Дуже часто, коли хочеться приготувати закуску з лаваша, під рукою його не найдеться, та й купити свіжий не завжди виходить. Ось саме для цього і варто навчитися готувати його самостійно в домашніх умовах, тим більше, що це простіше простого. Пишний, ніжний, м'який і неймовірно смачний лаваш в духовці - це воістину чудова добавка до перших страв, а також основа для багатьох видів закусок.
Такий хлібо-булочний азіатський виріб, приготований за нашим рецептом, виходить нітрохи не гірше магазинного, а задоволення від того, що створено своїми руками, набагато більше. Насамперед потрібно підготувати дріжджову масу. Для цього в окремій ємності змішуємо разом сухі дріжджі і цукор, який сприяє кращому їх бродінню, а також наливаємо трохи води.
Вода повинна бути трохи тепленькою, це також прискорить процес набухання дріжджів. Отже, все гарненько перемішавши, залишаємо вміст хвилин на 10.
Самі тим часом просіюємо борошно, додаємо чайну ложку солі, а потім перемішуємо сухі інгредієнти міксером. Після цього наливаємо оливкову олію, а потім додаємо дріжджову суміш.
Також доливаємо ще склянкою води і починаємо вимішувати тісто за допомогою міксера. В результаті у нас повинно вийти пластичне, густувате тісто.
Насипаємо на поверхню трошки борошна і ще вимішуємо тісто руками, трохи розтягуючи його. Добре вимішане, м'яке, тягуче тісто скачуємо в кульку, після чого в глибоку ємність наливаємо трохи оливкового масла і викладаємо тісто. Накриємо його харчовою плівкою і залишимо на одну годину. За цей час тісто підійде, збільшиться в обсязі мінімум в два рази.
Тепер на посипану борошном поверхню викладаємо пишне тісто, трохи розтягуємо його, щоб вийшла певна ковбаска, а потім ділимо приблизно на 10 частин. В даному рецепті ми готуємо невеликі коржі лаваша. Отже, кожну частину потрібно скачати в кульку, після чого накриваємо їх кухонним рушником і залишаємо на півгодини ще підійти.
По закінченню цього часу розгортаємо кульки в коржі діаметром приблизно 15 сантиметрів. Товщина таких коржів виходить приблизно пів сантиметра. Сформовані майбутні лаваші залишаємо ще на 10 хвилин, а потім викладаємо на деко, при необхідності краще застелити його пекарським папером.
Далі ставимо їх в розігріту до 230 градусів духовку і випікаємо хвилин 5. Цього часу цілком достатньо, щоб лаваші чудово пропеклися, виросли і перетворилися в неймовірно пишну, ароматну і смачну випічку. Готові лаваші складаємо в стопку і накриваємо кухонним рушником.
Дамо їм хвилин 10-15 охолонути, за цей час лаваші трохи осядуть і стануть гарними, акуратними коржиками, якими можна сміливо насолоджуватися. Готуйте лаваш в духовці за цим рецептом, це зовсім нескладно, вимагає простих інгредієнтів для приготування, а в результаті ви отримуєте прекрасну домашню випічку, від якої будуть в захваті абсолютно всі.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти