Укр
Рус
Лаваші Випічка Східна кухня

Лаваш в духовці

( 5.0000 5 56 6 оцінок)

2202 - переглядів
60 хвилин порцій - 1 складність - 3 з 5
Лаваш в духовці - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Випікати

опис

Дуже часто, коли хочеться приготувати закуску з лаваша, під рукою його не найдеться, та й купити свіжий не завжди виходить. Ось саме для цього і варто навчитися готувати його самостійно в домашніх умовах, тим більше, що це простіше простого. Пишний, ніжний, м'який і неймовірно смачний лаваш в духовці - це воістину чудова добавка до перших страв, а також основа для багатьох видів закусок.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лаваш в духовці" (на 100 грам)

  • Білки9.8 гр.
  • Жири12.6 гр.
  • Вуглеводи63.5 гр.
  • Калорії409 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Такий хлібо-булочний азіатський виріб, приготований за нашим рецептом, виходить нітрохи не гірше магазинного, а задоволення від того, що створено своїми руками, набагато більше. Насамперед потрібно підготувати дріжджову масу. Для цього в окремій ємності змішуємо разом сухі дріжджі і цукор, який сприяє кращому їх бродінню, а також наливаємо трохи води.

Крок - 1
02

Вода повинна бути трохи тепленькою, це також прискорить процес набухання дріжджів. Отже, все гарненько перемішавши, залишаємо вміст хвилин на 10.

Крок - 2
03

Самі тим часом просіюємо борошно, додаємо чайну ложку солі, а потім перемішуємо сухі інгредієнти міксером. Після цього наливаємо оливкову олію, а потім додаємо дріжджову суміш.

Крок - 3
04

Також доливаємо ще склянкою води і починаємо вимішувати тісто за допомогою міксера. В результаті у нас повинно вийти пластичне, густувате тісто.

Крок - 4
05

Насипаємо на поверхню трошки борошна і ще вимішуємо тісто руками, трохи розтягуючи його. Добре вимішане, м'яке, тягуче тісто скачуємо в кульку, після чого в глибоку ємність наливаємо трохи оливкового масла і викладаємо тісто. Накриємо його харчовою плівкою і залишимо на одну годину. За цей час тісто підійде, збільшиться в обсязі мінімум в два рази.

Крок - 5
06

Тепер на посипану борошном поверхню викладаємо пишне тісто, трохи розтягуємо його, щоб вийшла певна ковбаска, а потім ділимо приблизно на 10 частин. В даному рецепті ми готуємо невеликі коржі лаваша. Отже, кожну частину потрібно скачати в кульку, після чого накриваємо їх кухонним рушником і залишаємо на півгодини ще підійти.

Крок - 6
07

По закінченню цього часу розгортаємо кульки в коржі діаметром приблизно 15 сантиметрів. Товщина таких коржів виходить приблизно пів сантиметра. Сформовані майбутні лаваші залишаємо ще на 10 хвилин, а потім викладаємо на деко, при необхідності краще застелити його пекарським папером.

Крок - 7
08

Далі ставимо їх в розігріту до 230 градусів духовку і випікаємо хвилин 5. Цього часу цілком достатньо, щоб лаваші чудово пропеклися, виросли і перетворилися в неймовірно пишну, ароматну і смачну випічку. Готові лаваші складаємо в стопку і накриваємо кухонним рушником.

Крок - 8
09

Дамо їм хвилин 10-15 охолонути, за цей час лаваші трохи осядуть і стануть гарними, акуратними коржиками, якими можна сміливо насолоджуватися. Готуйте лаваш в духовці за цим рецептом, це зовсім нескладно, вимагає простих інгредієнтів для приготування, а в результаті ви отримуєте прекрасну домашню випічку, від якої будуть в захваті абсолютно всі.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Юшка з сьомги - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з сьомги 40 5 2 з 5 - детальніше -
Локшина домашня - покроковий рецепт, фото 1 Локшина домашня 40 4 3 з 5 - детальніше -
Тефтелі з підливою - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі з підливою 35 5 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Такос з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Такос з овочами 70 3 3 з 5 - детальніше -
Десерт Павлова класичний - покроковий рецепт, фото 1 Десерт Павлова класичний 120 4 3 з 5 - детальніше -
Кесаділья по-грецьки - покроковий рецепт, фото 1 Кесаділья по-грецьки 55 2 3 з 5 - детальніше -
?>