любите петрушку можете замінити її шпинатом.
Сир для начинки беріть обов'язково свіжий, жирність його повинна бути не менше 5%, якщо магазинний, але можна взяти і домашній. Сир розімніть виделкою, щоб розпушити його і він не мав великих грудочок.
Твердий сир вибирайте на свій розсуд, але такий, який добре плавиться - це може бути сулугуні, він додасть начинці солоноватого смаку і її не доведеться підсолювати, можна вибрати м'яку моцарелу. Твердий сир натріть на крупній тертці.
У глибокій ємності змішайте нарізану зелень, сир і натертий сир. Якщо у вас сир з солонуватим смаком не додавайте сіль, а якщо ні - трохи присоліть на свій смак.
Готували ви коли-небудь тісто для лаваша? Якщо немає, ми в цьому вам допоможемо. У глибоку ємність висипте просіяне борошно. До борошна додайте оливкову олію і сіль.
Всі інгредієнти в мисці залийте теплою водою. Температура води повинна бути не більше 35 градусів. Вимішуйте тісто протягом 5 хвилин, поки воно не стане пружнім. Вимішане тісто залиште на 5 хвилин «відпочити», перш ніж ви почнете з ним, щось робити.
Готове тісто викладіть на стіл. Розділіть його на рівні частини, розмір залежить від бажаного результату, сформувавши кульки. Розкачайте кожну кульку, за допомогою качалки, поки вона не стане досить тонкою, як лаваш.
На розкатане коло налийте кілька ложок соусу і розмажте його, не доходячи приблизно 1,5 сантиметра до краю. Потім по центру кола викладіть начинку, в такій кількості, щоб зручно було загорнути тісто.
Складіть тісто спочатку з одного боку, потім з іншого, накриваючи начинку. У вас виходить майже прямокутник. Нанесіть ще трохи соусу по праву і ліву сторони тіста, щоб склеїти його шви. Загорніть тісто, щоб форма вийшла квадратною.
Розігрійте пательню на плиті. Налийте трохи оливкового масла. Викладайте лаваш з сиром на розігріте масло і готуйте приблизно по 2 хвилини з кожного боку, поки не з'явиться рум'яна кірочка.
Подавайте готовий лаваш з сиром і зеленню краще гарячим, але можна і в холодному вигляді до чаю. Приємного.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти