Укр
Рус
Лаваші Випічка Східна кухня

Лаваш тонкий

( 4.9167 4 512 12 оцінок)

1019 - переглядів
60 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Лаваш тонкий - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Східна кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Тонкий, м'який, ніжний, смачний лаваш - це справжня знахідка для сучасних господинь, не кажучи вже про те, що в багатьох країнах він вживається замість хліба і є національним надбанням. Звичайно ж, найпростіше піти в будь-який магазин і придбати лаваш за вельми доступною ціною, але погодьтеся, приготувати що-небудь самостійно набагато приємніше, тим більше, що це зовсім не складно. У цьому рецепті ви дізнаєтеся, як приготувати в домашніх умовах тонкий лаваш. Це по істині універсальна страва, яку можна подавати як смачну добавку до перших страв або ж загорнути в нього будь-яку начинку, перетворивши в неймовірну закуску.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Лаваш тонкий " (на 100 грам)

  • Білки6.6 гр.
  • Жири9.1 гр.
  • Вуглеводи51.9 гр.
  • Калорії319 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Приготування тонкого лаваша дуже просте, і навчитися це робити - дуже корисна штука для кожної господині. Все, що нам потрібно, це в окрему ємність налити молоко, воно повинно бути трохи тепленьким. Також додаємо в нього оливкову олію, насипаємо цукор, сіль і додаємо розпушувач.

Крок - 1
02

Тепер перемішуємо вміст рукою, а потім додаємо просіяне борошно і замішуємо тісто. У процесі вимішування підливаємо трішки молоко, щоб тісто вийшло м'яким, пластичним і ніжним.

Крок - 2
03

Не полінуємося і гарненько помісимо тісто, щоб воно було максимально однорідним. Готове тісто накриваємо кухонним рушником і залишаємо приблизно на півгодини. Після цього відщипуємо від цілого шматка тіста невеликі частини, розміром з куряче яйце. Потім кожну з них розгортаємо в тонкий корж, товщиною до пів сантиметра. В даному рецепті ми готуємо саме круглі невеликі тонкі лаваші, які будемо випікати на сковороді або спеціальній поверхні для млинців.

Крок - 3
04

Отже, оскільки в тісто ми додавали оливкову олію, то сковорідку залишаємо сухою і обсмажуємо лаваш на середньому вогні буквально по хвилинці-півтори з кожного боку.

Крок - 4
05

Готовий корж з одного боку можна трішки припекти на відкритому вогні, щоб утворилися характерні рум'яні цятки. Таким чином готуємо інші лаваші, а готові перемащуємо розтопленим вершковим маслом.

Крок - 5
06

Такий тонкий лаваш виходить неймовірно м'яким, ніжним, ароматним і дуже красивим. А на смак це справжній шедевр, хоч і готується з простих продуктів і при мінімальних зусиллях. Простота і невитіюватість цієї страви робить приготування його в домашніх умовах легким і цікавим завданням, з яким може впоратися навіть починаюча господиня. Пробуйте і ви, щоб насолодитися чудовим результатом своєї праці і поласувати чудовим борошняним виробом, краще якого навряд чи знайдеш в магазинах.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Зелений борщ з реберцями - покроковий рецепт, фото 1 Зелений борщ з реберцями 105 5 3 з 5 - детальніше -
Рис з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Рис з овочами 50 5 3 з 5 - детальніше -
Спагеті зі шпинатом - покроковий рецепт, фото 1 Спагеті зі шпинатом 20 5 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Аджика - покроковий рецепт, фото 1 Аджика 40 1 3 з 5 - детальніше -
Котлети без яєць - покроковий рецепт, фото 1 Котлети без яєць 45 4 3 з 5 - детальніше -
Мармелад рецепт для дітей - покроковий рецепт, фото 1 Мармелад рецепт для дітей 45 3 3 з 5 - детальніше -