Лаваш часто виручає багатьох господинь в ситуації, коли дуже швидко необхідно приготувати закуску. Особливо, коли нагрянули несподівані гості. Лаваш в наш час можна придбати на ринку або в магазині, а ось над оригінальною, але при цьому ситого начинкою потрібно буде подумати. Наш рецепт лаваша з начинкою передбачає приготування не тільки начинки, а й самого лаваша.
У теплій воді розчиніть сухі дріжджі, коричневий цукор і добре перемішайте, накрийте ємність з утвореною сумішшю і залиште на 5 хвилин.
У миску засипте кукурудзяне борошно, універсальне борошно, посоліть і добре перемішайте. Потім додайте в борошно оливкову олію і ще раз все ретельно перемішайте, до появи деяких грудочок.
Далі залийте в миску дріжджову суміш знову змішайте, а потім, порційно підливаючи теплу воду, вимісіть вміст миски, до густого нелипкого тіста. Змастіть тісто оливковою олією, покладіть в миску, накрийте кришкою і залиште в теплому місці на 45 хвилин, поки не збільшиться вдвічі.
Уже підняте тісто знову добре вимісіть, а потім скачайте невелику кульку і на присипаному борошном столі розкачайте кулю з тіста в тонкий корж (так званий лаваш).
Тепер для того, щоб запекти лаваш є два способи: розігріти сковороду, укласти в неї корж з тіста і обсмажувати, перевертаючи, до хрусткого стану, або ж: укласти корж на деко і запікати в попередньо розігрітій духовці при 230 градусах протягом 5-6 хвилин. Вибір за вами.
Тепер займіться приготуванням начинки. У розігріту сковороду налийте оливкову олію і засипте попередньо очищену від лушпиння та дрібно нарізану червониу цибулю, обсмажуйте, постійно мішаючи, близько 2 хвилин.
Додайте очищений від лушпиння і подрібнений часник, перемішайте, і смажте ще близько хвилини.
Потім засипте в сковорідку подрібнений зелений перець чилі і м'ясний фарш, добре перемішайте і смажте вміст, до зникнення почервоніння в м'ясі. Далі посоліть все, приперчіть чорним меленим перцем, ретельно перемішайте, додайте свіжий коріандр і зніміть сковорідку з вогню
У миску покладіть заздалегідь вимиті і дрібно нарізані помідори, додайте подрібнену червону цибулю. Тепер засипте свіжий дрібно нашаткований коріандр, насіння кмину, подрібнений чорний перець.
Далі додайте так само в миску вимитий і дрібно нарізаний зелений перець чилі, залийте лимонний сік і посоліть, добре перемішайте все і відставте ємність в сторону, до подальшого використання.
В іншу миску помістіть високої жирності йогурт, подрібнений чорний перець, видавлений через чеснокодавку часник, подрібнений зелений перець чилі, свіжий коріандр, рясно посоліть все і збийте вінчиком, до однорідної маси.
Підготовлений раніше і охолоджений лаваш розріжте навпіл, всередині кожної частини повинна бути порожнеча. У цю порожнечу укладіть спочатку начинку з фаршу, потім посипте поверх заздалегідь нашаткованою капустою.
Далі укладіть раніше підготовлену овочеву начинку і полийте все зверху соусом з йогурту. Готовий лаваш з начинкою укладіть в красиве блюдо і подавайте на стіл зі свіжим огірком.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти