Укр
Рус
Лаваші Випічка Азербайджанська кухня

Лаваш з начинкою

( 5.0000 5 57 7 оцінок)

1065 - переглядів
85 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Лаваш з начинкою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Азербайджанська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Лаваш часто виручає багатьох господинь в ситуації, коли дуже швидко необхідно приготувати закуску. Особливо, коли нагрянули несподівані гості. Лаваш в наш час можна придбати на ринку або в магазині, а ось над оригінальною, але при цьому ситого начинкою потрібно буде подумати. Наш рецепт лаваша з начинкою передбачає приготування не тільки начинки, а й самого лаваша.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лаваш з начинкою" (на 100 грам)

  • Білки5.7 гр.
  • Жири7.6 гр.
  • Вуглеводи17.1 гр.
  • Калорії161 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У теплій воді розчиніть сухі дріжджі, коричневий цукор і добре перемішайте, накрийте ємність з утвореною сумішшю і залиште на 5 хвилин.

Крок - 1
02

У миску засипте кукурудзяне борошно, універсальне борошно, посоліть і добре перемішайте. Потім додайте в борошно оливкову олію і ще раз все ретельно перемішайте, до появи деяких грудочок.

Крок - 2
03

Далі залийте в миску дріжджову суміш знову змішайте, а потім, порційно підливаючи теплу воду, вимісіть вміст миски, до густого нелипкого тіста. Змастіть тісто оливковою олією, покладіть в миску, накрийте кришкою і залиште в теплому місці на 45 хвилин, поки не збільшиться вдвічі.

Крок - 3
04

Уже підняте тісто знову добре вимісіть, а потім скачайте невелику кульку і на присипаному борошном столі розкачайте кулю з тіста в тонкий корж (так званий лаваш).

Крок - 4
05

Тепер для того, щоб запекти лаваш є два способи: розігріти сковороду, укласти в неї корж з тіста і обсмажувати, перевертаючи, до хрусткого стану, або ж: укласти корж на деко і запікати в попередньо розігрітій духовці при 230 градусах протягом 5-6 хвилин. Вибір за вами.

Крок - 5
06

Тепер займіться приготуванням начинки. У розігріту сковороду налийте оливкову олію і засипте попередньо очищену від лушпиння та дрібно нарізану червониу цибулю, обсмажуйте, постійно мішаючи, близько 2 хвилин.

Крок - 6
07

Додайте очищений від лушпиння і подрібнений часник, перемішайте, і смажте ще близько хвилини.

Крок - 7
08

Потім засипте в сковорідку подрібнений зелений перець чилі і м'ясний фарш, добре перемішайте і смажте вміст, до зникнення почервоніння в м'ясі. Далі посоліть все, приперчіть чорним меленим перцем, ретельно перемішайте, додайте свіжий коріандр і зніміть сковорідку з вогню

Крок - 8
09

У миску покладіть заздалегідь вимиті і дрібно нарізані помідори, додайте подрібнену червону цибулю. Тепер засипте свіжий дрібно нашаткований коріандр, насіння кмину, подрібнений чорний перець.

Крок - 9
10

Далі додайте так само в миску вимитий і дрібно нарізаний зелений перець чилі, залийте лимонний сік і посоліть, добре перемішайте все і відставте ємність в сторону, до подальшого використання.

Крок - 10
11

В іншу миску помістіть високої жирності йогурт, подрібнений чорний перець, видавлений через чеснокодавку часник, подрібнений зелений перець чилі, свіжий коріандр, рясно посоліть все і збийте вінчиком, до однорідної маси.

Крок - 11
12

Підготовлений раніше і охолоджений лаваш розріжте навпіл, всередині кожної частини повинна бути порожнеча. У цю порожнечу укладіть спочатку начинку з фаршу, потім посипте поверх заздалегідь нашаткованою капустою.

Крок - 12
13

Далі укладіть раніше підготовлену овочеву начинку і полийте все зверху соусом з йогурту. Готовий лаваш з начинкою укладіть в красиве блюдо і подавайте на стіл зі свіжим огірком.

Крок - 13

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Молочний суп з вермішеллю - покроковий рецепт, фото 1 Молочний суп з вермішеллю 15 4 1 з 5 - детальніше -
Юшка з сьомги - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з сьомги 40 5 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

М’ясо по-французьки - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо по-французьки 50 3 3 з 5 - детальніше -
Грецький салат без сиру - покроковий рецепт, фото 1 Грецький салат без сиру 45 4 3 з 5 - детальніше -
Панакота з вершків - покроковий рецепт, фото 1 Панакота з вершків 50 3 3 з 5 - детальніше -